οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...

Πέντε κύρια άρθρα, από τον Τύπο της Τρίτης

"ΤΑ ΝΕΑ", 29/05/18


"ΕΣΤΙΑ", 29/05/18

"Φιλελεύθερος", 29/05/18

"Εφ.Συν", 29/05/18

"ΕΘΝΟΣ", 29/05/18



και για μια σωστή, βιώσιμη, δημοκρατική και λειτουργική λύση στο Κυπριακό. Ακούραστοι οι ομογενείς. Ζώντας εκτός Κύπρου, μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα, λειτουργούν πέρα και πάνω από σκοπιμότητες. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να πείσουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων, στις χώρες που διαμένουν, να αντιμετωπίσουν ορθολογιστικά το Κυπριακό, να δουν το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δηλαδή, ως θέμα εισβολής, κατοχής και απελευθέρωσης. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα αυτό. Υπάρχουν παγιωμένες αντιλήψεις και εδραιωμένες θέσεις που επαναλαμβάνονται από τις διάφορες κυβερνήσεις ως κλισέ. Είναι, λένε πολλοί, μεγάλα τα συμφέροντα. Τούτο, όμως, δεν σημαίνει πως θα παραδώσουμε τα όπλα, θα σηκώσουμε ψηλά τα χέρια. Αυτό δεν το κάνουν οι ομογενείς, όπου και να βρίσκονται, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, μιλώντας στο συνέδριο είπε ότι «βρισκόμαστε για ακόμη μία χρονιά στην Ουάσινγκτον, επειδή πρέπει να το κάνουμε». Ανέφερε πως «είναι σημαντικό να βλέπουμε τα μέλη του Κογκρέσου, πολλά από τα οποία είναι νέα, και να τα ενημερώσουμε για το Κυπριακό», παραπέμποντας στη σημασία των 34 εκδηλώσεων για την οικονομική ενίσχυση μελών του Κογκρέσου, που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. «Μέρος της δουλειάς μας είναι να υποστηρίζουμε αυτούς που μας βοηθούν και να προσπαθούμε να εκλέξουμε φίλους μας».

Ο ΦΙΛΙΠ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στην ανάγκη νέας στρατηγικής που να στοχεύει στην ανάδειξη της προσπάθειας της Τουρκίας να δημιουργήσει στα κατεχόμενα ένα ισλαμικό φονταμενταλιστικό κράτος. Όχι τυχαία, την ημέρα έναρξης του συνεδρίου, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Τάιμς» -αναλύοντας το ίδιο θέμα- άρθρο του κ. Κρίστοφερ, με τίτλο «Η πρώτη σύγχρονη φονταμενταλιστική κατάκτηση της Δύσης;». Θεωρούμε πως σωστά εγείρεται αυτό το θέμα. Η ισλαμοποίηση είναι ζήτημα που ευαισθητοποιεί τους τρίτους, τις μεγάλες δυνάμεις. «Ο Τραμπ δεν είναι πολιτικός και ελπίζουμε ότι μπορεί να καταλάβει το μήνυμα. Η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή αλλάζει και υπάρχουν ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε», είπε ο κ. Κρίστοφερ.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ τη συμβολή των απόδημων σημαντική. Κρίνουμε πως είναι επιβεβλημένη και πρέπει να αξιοποιούνται οι δράσεις τους. Οι απόδημοι, είτε ο καθένας χωριστά είτε ως οργανωμένοι φορείς (κεντρικά ή τοπικές ομοσπονδίες), δεν είναι αχθοφόροι πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων ή κομμάτων. Είναι οι εκφραστές της θέλησης και της βούλησης του λαού για απαλλαγή από την κατοχή και την απελευθέρωση της πατρίδας από τους Τούρκους. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει, μόνο γι' αυτό ενδιαφέρονται και πρέπει να αγωνίζονται.

ΠΕΡΣΙ το καλοκαίρι, στα πλαίσια εκδήλωσης στο Προεδρικό (ο Πρόεδρος τίμησε αποδήμους), ένας από τους τιμηθέντες, ο Νίκος Μούγιαρης, σε ομιλία του υπέδειξε ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, «αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι και ανεξάρτητοι για το καλό της πατρίδας και του λαού της». Κάλεσε τους έχοντες να βοηθήσουν οικονομικά στις προσπάθειες των αποδήμων και έφερε ως παράδειγμα τις εβραϊκές οργανώσεις στο εξωτερικό και είπε ότι «χρειάζονται χρήματα για να οργανωθούμε επαγγελματικά στην Αμερική, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και αλλού για την άσκηση επιρροής στα κέντρα λήψης αποφάσεων». Ο ίδιος, όπως είναι γνωστό, βοηθά και με το παραπάνω.


"Ο Φιλελεύθερος", 29/02/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 27/05/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 27/05/18..

"ΠΟΛΙΤΗΣ", 26/05/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου