οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

"...Ο Θανάσης ο Καρτερός δεν αντέχει την καραντίνα, δεν αντέχει τον (αυτο)εγκλεισμό στο σπίτι, έχει νεύρα, πολλά νεύρα, και δεν τον αδικώ. Ολοι κάπως έτσι νιώθουμε, όπως περιγράφει στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Η παράκληση ενός εγκλείστου», στο φύλλο της «Αυγής» της περασμένης Τρίτης. Για τους φίλους, για τους γνωστούς, για τους αγνώστους που φεύγουν ως αριθμοί. Οντας άνθρωποι. Ο Θανάσης όμως θέλει ονόματα, θέλει συγγενείς να κλαίνε, θέλει χειροκρότημα, θέλει γλάστρες, καφενεία για τον καφέ της παρηγοριάς, και του λείπουν αυτά. Ολο αυτό όμως που προηγείται, με το τι του λείπει του Θανάση στους καιρούς του κορωνοϊού, έχει μια κατάληξη, την ακόλουθη, την οποία παραθέτω ως έχει, διότι του Θανάση του λείπουν μεν πράγματα, δεν του λείπει όμως η τσίμπλα του ΣΥΡΙΖΑ από τα μάτια: «Μια παράκληση μόνο για τον κ. Μητσοτάκη: Δεν μας λείπουν τα διαγγέλματά σας. Μην ξανατρυπώσετε απρόσκλητος, με τα σενάρια των επικοινωνιολόγων σας, στα κλειστά σπίτια μας. Δεν τη χρειαζόμαστε την παραμυθία σας. Δεν αντέχονται τέτοιες μέρες οι διαγγελείς του φόβου και του εαυτού τους...». Οχι, ο Θανάσης συγκρατήθηκε. Απέφυγε να μας πει να βγάζουμε τον Τσίπρα στις τηλεοράσεις, δίπλα στον Τσιόδρα, να μας ενημερώνει. Παρότι του λείπει, του λείπει τόσο πολύ..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/03/20


Το ΕΣΥ και ο τυφώνας

Και αιφνιδίως, με πρωτοβουλία στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και τη συνηγορία διαφόρων πρώην παρακρατικών μέσων «ενημέρωσης» (λέμε τώρα ενημέρωσης...), άνοιξε ιδεολογικό θέμα στο κενό που αφήνουν δυο φέρετρα θυμάτων του κορωνοϊού, που είναι παρατεταγμένα δίπλα δίπλα. Ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται καλύτερα (ή μάλλον αποκλειστικά) στις κρατικές δομές υγείας και όχι στις ιδιωτικές κλινικές - άρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της ΝουΔου, που έλαβε και τη σχετική απόφαση, ουσιαστικά αποδέχθηκε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, και ούτω πως ο νεοφιλελευθερισμός της που απέπνεε αντικρατισμό πήγε περίπατο!

Το πράγμα θα έμοιαζε από μακριά με... τρολιά ολκής, που κάποιος κατασκεύασε και κάποιοι τύπου Βαξεβάνη κ.λπ. ανέλαβαν να το «σηκώσουν» ως θέμα, για να έχει ο κόσμος που βρίσκεται κλεισμένος στα σπίτια του, με κάτι να απασχοληθεί, διότι κολλημένος όλη την ώρα στην τηλεόραση, το μυαλό του θα γίνει σαν ελβετικό τυρί, κανονικό... έμενταλ!

Αμ δε. Σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μικρόφωνο ή κάμερα αναδεικνύει τον θρίαμβο του κρατισμού λόγω ΕΣΥ έναντι των άθλιων αντικρατιστών, οι οποίοι είναι χωμένοι στο λαγούμι τους, και δεν υπερασπίζονται τις θέσεις τους, διότι πολύ απλά έχουν ηττηθεί κατά κράτος και κατά μόνας.

Μέχρι ο κλασικός Πολάκης βγήκε να θριαμβολογήσει, ποιος ο Πολάκης, του οποίου το πέρασμα από το ΕΣΥ θα μείνει στην ιστορία σαν τον πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα από τις νότιες πολιτείες της Αμερικής!

Περιμένοντας τη δεύτερη ευκαιρία


Και όλα αυτά, ενώ γνωρίζουν - και το γνωρίζουν, αποκλείεται όχι - ότι σε όλο τον κόσμο, με εξαίρεση ίσως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, η περίθαλψη των θυμάτων του κορωνοϊού γίνεται από τα δημόσια συστήματα υγείας, για έναν και μόνο λόγο: να ελεγχθεί το ποιος κάνει τι, και πότε.

Επίσης γνωρίζουν, εννοώ οι στελεχάρες ΣΥΡΙΖΑ (για την παρέα Πολάκη - Βαξεβάνη κ.λπ. δεν είμαι βέβαιος), ότι όταν εξαντληθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ σε κρεβάτια ΜΕΘ το κράτος θα δεσμεύσει κρεβάτια των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τα οποία επίσης θα είναι υπό την εποπτεία του ΕΣΥ.

Ως εκ τούτου καθίσταται προφανές ότι η όλη συζήτηση είναι της κατηγορίας «περί όνου σκιάς», όπως σημείωναν οι παλαιότεροι των συναδέλφων μου, την εποχή που οι άνθρωποι μιλούσαν, έγραφαν και διάβαζαν σε ωραία ελληνικά. Ητοι για ένα τίποτα. Απλώς, επειδή οι άνθρωποι δυσκολεύονται να χωνέψουν, παρότι έχουν παρέλθει μήνες οκτώ από την αποβολή τους από την εξουσία, ότι τώρα κυβερνάει ένας άλλος που τον λένε Μητσοτάκη, και μάλλον τα πάει καλά, προβάλλουν αριστεροσύνη σε καιρούς που θα έπρεπε να στηρίζουν μια εθνική προσπάθεια. Γιατί; Διότι περιμένουν πως στο τέλος της ημέρας θα τους δοθεί η δεύτερη ευκαιρία «να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση»...

Ο εφιάλτης τους


Και δεν είναι μόνο η ψευτοαντιπαράθεση κρατιστές - αντικρατιστές, ως το μέγα ιδεολογικό θέμα προς συζήτηση (ορισμένοι από αυτούς, υποψιάζομαι οι γηραιότεροι εκ των ζαίων, προφανώς έχουν προσβληθεί στην καραντίνα από παλιμπαιδισμό, και θυμούνται τότε που υπερασπίζονταν στα αμφιθέατρα τη μεγάλη Σοβιετία όπου όλα ήταν κρατικά και ο κόσμος ζούσε... «υπέροχα»). Είναι και η αίσθηση ότι αν ετούτος εδώ, ο Κυριάκος, τα καταφέρει να βγούμε από την κόλαση του κορωνοϊού με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ούτε δεύτερη ευκαιρία θα υπάρξει, ούτε δεύτερη φορά, ούτε καν θεωρητικά. Εκεί θα τρώγονται με τα ρούχα τους. Κι αυτό είναι που τους τρελαίνει...

Νεύρα


Να, ας πούμε ο Θανάσης ο Καρτερός δεν αντέχει την καραντίνα, δεν αντέχει τον (αυτο)εγκλεισμό στο σπίτι, έχει νεύρα, πολλά νεύρα, και δεν τον αδικώ. Ολοι κάπως έτσι νιώθουμε, όπως περιγράφει στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Η παράκληση ενός εγκλείστου», στο φύλλο της «Αυγής» της περασμένης Τρίτης. Για τους φίλους, για τους γνωστούς, για τους αγνώστους που φεύγουν ως αριθμοί. Οντας άνθρωποι. Ο Θανάσης όμως θέλει ονόματα, θέλει συγγενείς να κλαίνε, θέλει χειροκρότημα, θέλει γλάστρες, καφενεία για τον καφέ της παρηγοριάς, και του λείπουν αυτά.

Ολο αυτό όμως που προηγείται, με το τι του λείπει του Θανάση στους καιρούς του κορωνοϊού, έχει μια κατάληξη, την ακόλουθη, την οποία παραθέτω ως έχει, διότι του Θανάση του λείπουν μεν πράγματα, δεν του λείπει όμως η τσίμπλα του ΣΥΡΙΖΑ από τα μάτια:

«Μια παράκληση μόνο για τον κ. Μητσοτάκη: Δεν μας λείπουν τα διαγγέλματά σας. Μην ξανατρυπώσετε απρόσκλητος, με τα σενάρια των επικοινωνιολόγων σας, στα κλειστά σπίτια μας. Δεν τη χρειαζόμαστε την παραμυθία σας. Δεν αντέχονται τέτοιες μέρες οι διαγγελείς του φόβου και του εαυτού τους...».

Οχι, ο Θανάσης συγκρατήθηκε. Απέφυγε να μας πει να βγάζουμε τον Τσίπρα στις τηλεοράσεις, δίπλα στον Τσιόδρα, να μας ενημερώνει. Παρότι του λείπει, του λείπει τόσο πολύ...

(Θανάση, κάν' του Skype call να σου φύγει ο καημός...)

Εφευρέτης «σκανδάλων»

Και υπάρχει, όπως προανέφερα, ο Πολάκης. Ο γνωστός κλασικός Πολάκης. Ο οποίος ανακαλύπτει συνεχώς σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Πολλά σκάνδαλα. Πολλών εκατομμυρίων. Το τελευταίο με το οποίο περάσαμε διασκεδαστικά χθες το πρωί, ήταν ότι η κυβέρνηση δίνει χαριστικά τους κλινικάρχες 30 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί τα δίνει; Γράφει σχετικά η απόφαση του υπουργού Υγείας:

«Επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων - κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού».

Αυτό ο «πολλά βαρύς και όχι» πρώην υπουργός το αποκαλεί «μεγάλο φαγοπότι» (αυτός, όχι ο Ανδρέας Ξανθός που είναι τομεάρχης Υγείας, ο οποίος ως σοβαρό άτομο σιωπά...), ρωτάει πού τα βρήκαν τα αντιδραστήρια τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, λες και δεν μπορούσαν να τα προμηθευτούν από την αγορά σε ανύποπτο χρόνο, και ισχυρίζεται «την ίδια στιγμή που αυτό - τα τεστ δηλαδή - μπορεί να γίνει στον δημόσιο τομέα με το 1/10 αυτών των χρημάτων! Κάποιοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν τελικά είναι ΑΡΠΑΧΤΕΣ!!!! Περιμένω απάντηση!!!».

Τι σκάνδαλο είναι αυτό, με λεφτά που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, αυτό για να το εξηγήσει κανείς πρέπει να μπει στο μυαλό του Πολάκη... Από την άλλη όμως η κυβέρνηση, πρώτον, δεν διαθέτει καθόλου χιούμορ και, δεύτερον, σοβαρά ανακλαστικά.

Ως προς τα ανακλαστικά, δεν χρειάζεται επεξήγηση: κατευθείαν, την καταγγελία στον εισαγγελέα, και άμεση προανάκριση, να κληθεί ο τύπος να παράσχει τα στοιχεία που τεκμηριώνουν «το μεγάλο φαγοπότι» και τις «αρπαχτές» που «κάποιοι είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν τελικά».

Αν είχαν χιούμορ στην κυβέρνηση, πάντως, θα έπρεπε να τον καλέσουν να του δώσουν τρία εκατομμύρια (το 1/10 δεν λέει ότι κοστίζουν τα τεστ;) και να του αναθέσουν να κάνει όλα τα τεστ για τον κορωνοϊό! Ολα όμως! Αφού θέλει να βοηθήσει κιόλας, ως εθελοντής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου