οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ο συνήθης –μέχρι και το φύλλο της προηγούμενης Κυριακής-«ένοικος» της δεύτερης σελίδας της Κυριακάτικης έκδοσης, σύντροφος Νίκος Τσαγκρής, εξεδιώχθη από το νέο διευθυντή του κομματικού δελτίου, προκειμένου να κάνει ο τελευταίος τις ...«επισημάνσεις» του, από την δεύτερη σελίδα, δίπλα στο κύριο άρθρο, δηλαδή το καθημερινό non-paper με σφραγίδα του Μαξίμου. Εξορισθείς λοιπόν ο Τσαγκρής από τον διευθυντή Τσέκερη, «ταξίδεψε» στην προτελευταία σελίδα, όπου αντιστοίχως οδήγησε την μέχρι τούδε στήλη σύντομων σχολίων-αντισχολίων του συντρόφου Βασίλη Πάϊκου στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, στη φόρμα της οποίας «κούμπωσαν» ο Τσέκερης και τα γραφόμενά του. Θύμα το Κυριακάτικο σημείωμα του αιρετικού, ενίοτε, Ανδρέα Ζεμπίλα, στις τελευταίες σελίδες, με απόψεις που «δεν άρεσαν στο Κόμμα», το οποίο απουσιάζει!

OI KHΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ", 1.710 (349)


Η ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ
ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

Ο νεόκοπος διευθυντής της ημιεπίσημης κυβερνητικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλη από την “ΑΥΓΗ”, σύντροφος ΄Αγγελος Τσέκερης (καί Τσέκερις κατά το παρελθόν, από την κοινή στήλη με τον στενό του φίλο,Γιώργο Κυρίτση, ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή)δεν αφήνει περιθώρια παρεξηγήσεων,πολλώ δε μάλλον δεύτερου ή διαφορετικού λόγου, γιά το “είδος” του κομματικού δελτίου, γιά την επιβολή του οποίου εστάλη στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 12, στην Ομόνοια, μετατεθείς ακριβώς προς τούτο από τα υψηλά δώματα του Μεγάρου Μαξίμου, “καρδιάς” της κυβερνητικής εξουσίας.

Γιά το λόγο αυτό, ήταν θέμα χρόνου να προκύψουν οι “καραμπόλες” από την επιβολή της “εξουσίας Τσέκερη” στην –πάλαι ποτέ-άξια και σεβαστή εφημερίδα-σημείο αναφοράς του σύμπαντος Τύπου, στην οποία πολλοί σεμνυνόμεθα ότι εργασθήκαμε ως δημοσιογράφοι, ακόμη και γιά όλο το εργασιακό τους βίο, όπως ο υπογράφων. Με εκδότη και διευθυντές, όπως οι αείμνηστοι Λευτέρης Βουτσάς, Λεωνίδας Κύρκος, Αντώνης Μπριλλάκης, Γρηγόρης Γιάνναρος, Σοφιανός Χρυσοστομίδης και “πέννες” ολκής, όπως ο Τάσος Βουρνάς, ο Γιώργος Ματζουράνης από την “παλιά φρουρά”, στο πλευρό των οποίων ευτυχήσαμε να εργασθούμε…

"Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", σελ.2

Έχουμε, λοιπόν και λέμε, στο σημερινό φύλλο, της «ΑΥΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» του διημέρου, 26-27 Μαίου 2018, έστω κι αν αναφέρεται μόνον η ημερομηνία της Κυριακής, καίτοι έχουμε ακόμη Σάββατο:

Ο συνήθης –μέχρι και το φύλλο της προηγούμενης Κυριακής-«ένοικος» της δεύτερης σελίδας της Κυριακάτικης έκδοσης, σύντροφος Νίκος Τσαγκρής, εξεδιώχθη από το νέο διευθυντή του κομματικού δελτίου, προκειμένου να κάνει ο τελευταίος τις ...«επισημάνσεις» του, από την δεύτερη σελίδα, δίπλα στο κύριο άρθρο, δηλαδή το καθημερινό non-paper με σφραγίδα του Μαξίμου.

Εξορισθείς λοιπόν ο Τσαγκρής από τον διευθυντή Τσέκερη, «ταξίδεψε» στην προτελευταία σελίδα, όπου αντιστοίχως οδήγησε την μέχρι τούδε στήλη σύντομων σχολίων-αντισχολίων του συντρόφου Βασίλη Πάϊκου στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, στη φόρμα της οποίας «κούμπωσαν» ο Τσέκερης και τα γραφόμενά του. Θύμα το Κυριακάτικο σημείωμα του αιρετικού, ενίοτε, Ανδρέα Ζεμπίλα, στις τελευταίες σελίδες, με απόψεις που «δεν άρεσαν στο Κόμμα», το οποίο απουσιάζει!  
"Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", σελ. 71

«Όπως μάλιστα πιθανολογείται από «κακεντρεχείς»(;) δεν αποκλείεται σημείωμα στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής με την υπογραφή της συντρόφισσας Αγγέλας Νταρζάνου γιά την ...«Κεντροαριστερή Σοβιετία» στο Ρ/Ο Σταθμό «Αθήνα 9.84», όπου συνεχίζει να διατηρεί τακτή ανά Σαββατοκύριακο εκπομπή λόγου ο σύντροφος Βασίλης Πάϊκος, να επικρέμαται ως «κίτρινη κάρτα» γιά το συνάδελφο.

Τέλος στην τελευταία σελίδα της «ΑΥΓΗΣ» Τσέκερη, επανεμφανίζεται, πάλι από την τελευταία σελίδα, ο κραταιός κομμουνιστής Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, θέση από την οποία είχε καιρό να εμφανισθεί, προκειμένου να δώσει μαχητικό παρών, στην προεκλογική ζύμωση, που-ούτως ή άλλως-έχει αρχίσει!

Είναι προδήλως σαφές, ότι τέτοιες παρεμβάσεις στον σχεδιασμό της «ΑΥΓΗΣ», σε συνδυασμό με την –ακόμη αμεσότερη...-προπαγάνδα που κάνουν τις πολιτικές-και όχι μόνον...-σελίδες να υπηρετούν την κεντρική(και παγίως μονότονη...)πολιτική γραμμή των ΣΥΡΙΖΑίων «ή εμείς, ή αυτοί» σε διάφορες παραλλαγές και εκφάνσεις, ευτελίζουν ακόμη περισσότερο το φύλλο. Το οποίο καθίσταται καλό πρόπλασμα προεκλογικών αφισών!

"Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", σελ.70

Τελικώς, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα φθάσουμε να νοσταλγούμε ακόμη και την «ΑΥΓΗ» του αποκαθηλωθέντος, προ ολίγων μηνών, από το κομματικό ιερατείο της Κουμουδούρου προηγούμενου διευθυντή του φύλλου, συν. Κωστή Νικολακάκου, ο οποίος-ίσως-είχε προσπαθήσει να κρατήσει, σε κάποιο βαθμό, κάποια ψήγματα αποστάσεων από τον ασφυκτικό πολιτικό λόγο του κύριου μετόχου της ΑΕ που εκδίδει το φύλλο, ήγουν του ΣΥΡΙΖΑ...

Και προφανώς μένει να δούμε και άλλα χειρότερα!

ΥΓ: Η ενσωμάτωση, στο σημερινό φύλλο, ανάτυπων φύλλων των ημερών του Μαίου 1963, ημερών της δολοφονικής επίθεσης στο Βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη ομοίως, όπως και με την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, καθιστά τις προηγούμενες αναφορές ακόμη πιό επίκαιρες και τα συμπεράσματα περισσότερο μελαγχολικά....

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου