οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΟΝΟΜΑΡΙΩΦ ΤΗΣ "Εφ.Συν" ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ...ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΠΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΦΑΣΙΖΑΝ ΕΡΗΜΗΝ ΑΥΤΟΫ...

Από τον κλώνο της "Ε"
"Εφ.Συν", 24/10/16
Η ενοχλητική τριάδα
►Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΠΑ

ΠΟΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ έχουν μπει στο στό­χαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των φιλονεοδημοκρατικών μέσων ενημέρωσης και φορέων πάσης φύσεως, του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τρία όμως έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα πυ­ρά. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτπς. Σχεδόν καθημερινώς ζητούν τις παραιτήσεις τους και μέρα παρά μέρα καλούν τον πρω­θυπουργό να τους απομακρύνει από τις θέσεις τους. Αν έκαναν όλοι αυτοί κουμάντο, οι τρεις θα είχαν προ πολλού πάει στα σπίτια τους ταπεινωμένοι.

■ Ο Νίκος Φίλης έχει προκαλέσει την οργή της αξι­ωματικής αντιπολίτευσης, εθνικιστικών κύκλων και φυσικά της ηγεσίας της Εκκλησίας. Πότε τον κατηγο­ρούν πως ξαναγράφει την ιστορία αφαιρώντας από τη διδακτέα ύλη τις σελίδες δόξας και μεγαλείου του πε­ρίλαμπρου έθνους μας, πότε τον εγκαλούν γιατί τάχα προσβάλλει με τη στάση του την Ορ­θοδοξία, τα ιερά και τα όσια της φυλής, ρίχνοντας κοσμικό δηλητήριο στις αθώες ψυχές των παιδιών και πότε τον κατακεραυνώνουν γιατί πλήττει με τις επιλογές του την ελεύθερη οικονομία, βάζοντας όρους στη λει­τουργία ίων ιδιωτικών σχολείων και εμποδίζοντας τους επιχειρηματίες να διώχνουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν.

■ Οι εχθροί του Νίκου Παππά είναι αμέτρη­τοι. Η «αποκοτιά» του να προσπαθήσει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Οι καναλάρχες (και αυτοί που πήραν άδεια και αυτοί που δεν πήραν) τον μισούν γιατί χά­λασε την κατάσταση βολέματος που απολάμβαναν επί 27 χρόνια. Τα φιλονεοδημοκρατικά μέσα ενημέρωσης κατασκευάζουν βρόμικες ιστορίες παρουσιάζοντας τον ως κοινό απατεώνα. Τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης του επιτίθενται με σφοδρότητα, χαρακτηρίζοντας τον φασίστα, οπαδό του Μαδούρο, θαυμαστή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, του «τάζουν» Ειδικό Δικαστήριο και στη συνέχεια «κάγκε­λα» με ριγέ φορεσιά.

■ Για τον Πάνο Σκουρλέτη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Στην περίπτωσή του η πολεμική δεν προ­έρχεται τόσο από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ όσο από τους θεσμούς. Οι δανειστές βλέπουν στο πρόσωπό του έναν φανατικό αντίπαλο των ιδιωτικοποιήσεων και ιδιαίτερα στη χρυσοφόρα περιοχή της ενέργειας. Δεν τούς αρέσει καθόλου που διατυπώνει αντιρρή­σεις για το πλήρες ξεπούλημα της ΔΕΗ, έχουν θυμώσει πάρα πολύ επειδή δεν επιτρέπει την άνευ κανόνων λειτουργία της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, δυσφορούν όταν καταθέτει ενστάσεις για την πορεία του προγράμματος στις μεταξύ τους επαφές. Είτε απευ­θείας είτε μέσω «ταχυδρόμων», έχουν εκφράσει στον πρωθυπουργό την ενόχληση τους και με κομψό τρόπο (κάποιοι επιτακτικά) τον καλούν ή να συνετίσει τον υπουργό του ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να τον αντι­καταστήσει.

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ είναι στον πρωθυπουργό, θα τούς ανα­σχηματίσει για να κάνει το κέφι των εχθρών τους, που είναι άλλωστε και δικοί του εχθροί; Για να μην ξεχνιό­μαστε, οι τρεις δεν εφαρμόζουν πολιτικές ερήμην του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου