οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΠΩΣ...-ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ!...- ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ";...- ΘΕΜΙΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...- Ο "ΝΟΜΟΣ" ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ...- ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ...- ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!...- ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΠΛΑΣΤΗ ΕΛΠΙΔΑ...ΜΑΤΑΙΩΣ!...-ΚΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ -ΣΤΑΘΑΚΗ, ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΚΑ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ...


Εννέα κύρια άρθρα, από τον Τύπο της Τρίτης

"ΤΑ ΝΕΑ", 22/05/18

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 22/05/18. 

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ

Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση τα περισσότερα εξελίσσονται ομαλά, σύμφωνα με το σχέδιο.

Η τεχνική συμφωνία με τους «θεσμούς» εξασφαλίστηκε το περασμένο Σάββατο, το μεσημέρι της Τρίτης το EWG λογικώς θα την εγκρίνει και την Πέμπτη εκτιμάται ότι το Eurogroup θα την επικυρώσει.

Και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να προετοιμάσουν την ψήφιση των προαπαιτούμενων, προκειμένου στις 21 Ιουνίου να έχει ουσιαστικά κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η συμφωνία με εταίρους και δανειστές για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα και μέχρι τις 20 Αυγούστου, όποτε και κλείνει το πρόγραμμα και ολοκληρώνεται η δανειακή σύμβαση, να έχει προχωρήσει η διαπραγμάτευση για το χρέος και να κερδηθεί μια ρύθμιση ικανή να επιτρέψει την μετάβαση της Ελλάδας σε άλλη φάση.

Αυτή είναι η στόχευση της κυβέρνησης και αυτό το ιδανικό σενάριο για τη χώρα.

Ωστόσο, παρά την διάχυτη αισιοδοξία, υπάρχουν παράγοντες μη ελεγχόμενοι από την Αθήνα. Το διεθνές περιβάλλον δείχνει να σκοτεινιάζει απότομα, σίγουρα νωρίτερα απ' ότι υπολόγιζε ο κ.Τσίπρας.

Ήδη η ιταλική λαϊκίστικη θύελλα της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων στη γειτονική Ιταλία προκαλεί αναστατώσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, οι οποίες επαύξησαν τον κίνδυνο των ελληνικών τίτλων.

Τα επιτόκια των ελληνικών δεκαετών ομολόγων επρόκειτο κατά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να υποχωρήσουν με την τεχνική συμφωνία στο 3,5% και τον Αύγουστο με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έπεφταν στο 3%, επιτρέποντας καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις αγορές.

Χθες με την ανακοίνωση της νέας ιταλικής κυβέρνησης εκτινάχθηκαν και πάλι κοντά στο 4,5%, με αποτέλεσμα όλο το εγχείρημα της ασφαλούς εξόδου στις αγορές να τίθεται εν αμφιβόλω. Και επειδή πιθανότατα οι ιταλικοί πολιτικοί πειραματισμοί θα διαρκέσουν δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές στους επόμενους 6 - 7 μήνες.

Μπορεί να φθάσουμε στο τέλος του 2018 με το ιταλικό πρόβλημα ενεργό. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ορθώσει αντίβαρα απέναντι στους κινδύνους που κατά τα φαινόμενα αναδεικνύει η ιταλική πολιτική περιπλοκή.

Γεγονός που επιβάλει περισσότερη πειθαρχία και προσήλωση στο σκοπό της οικονομικής εξυγίανσης, αλλά και εξασφάλιση ομαλότερων πολιτικών συνθηκών στο εσωτερικό.

Εν όψει αυτών των δυσμενών προοπτικών η κυβέρνηση δεν έχει παρά να αλλάξει στάση στο εσωτερικό και να διεκδικήσει τη συνεννόηση και συναίνεση των βασικών πολιτικών δυνάμεων.

Πράγμα που προφανώς δεν εξασφαλίζεται με πολεμικές ιαχές και διαρκείς κατηγορίες εναντίον των αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Οι συνθήκες επιβάλλουν άλλη στάση κ.Τσίπρα. Αν όντως πιστεύετε στην ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου από την κρίση οφείλετε πρώτος εσείς να αλλάξετε. Και να το πράξετε τώρα πριν να είναι αργά.

"ΤΟ ΒΗΜΑ", ηλεκτρονική έκδοση



"ΕΣΤΙΑ", 22/05/18

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 22/05/18

"Φιλελεύθερος", 22/05/18

"Η ΑΥΓΗ", 22/05/18



"Εφ.Συν", 22/05/18

"ΕΘΝΟΣ", 22/05/18



εκπλήρωση της αποστολής της. Καταγράφουμε και επιτυχίες που είχε στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Για να είμαστε, όμως, σωστοί πρέπει να επισημάνουμε πως πολλές φορές η Αστυνομία δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καθηκόντων της. Το θέμα δεν είναι στατιστικό, όπως ενίοτε παρουσιάζεται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής της ηγεσίας της, αλλά θέμα ουσίας. Για παράδειγμα, δεν είναι το μείζον να ανακοινώνει η Αστυνομία μεγάλο αριθμό συλλήψεων μέσα σε λίγες μέρες εντάσσοντας την προσπάθεια αυτή σε «εκστρατεία», όταν όλοι γνωρίζουν πως αυτό το αποτέλεσμα αφορά, σε μεγάλο βαθμό, στα «μικρά ψαριά».

ΔΕΝ μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί να εξαγγέλλονται, για παράδειγμα, «αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις» και «εφόδους» σε στέκια εγκληματικών στοιχείων. Όταν εξαγγέλλονται αστυνομικές επιχειρήσεις, παύουν να είναι… αιφνιδιαστικές και ο τρόπος που γίνεται η δημοσιοποίηση απευθύνεται περισσότερο στην κοινή γνώμη. Χρειάζεται η Αστυνομία να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών καθώς αυτό ενισχύει την αποτελεσματικότητά της. Αυτή, όμως, η εμπιστοσύνη αποκτάται μέσα από το έργο που επιτελεί.

ΤΑ τελευταία γεγονότα είναι αρκούντως ανησυχητικά. Δυστυχώς, τα εγκληματικά στοιχεία με το παραμικρό σκοτώνουν ανθρώπους. Χωρίς δεύτερη σκέψη και με στόχο είτε να κλέψουν λεφτά είτε να διευκολύνουν τα σχέδιά τους για την εμπορία ναρκωτικών. Αυτή η διαφοροποίηση είναι σημαντική και έχει αναβαθμίσει τις μεθόδους των εγκληματιών. Αυτό διαφοροποιεί και τους τρόπους αντιμετώπισης των εγκληματικών στοιχείων. Αυτό, θεωρούμε, το έχει αντιληφθεί η Αστυνομία. Είναι σαφές πως με τη στροφή που έγινε στο πεδίο του εγκλήματος, ο ρόλος της Αστυνομίας είναι διαφορετικός.

ΕΧΟΥΝ αλλάξει τα κοινωνικά δεδομένα και ως εκ τούτου και οι συμπεριφορές. Για παράδειγμα, την τελευταία περίοδο, γινόμαστε μάρτυρες εμπρησμών, με στόχο εστιατόρια και καφετέριες. Είναι σαφές πως εκείνοι που επιλέγουν να βάλουν φωτιά στις επιχειρήσεις αυτές είναι είτε αυτοί που «πουλούν» προστασία είτε εκείνοι που θέλουν να πωλούν παράνομα ποτά. Κοντολογίς και στις δυο περιπτώσεις οι επιχειρηματίες έχουν να αντιμετωπίσουν τον υπόκοσμο. Στο πεδίο αυτό η Αστυνομία δεν φαίνεται να έχει καλές επιδόσεις. Δύσκολος ο δρόμος προς την κατεύθυνση καταπολέμησης αυτού του φαινομένου. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ χρειάζεται την ενίσχυση της κοινωνίας γιατί αυτό θα αποβεί προς όφελος των πολιτών. Αυτό επιτυγχάνεται διά της εμπιστοσύνης, η οποία κερδίζεται μέσα από τη δράση της Δύναμης. Η Αστυνομία δεν χρειάζεται να παλεύει διά των επικοινωνιακών τακτικών. Ως θεσμός είναι εδραιωμένος στο μυαλό και τη συνείδηση των πολιτών. Αυτό τον θεσμό στηρίζει η κοινωνία όταν είναι αποτελεσματική. Τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν πως είναι μεγαλύτερη η ανάγκη στήριξης της Δύναμης από τους πολίτες. Την ίδια ώρα, θα πρέπει και η Αστυνομία να δίνει συνεχώς εξετάσεις με τη δράση, τις ενέργειές της και να πετυχαίνει.


"O Φιλελεύθερος", 22-05-18



"αλήθεια", 22/05/18
"αλήθεια", 22/05/18


"ΧΑΡΑΥΓΗ", 22/05/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 22/05/18

"ΠΟΛΙΤΗΣ", 21./05/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου