οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Γιά να μην αδικούμε, πάντως, τον άνδρα, παραμένει συνεπής στην ονομασία των μηνών, που επιμένει να τους θέλει «Μάη», «Ιούνη» κλπ, εξ ου και το «25 Ιούνη» που είπε σήμερα.....




Τον «προβληματισμένο», «φιλοσοφημένο» δεόντως, υποδύθηκε στις κάμερες ο Πρόεδρος Αλέξης, εξερχόμενος σήμερα από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίχως να αξιοποιήσει καν τη διερευνητική εντολή την οποία εδικαιούτο και την οποία ανέμενε τόσο, όπως είπε γιά τελευταία φορά στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή, βέβαιος, ότι, από τη Δευτέρα, θα ήταν ο επόμενος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου, με τη δύναμη της «αλλαγής» που περιέφερε ως λάφυρο από το ΠΑΣΟΚ. 

Πού πήγε άραγε όλη η έπαρσή του των προηγούμενων ημερών, όλη αυτή η έντονη κινητικότητα των χεριών του και των έντονων εκφράσεών του μπροστά στο φακό...., όλη αυτή η βεβαιότητα «νίκης» που εξελίχθηκε σε χείμαρο βαρειάς ήττας....

Η έννοια του «κράτει» τού είναι άγνωστη, θέλει να τα δίνει όλα! Γιά να μην αδικούμε, πάντως, τον άνδρα, παραμένει συνεπής στην ονομασία των μηνών, που επιμένει να τους θέλει «Μάη», «Ιούνη» κλπ, εξ ου και το «25 Ιούνη» που είπε σήμερα. Ήταν παράλειψη, πράγματι, της απελθούσης εξουσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της οποίας οι αλήστου μνήμης Υπουργοί Παιδείας, σύντροφοι Μπαλτάς, Φίλης και Γαβρόγλου, δεν επέβαλαν την χρήση πλέριας Δημοτικιάς, ώστε οι μήνες του χρόνου να αποκτήσουν.....προοδευτική εκφορά στην ονομασία τους. 

Όχι, βεβαίως, ότι τέτοιες ακρότητες θα είχαν συνέχεια στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη που διεδέχθη την εκπεσούσα εξουσία Αριστεράς/Ακροδεξιάς, μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019! 

Αλλά και γιά να φαιδρύνομε(;) λίγο τα πράγματα....

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου