οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

"...Ως ευγενικός οικοδεσπότης, υποδέχθηκε χαμογελαστός τους υπόλοιπους στην αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος». Τι κρίμα, όμως, που δεν θυμήθηκε καν ότι ο Λεωνίδας, ο πατέρας της Αριστεράς που υποτίθεται πως ακόμα εκπροσωπεί το κόμμα του, πέθανε σαν προχθές πριν από οκτώ χρόνια. Δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα - όχι βέβαια πως περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Αντιθέτως, του έβαλε τα γυαλιά ο Κώστας Ζαχαριάδης, του οποίου ο πατέρας, Μάνος, είναι παλιό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού. Ο Ζαχαριάδης ήταν από τους ελάχιστους που θυμήθηκαν τον Κύρκο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Τσίπρα. Γιατί τι είναι ο Λεωνίδας, μήπως είναι Ανδρέας Παπανδρέου; Σύντροφοι, θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ. Τα κεφάλια μέσα, παρακαλώ...."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"


"ΤΑ ΝΕΑ", 30/08/19


Ξέχασαν τον Κύρκο, στην Αγίου Κωνσταντίνου

Ω, τι ευτυχισμένες μέρες που ζει η Αγίου Κωνσταντίνου! Ποιος να της το 'λεγε πως θα κατέληγε να είναι το φόντο που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ (και νυν υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ) ως σημείο συνάντησης της Προοδευτικής Συμμαχίας. Και να πεις ότι έγινε κάποια κουβέντα με ουσία; Νομίζω ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν μάλλον για το θεαθήναι, μιας και τα περισσότερα ήταν ήδη προαποφασισμένα. Κι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν, βεβαίως, εκεί. Ως ευγενικός οικοδεσπότης, υποδέχθηκε χαμογελαστός τους υπόλοιπους στην αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος». Τι κρίμα, όμως, που δεν θυμήθηκε καν ότι ο Λεωνίδας, ο πατέρας της Αριστεράς που υποτίθεται πως ακόμα εκπροσωπεί το κόμμα του, πέθανε σαν προχθές πριν από οκτώ χρόνια. Δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα - όχι βέβαια πως περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Αντιθέτως, του έβαλε τα γυαλιά ο Κώστας Ζαχαριάδης, του οποίου ο πατέρας, Μάνος, είναι παλιό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού. Ο Ζαχαριάδης ήταν από τους ελάχιστους που θυμήθηκαν τον Κύρκο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Τσίπρα. Γιατί τι είναι ο Λεωνίδας, μήπως είναι Ανδρέας Παπανδρέου; Σύντροφοι, θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ. Τα κεφάλια μέσα, παρακαλώ.

Συνέβη στην Καισαριανή

Σας έλεγα, λοιπόν, για τον Θεοχαρόπουλο. Ο οποίος, αν θυμάμαι καλά, ανήκει πλέον στην Προοδευτική Συμμαχία που έχει στόχο τη δημιουργία της «μεγάλης προοδευτικής παράταξης» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως υπέρμαχος των προοδευτικών διεργασιών βρέθηκε στην ορκωμοσία του δημάρχου Καισαριανής Χρήστου Βοσκόπουλου. Και ως τέτοιος αγνόησε τόσο τον Σπύρο Λυκούδη όσο και τον Θεόδωρο Μαργαρίτη. Κάτι που δεν ίσχυσε, βέβαια, για τον Νίκο Παππά, που βρισκόταν επίσης εκεί. Διαφορετική στάση τήρησε ο Γιάννης Μπαλάφας, που τους χαιρέτησε όλους, μαζί και την Τόνια Αντωνίου.

Κοινοβουλευτικός χαμός

Συναίνεση ούτε για δείγμα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις άδειες οδήγησης εγκρίθηκε μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων. Η κατεπείγουσα διαδικασία που επιλέχθηκε προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων. Το ΚΚΕ αποχώρησε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με αποχώρηση αλλά τελικά έμεινε για να καταγγείλει την «απαράδεκτη διαδικασία». Το Κίνημα Αλλαγής μίλησε για «θεσμικό εκφυλισμό» και «κοινοβουλευτικό εκτροχιασμό» (θυμίζοντας, πάντως, την παρακαταθήκη που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ) και η Ελληνική Λύση αντέδρασε διότι το νομοσχέδιο είχε και άλλες άσχετες διατάξεις. Το ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να πάρει μέρος στην ψηφοφορία, παρότι άρνηση ψήφου δεν υπάρχει.

Του κατεπείγοντος

Το θέμα του κατεπείγοντος τέθηκε (και) στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος αν και είπε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν ο ορισμός του κατεπείγοντος, αναγνώρισε και συντάχθηκε με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι είναι μια διαδικασία νομοθέτησης που δεν θα αποτελέσει τη συνήθη πρακτική. Ως τώρα, πάντως, τέσσερα στα πέντε νομοσχέδια έχουν κριθεί ως κατεπείγοντα.

Αποχώρησε ο «άτυπος σύμβουλος»

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παρουσία στην συνεδρίαση της Επιτροπής του εκπροσώπου των εκπαιδευτών οδήγησης Ηλιάδη, για τον οποίο ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε αρχικά ότι είναι «άτυπος σύμβουλος» διευκρινίζοντας «όπως ο κάθε φορέας είναι άτυπος σύμβουλος της Πολιτείας συνολικά». Το θέμα είναι ότι, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, ο εν λόγω ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη «για υποθέσεις διαφθοράς που σχετίζονται με τα κυκλώματα λαδώματος στις διαδικασίες χορήγησης αδειών διπλώματος».

Με τα πολλά ο εκπρόσωπος αποχώρησε, ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βλάχος δήλωσε ότι «δεν θα επαναληφθεί» και ότι «ήρθε στην Επιτροπή από παρανόηση».

Φίλος απ' τα παλιά

Πράκτοράς μου εντόπισε έξω από το γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα τον Γερκ Ασμουσεν. Για όσους δεν θυμάστε, ο Ασμουσεν ήταν υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ στο Βερολίνο. Σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική τράπεζα, η δουλειά του τον έφερε στην Αθήνα και πέρασε να επισκεφθεί έναν φίλο απ' τα παλιά.

Δένδιας με Ντιμιτρόφ

«Γεμάτη» ήταν η μέρα της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ, για τον Νίκο Δένδια στο Ελσίνκι. Ο υπουργός Εξωτερικών είχε σειρά κατ' ιδίαν σειρά συναντήσεων, αρχής γενομένης με τον κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη. Δήλωσε δε ότι ενημέρωσε τους ΥΠΕΞ της ΕΕ τόσο για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Ο Δένδιαςσυναντήθηκε επίσης με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, αλλά και με τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, με τον οποίο συζήτησε τις πτυχές εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθιστώντας του σαφές ότι η Αθήνα θα επιμείνει στην αυστηρή εφαρμογή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου