οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Δεν λύθηκαν προφανώς όλα τα προβλήματα του κράτους και του πολίτη και είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε ακόμα. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «σκοπός της πολιτικής μας είναι, να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών» και να εγγυάται την ασφάλεια, το μέλλον και την πρόοδο της χώρας....



Απέναντι στο τοξικό κλίμα μιλούν τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης 


Του Διονύση Χατζηδάκη *

Σε αντίθεση με το τοξικό κλίμα, που επιμένουν κάποιοι να διαχέουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τόσο πριν όσο και τώρα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η δική μου προσπάθεια είναι, μένοντας μακριά από αυτό, να αναφέρω υπενθυμίζοντας στους πολίτες μια σειρά από πεπραγμένα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 4χρονη θητεία της.

Εκτιμώ, ότι το σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της ψήφου στις εκλογές, θα πρέπει να είναι το κατά πόσο τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν οι προεκλογικές εξαγγελίες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

Γι αυτό λοιπόν, θα αναφερθώ σε πολλά από αυτά που πετύχαμε.

Μάλιστα, τα πετύχαμε μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όπως η τριετής πανδημία του COVID και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά από την εισβολή της Ρωσίας σε αυτήν, με γνωστά τα αποτελέσματα της διεθνούς ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Πάμε όμως κατευθείαν σε μια σειρά από πεπραγμένα.

Αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την υβριδική επίθεση στον Έβρο, την όξυνση του μεταναστευτικού και την διαρκή επιθετικότητα της Τουρκίας.

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της τρίχρονης πανδημίας, εκτός άλλων με τη δημιουργία πρωτότυπης εφαρμογής για την ανάγκη των μαζικών εμβολιασμών και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας. Προωθήθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς οι φυσικές καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα και τους εμπρησμούς των δασών μας, παρά τη συνεχή υπονόμευση σύσσωμης της αντιπολίτευσης με λόγια και έργα.

Αναδείχθηκε η χώρα παγκοσμίως και έγινε η Ελλάδα έμπιστος παίκτης στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου για τους συμμάχους, εξοπλίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αποκλείοντας τους μεσάζοντες (Gov to Gov) και, τέλος, έγινε σοβαρή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, μέσα σε όλο αυτό το δυσχερές κλίμα έγιναν μεταρρυθμίσεις και λύθηκαν γόρδιοι δεσμοί όπως, να ξαναδουλέψουν τα ναυπηγεία και να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος για την απονομή των συντάξεων.

Κατορθώθηκε επίσης, στον τομέα της Οικονομίας και του κοινωνικού κράτους να βελτιωθούν πολλοί και καθοριστικοί δείκτες, όπως:

Ο Τουρισμός απογειώθηκε και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, να έρθει πληθώρα επενδύσεων παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον διεθνώς. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις και επιπλέον ρεκόρ στις εξαγωγές της χώρας.

Το AEΠ ανέβηκε, η ανεργία μειώθηκε, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20%, αυξήθηκαν οι συντάξεις, για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια, κατά 7,5% αλλά και μια σειρά από επιδόματα.

Οι εισφορές και οι φόροι μειώθηκαν, ο δε πληθωρισμός (λόγω πολέμου) αντιμετωπίστηκε και σταδιακά έπεσε κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης.

Προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις στους ευάλωτους πολίτες και τις επιχειρήσεις από την πανδημία και την ενεργειακή – οικονομική κρίση μοιράστηκαν οριζόντια παροχές και επιδόματα.

Να σημειώσουμε, παρ’ όλα αυτά, την επιτυχία της χώρας μας να κλείσει το 2022 με πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ και η Ελληνική Οικονομία να δεχτεί μέσα σε 36 μήνες, 12 διαδοχικές αναβαθμίσεις στις αξιολογήσεις της από τους διεθνείς οίκους, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται ένα μόλις σκαλοπάτι πριν από την επανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Τέλος, θα αναφερθώ σε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αυτό της αξιοπιστίας της χώρας.

Για την αξιοπιστία της χώρας λοιπόν, η Κυβέρνηση εκτός των άλλων εφάρμοσε μια στρατηγική για την οικοδόμηση συμμαχιών στην Ε.Ε. με σημαντικές προτάσεις, που υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν.

Να θυμίσουμε:

Στην αρχή της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, η ελληνική κυβέρνηση από κοινού με τις κυβερνήσεις άλλων οκτώ χωρών κατέθεσαν την πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης, που λειτούργησε και συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η Ελλάδα ήταν εκείνη που εισηγήθηκε την ίδια περίοδο τις εξαιρέσεις από τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση υπέβαλε την πρόταση για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για την COVID-19, το 2021, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η τουριστική αγορά και την πρόταση από κοινού με τις κυβερνήσεις άλλων οκτώ χωρών για το Ταμείο Ανάκαμψης, που λειτούργησε και συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σε σχέση με το ενεργειακό, πέραν της πρότασης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου, η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη λειτουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάκτησης υπερεσόδων των εταιρειών ενέργειας, που έγινε ευρωπαϊκός κανονισμός.

Δεν λύθηκαν προφανώς όλα τα προβλήματα του κράτους και του πολίτη και είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε ακόμα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «σκοπός της πολιτικής μας είναι, να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών» και να εγγυάται την ασφάλεια, το μέλλον και την πρόοδο της χώρας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, για τη συνέπεια λόγων και πράξεων,

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, με αισιοδοξία για το μέλλον, γιατί έχουμε σχέδιο για να πάμε τολμηρά μπροστά ως Έλληνες,

Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, για να δούμε μια Ελλάδα ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΨΗΦΙΑΚΗ, ΔΙΚΑΙΗ, ΙΣΧΥΡΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ, όπως την οραματιζόμαστε και στο πρόγραμμά μας.

* Ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι Ναύαρχος ε.α.,υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα Αθηνών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου