οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΑ 100 ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "Εφ.Συν"



Από τη πρώτη στιγμή η ΕΣΗΕΑ ζήτησε μέτρα στήριξης του Τύπου που δοκιμάζεται ήδη από τη κρίση λόγω της πανδημίας, με μεγάλη πτώση των πωλήσεων και σχεδόν μηδενικά έσοδα από διαφήμιση.

Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα, όχι μόνο σε αριθμό αλλά και σε πρόσωπα, να μην υπάρξουν μισθολογικές απώλειες και να διατηρηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Προειδοποιούμε τους εργοδότες που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ με καταχρηστικό τρόπο και εντέλει ανήθικο σε μια τέτοια συγκυρία, ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

Περιμένουμε από το συνεταιριστικό έντυπο της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσωρινή αναστολή μεγάλου αριθμού συμβάσεων με την εφημερίδα να κυκλοφορεί, ότι θα διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και θα καλύψει το σύνολο της μισθοδοσίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ΕΣΗΕΑ θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο για να αποτρέψει την επιστροφή του κλάδου σε εργασιακό μεσαίωνα με όχημα την πανδημία.

Τα Μέσα Ενημέρωσης, ο έντυπος Τύπος (χαρακτηριστικά οι αθλητικές εφημερίδες βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων), έχουν μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ με την συρρίκνωση της κυκλοφορίας λόγω και των πολλών κλειστών σημείων πώλησης.

Γι’ αυτό και απαιτούμε για άλλη μια φορά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα τα μέτρα στήριξης του Τύπου που βρίσκονται στο συρτάρι του από τον Ιανουάριο.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ:

Σε κατάσταση πανικού βρέθηκαν  οι έξη της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τις αποκαλύψεις για το κόλπο της  "Εφ. Συν" να πληρώνει τους συνεταιριστές – συντάκτες της με κονδύλια από το λεφτόδεντρο του Βρούτση και να ρίχνει νερό στο κρασί της.

Έπεσε σύρμα λοιπόν και γύρω στις 12 το μεσημέρι διακινήθηκε ένα σχέδιο ανακοίνωσης από την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ που μέχρι αργά το βράδυ δεν ψηφιζόταν από τους συνεταίρους της.  Τελικά βγήκε ένα κείμενο του τύπου με  "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" αφού προηγουμένως ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ  από το ΣΥΡΙΖΑ (και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ) εξασφάλισε ότι δεν θα θιγεί η "Εφ.Συν"  , που αποτελεί το αριστερό άλλοθι για να πάρουν ζεστό χρήμα από την Κυβέρνηση και άλλοι φιλοκυβερνητικοί εκδότες.

Δεν μπήκε κουβέντα για τον Alpha που βγάζει σε αναστολή μέχρι στιγμής 7 δημοσιογράφους , καθώς και για άλλες δυο εφημερίδες ( μια οικονομική και μία life style ) που κάνουν το ίδιο. Η μία κυρία από την ΕΡΤ υπερψήφισε το σχέδιο ανακοίωσησμ επειδή βεβαιώθηκε ότι δεν αναφέρει κάτι που να χτυπάει την Διοίκηση και άλλη επειδή πήρε εντολή. Σε άλλη κυρία που είναι υπάλληλος στον Τουρισμό έταξαν βεβαίωση ότι εργάζεται στην ΕΣΗΕΑ , επειδή δεν μπορεί να έχει χαρτί ως δημοσιογράφος γιά να μετακινείται λόγω μέτρων Κορωνοϊού  από/προς την υπηρεσία της, οπότε και είπε και αυτή ναι. Ο ταμίας στο ΔΣ   συμφώνησε πρώτος .

Με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση για την "Εφ. Συν" επικροτείται ουσιαστικώς η πρακτική που δήθεν σε προηγούμενη παράγραφο …καταδικάζειται Διότι καλείται  η εφημερίδα να πληρώνει στους συντάκτες τη διαφορά ανάμεσα στα 8οο ευρώ που θα τους δίνει ο Βρούτσης για 45 μέρες από τον μισθό που έπαιρναν. Και ακόμη βάσει του σχετικού εγγράφου της συνεταιριστικής ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης του φύλλου, αναστέλλεται μεν η σχέση εργασίας των 100 περίπου εργαζομένων που δεν θα έχουν σχέση εργασίας, αλλά θα έχουν (....), αμοιβόμενοι από τον Π/Υ του κράτους, μαζύ ,με το "προσωπικό ασφαλείας" που θα παραμείνει στις καταστάσεις μισθοδοσίας!

Σ.Χ.Μ.



      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου