οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, ΑΛΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ...

Η σελίδα του Βαγγέλη Περρή, από τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"
"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", 22/10/16

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
(Από τον Πάνο Τζαβέλλα, στον Πάνο Καμμένο)
Αριστοι: Τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν Λούνα Παρκ. Οι σύνεδροι θύμιζαν τα μικρά παιδιά που ο μπαμπάς-Δημόσιο τους έχει εξασφαλίσει τα προς το ζην και περιφέρουν την ξε­γνοιασιά τους σ' ένα περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με την αληθινή ζωή. Οι κομπέρ παρουσίαζαν τους ψύλλους σαν λιοντάρια, οι πιο ριψοκίνδυνοι επισκέπτες άγγιζαν τους λυκάν­θρωπους που επέζησαν στις εξωτικές ζούγκλες της Βενεζουέ­λας, κάποιοι άλλοι πετούσαν πλαστικούς κρίκους για να αιχ­μαλωτίσουν τα συμφέροντα, αλλά, επειδή αυτά όλο ξέφευγαν, η διεύθυνση τους παρηγορούσε με μία καραμέλα, ώστε να μην τους χάσει από πελάτες. Εκεί που παρατηρήθηκε ο μεγαλύτε­ρος συνωστισμός ήταν πάνω στα βαρέλια, όπου κάποια περί­εργα όντα ζητούσαν την επιδοκιμασία του κοινού. Ο σ. Δρίτσας άναβε φωτιές για να κάψει την Cosco, αλλά στο τέλος τις κατά­πινε. Ο σ. Σκουρλέτης υποσχόταν ότι θα σπάσει την αλυσίδα των ορυχείων, αλλά μετά από μερικά συνθήματα και κραυγές καράτε κατέληγε δεμένος πισθάγκωνα. Ο σ. Πολάκης απει­λούσε ότι θα φυτέψει στο χώμα όποιον του έκανε τον νταή και βαρούσε γροθιές στον παραμορφωτικό καθρέφτη του, μέχρι που μάτωσε και δεν υπήρχαν γά­ζες. Ο σ. Φίλης έβαζε στο καπέλο του τον λαγό του διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους και έβγα­ζε τα παλιά βιβλία θρησκευτικών. Ο σ. Τσακαλώτος αντάλλασσε τα ευρώ με μάρκες που αντι­στοιχούσαν σε μισό κιλό φασόλια. Ολον αυτόν τον θίασο οι σύνεδροι τον έβαλαν στην καρδιά τους, θεώρησαν ότι μόνο μ' αυτούς μπορεί να διατηρηθεί,ζωντανή η επιχείρηση και τους επιβράβευσαν εκλέγοντάς τους πρώτους στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι οι άριστοι σ' αυτόν τον φαντα­στικό, ανύπαρκτο κόσμο.

Βολικός αντίπαλος: Οταν η κυβέρνηση στριμώ­χνεται -και τώρα τελευταία στριμώχνεται συχνά-, ανακαλύπτει βολικούς αντιπάλους για να ανοί­ξει πόλεμο. Βγαίνουν νοικοκυριά σε πλειστηρι­ασμούς; Αντί να απολογηθεί σε όσους είχαν πι­στέψει ότι κανένα σπίτι δεν θα πέσει σε χέρια τραπεζίτη, ανακοινώνει ότι ο Ευάγγελος  Βενιζέ­λος έχει πλούσια πεθερικά. Πετσοκόβει τις συντάξεις; Αντί να ζητήσει συγγνώμη που υποσχόταν αυξήσεις και μία επιπλέον σύνταξη, καταγγέλλει τον Αδωνι γιατί πουλάει φτηνά βιβλία. Τα ΜΑΤ κυνηγούν με δακρυγόνα τους διαδηλωτές; Αντί αυ­τοκριτικής, καταδικάζει τους συνταξιούχους του ΚΚΕ γιατί δεν σέβονται το άβατο της Ηρώδου Αττικού. Το τελευταίο κρού­σμα αφορά στην «Αυγή». Η ταύτιση της κυβερνητικής εφημε­ρίδας με τη θεοσκότεινη πλευρά του Τύπου είναι τόσο κραυγα­λέο γεγονός, που θα οδηγούσε οποιονδήποτε υγιή οργανισμό σε επαναπροσδιορισμό των στόχων του. Η εφημερίδα του ΣΥ­ΡΙΖΑ προτίμησε να αντιπαρατεθεί με τους απείρως πιο βολι­κούς εκδότες...

Γέλιο: Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναβαθμίστηκε και ήδη μετά μια σειρά από μεγάλες επαναστατικές επιτυ­χίες. Μετά την επικολυρική περιγραφή της επίσκεψης του σ. Πρωθυπουργού στη γενέτειρα του, όπου χόρεψε τις αγορές «καγκελάρη», ήρθε η ανακάλυψη της φυλάκισης δύο μεταμ­φιεσμένων, αντικαθεστωτικών δημοσιογράφων από την αμε­ρικανική αστυνομία. Το γεγονός ήταν πλήρως τεκμηριωμένο, δηλαδή περιείχε τα στοιχεία ταυτότητας των φυλακισμένων, τον τόπο του εγκλήματος και το κίνητρο. Το μόνο που έλει­πε ήταν το όνομα του ανταποκριτή-υπαλλήλου του ΑΠΕ και αυτό ήταν σωστό, γιατί η είδηση ήταν ανύπαρκτη! Την τελευ­ταία εβδομάδα το κρατικό πρακτορείο σημείωσε άλλη μία επι­τυχία, ανακαλύπτοντας το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Ερντογάν για τη Δυτική Θράκη. Κι αυτή η πληροφορία ήταν ψευδής, αλλά, σε αντίθεση με τα συνήθη, αμέσως βρέθηκε ο συγγρα­φέας, ο οποίος και παύτηκε απ' τα καθήκοντα του. Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, που βασίστηκε σ' αυτή την αντα­πόκριση και λίγο έλειψε να στείλει στρατό στα σύνορα, επί­σης διαθέτει ονοματεπώνυμο, αλλά παραμένει στη θέση της.

Διεθνές ενδιαφέρον: Μπορεί το ΑΠΕ να έχει προβλήματα και στην κάλυψη των εξωτερικών εξελίξεων, αλλά για όσα συμ­βαίνουν στην Ελλάδα είναι του να μην το ματιάσεις. Ο συ­νεργάτης του που γράφει εκθέσεις Δημοτικού για το χωριό του πρωθυπουργού ασχολήθηκε και με το συνέδριο του αγα­πημένου του κόμματος. Μετά από επιτόπια έρευνα μας πλη­ροφόρησε ότι όσα ειπώθηκαν στο Τάε Κβον Ντο συντάραξαν την Οικουμένη ολάκερη! Για να το αποδείξει, επικαλέστηκε τον τεράστιο αριθμό από ξένες αντιπροσωπίες που ανέλαβαν να μεταλαμπαδεύσουν τον επαναστατικό λόγο του σ. Τσίπρα στις χώρες τους. Ηταν οι απαραίτητοι Ποδέμος, το Φαραμπούτο Μαρτί από τη Βολιβία, οι Πράσινοι της Καταλονίας και το κόμμα εργατών της Βραζιλίας.

Ζούγκλα: Μεγάλες μέρες για την «Αυγή». Εγινε κομμάτι της «Ζούγκλας» "και του «Κίτρινου Τύπου».

Ηθοποιός: Οταν ο καλός ηθοποιός υποδύεται έναν  χαρακτήρα, το κάνει τόσο φυσικά, που δημιουργεί την εντύπωση ότι ξετυλίγει την πραγματική ζωή του. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Μαριάννα Τουμασάτου, γιατί όποτε βγαίνει στην τηλεόραση παίζει τόσο πειστικά τον χαριτωμένο ρόλο του αθώου κορι­τσιού το οποίο πιστεύει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο όλα πη­γαίνουν ρολόι, που της αξίζει το βραβείο «Γιώργος Κιμούλης».

Θου-Βου: Ολη αυτή η ιστορία όπου θα συντρίβαμε τον κα­πιταλισμό με κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έμπαιναν σε ψυ­γεία και ρωσικά χαρτονομίσματα που θα μετέφεραν γαϊδουράκια είναι ιδανική για να γίνει μια ωραιότατη κατασκοπευτική ταινία. Απ' αυτές με τον Θου-Βου, τον πράκτορα του απόλυ­του μηδέν.

Ιαχές: Στο βήμα του συνεδρίου έχει ανέβει ένας ροδαλός, αγραβάτωτος αγωνιστής. «Σύντροφοι και συντρόφισσες»,  χαι­ρετάει τα πλήθη, τα οποία τον αποθεώνουν, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγουν ένα μεγάλο πανό, που γράφει: «Τα ξερονήσια κι οι φυλακές δεν λυγίζουν τους κομμουνιστές». Επειδή ο ομι­λών είναι ο σ. Πάνος Καμμένος, δεν ξέρεις αν αυτό που πα­ρακολουθείς είναι κωμωδία ή δράμα...

Κορέα: Ολα στραβά πηγαίνουν το τελευταίο διάστημα. Μέ­χρι κι ο πύραυλος που δοκίμασαν στη Βόρειο Κορέα αποδεί­χτηκε τζούφιος.

Λεωφορεία: Στα παλιά λεωφορεία, ο καθένας μια ιστορία. Βγάζει η φτώχεια εισιτήριο, η ουρά ένα μαρτύριο. Στην ουρά ταλαιπωρούνται νέοι μαζί με τα παππούδια, τώρα όμως θα γλεντάνε γιατί βάλαμε τραγούδια. Η ζωή μας ομορφαίνει, δε μας νοιάζουνε τα χρέη. Μπράβο στην κυβέρνηση μας που μας έβαλε ντι τζέι. Την ευγνωμονεί το έθνος, στις διαδρομές  χορεύει, πιο πολύ όμως θα χαρούμε που στη στάση θα κατέβει.

ΜΟΜΑ: Κανονικά, τέτοια εποχή όλη η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ένα ατέλειωτο εργοτάξιο. Ομως προσοχή! Τα μεγά­λα έργα δεν θα τα ανελάμβαναν οι εργολάβοι που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού, αλλά η θρυλική ΜΟΜΑ! Ο σ. Καμ­μένος είχε διαβεβαιώσει ότι οι μπουλντόζες, τα φτυάρια και οι αξίνες του στρατού θα στρώνουν δρόμους και θα χτίζουν γέφυρες, αλλά κάπου χάλασε η δουλειά. Μάλλον γιατί η στο­λή του διοικητή ΜΟΜΑ δεν είναι φανταχτερή.

Νεωτερισμοί: Ευτυχώς που στην τηλεόραση υπάρχουν οι  δι­αφημίσεις κι έτσι βλέπουμε καμιά καινούρια ιδέα.

Ξεπετά: Γίνεται προσπάθεια να φορτωθεί η διαφαινόμενη αποτυχία του «Σου-Κου» στους παρουσιαστές του. Τους έδω­σαν να μεταφέρουν μια ελαττωματική βόμβα, να την παρα­δώσουν σα να είναι ανθοδέσμη και τώρα που η βόμβα έσκα­σε, δείχνουν σαν υπεύθυνους τους μεταφορείς!

Οπα: Οι κατ' ευφημισμόν ζωντανές εκπομπές πε­ριλαμβάνουν μακιγιάζ, μαγειρική, γκόσιπ σχο­λιασμό και τραγούδια. Ανά πεντάλεπτο απ' τα μεγάφωνα ακούγονται καρσιλαμάδες, που υπο­χρεώνουν τις παρουσιάστριες να φωνάζουν «όπα» και να λικνίζονται σαν χανουμάκια. Η επώδυνη κατάδυση στα βάθη της Ανατολής στα­ματάει μόνο όταν αρχίζουν τα τούρκικα σίριαλ, όπου συνήθως οι πρωταγωνιστές παίζουν πιάνο!

Πάνελ: Το Πάνελ των «Αποκαλυπτικών» εγκά­λεσε τον Μπογδάνο γιατί επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά, θέλοντας να δώσουν παράδειγμα καλών τρόπων, έκαναν το ευγενικό λογοπαίγνιο «κόπηκε το πουλί του» και τον δι­καιολόγησαν με τη φράση «Εχει πάρει κιλά και η πολλή γλυκόζη τον επηρεάζει».

Ρούχα: Αυτή ή ενότητα του «Ξαναδέστε τους» με τον σχολιασμό των ρούχων που φοράνε οι επώνυμοι δεν εί­ναι μόνο ακραία συντηρητική, αλλά και αντιφατική. Αν οι σχολιαζόμενοι στερούνται καλού γούστου, οι σχολιαστές εί­ναι πολύ πιο εκτεθειμένοι.

Τέλος: Το λουλούδι των πάνελ μαράθηκε. Καμία «τηλεοπτι­κή παρέα» δεν κατορθώνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ου­δεμία έκπληξη. Ο τηλεθεατής γνωρίζει τι θα πουν πριν καν ανοίξουν το στόμα τους...

Υπάλληλοι ΕΡΤ: Το πρόγραμμα της ΕΡΤ περιλαμβάνει πα­λιές ελληνικές ταινίες, ξένα σίριαλ, επαναλήψεις παλιών σει­ρών, εκπομπές αρχείου και ειδησεογραφικές ζώνες. Ο,τι δη­λαδή μεταδίδεται έρχεται πακέτο, εκτός από τα ενημερωτικά προγράμματα, για τα οποία φυσιολογικά θα πρέπει να εργά­ζονται οι 2.000 υπάλληλοι της δημόσιας τηλεόρασης. Κάνο­ντας τη διαίρεση, για κάθε ώρα πρωτότυπου προγράμματος απαιτούνται 250 εργαζόμενοι, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη για νέες προσλήψεις.

Ψάχνονται: Οι εκπομπές που επαναπαύθηκαν στις περσινές δόξες αναρωτιούνται γιατί φέτος οι τηλεθεατές τους γυρίζουν την πλάτη. Απάντηση δεν βρίσκουν και αυτό είναι περίεργο, γιατί συνήθως γνωρίζουν τα πάντα.

Ωρα για παιχνίδι: Το «Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο σκίζει. Το απέναντι πρόγραμμα, «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», έπεσε σε θερμοκρασίες κατάψυξης (9%). Οπως είναι φανερό, έτσι δεν ξαναζεσταίνεται το φαγητό, οπό­τε έρχεται η πρώτη απώλεια της σεζόν. Δικαιώνεται έτσι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που το συγκεκριμένο πρότζεκτ ήθε­λε από καιρό να το παραδώσει στη Μαρία Μπεκατώρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου