οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

"...Το κόμμα αυτό, το οποίο στο τέλος, όσο θα αποκαλύπτονται οι πομπές της διακυβέρνησής του, θα καταλήξει να περάσει ως ο ορισμός της αμαρτίας και της συναλλαγής, τα είχε κάνει πλακάκια, όπως αποδεικνύεται, και με τους «καζινάδες», τους ιδιοκτήτες των καζίνων της χώρας. Το αποτέλεσμα αυτής της ύποπτης από κάθε άποψη και λογική συναλλαγής ήταν τα καζίνα να μην πληρώνουν εισφορές στον ΕΦΚΑ και να εκτοξευθεί το σύνολο των οφειλών τους στα 100 εκατ. ευρώ!!! Αν μάλιστα δεν έστελνε ο ΕΦΚΑ επιστολή στην ανεξάρτητη Αρχή παιγνίων για να τους γνωστοποιήσει το πρόβλημα, πιθανόν να μην παίρναμε χαμπάρι τίποτε - να εξακολουθούσε να αυξάνεται το χρέος προς τον ΕΦΚΑ και εκείνοι να κονομάνε εις βάρος των αρρώστων με τον τζόγο. Και ο ΕΦΚΑ, ε; Εκανε την πάπια τόσο καιρό με τους «καζινάδες», προφανώς γιατί κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από την κυβέρνηση τους διέτασσε να το βουλώνουν, και την ίδια ώρα έκανε κατασχέσεις λογαριασμών ή ακινήτων του μικροβιοτέχνη που δεν είχε να πληρώσει εισφορές για τους υπαλλήλους του εξαιτίας της κρίσης. Ρε, τα λαμόγια τα απίστευτα, που κυβέρνησαν τη χώρα 4½ χρόνια και έχουν το θράσος και μιλάνε κιόλας. Ρε, τα λαμόγια, που έκαναν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τρύπια κουρελού…"

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ". 24/01/20

"Θα τους πιάσουμε"


Τελικά, όπως φαίνεται, είναι μεγάλη μαγκιά να καις το αυτοκίνητο του άλλου, μέσα στη νύχτα, την ώρα που εκείνος κοιμάται μακαρίως τον ύπνο του δικαίου και εσύ κάνεις μια επανάσταση εκ του ασφαλούς κρυμμένος στα σκοτάδια της νύχτας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλο αυτό το έργο, το οποίο έχουν πληρώσει ήδη καμιά 25αριά κάτοικοι της πρωτεύουσας, θα τελειώσει, και θα τελειώσει σύντομα, και άσχημα και για τους εμπνευστές και για τους εκτελεστές του.

Ο υπουργός Χρυσοχοΐδης, με τον οποίο συνομίλησα τις προάλλες, δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία. «Θα τους πιάσουμε, ό,τι και να γίνει» μου είπε, προσθέτοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η αιτία όλου αυτού που συμβαίνει σχεδόν κάθε βράδυ στην Αθήνα: «Τους διαλύσαμε το γκέτο στα Εξάρχεια και προσπαθούν με τους εμπρησμούς να δημιουργήσουν κινήσεις αντιπερισπασμού και να μου την πουν κι εμένα».

Καθώς τα λέει αυτά, το βλέμμα του σκοτεινιάζει - είναι θυμωμένος και έχει πεισμώσει. «Το ξέρουμε το σενάριο καλά πώς λειτουργεί. Πολύ καλά μάλιστα. Διαπιστώνουν ότι χάνουν το ένα μετά το άλλο τα ερείσματά τους. Και προσπαθούν να κρατηθούν στο προσκήνιο καίγοντας εκ του ασφαλούς τα αυτοκίνητα του κοσμάκη».

Πάντως, το ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα αυτοκίνητα δεν τα καίει τo «μακρύ» χέρι των μπαχαλάκηδων, αλλά νέα παιδιά που εκτονώνονται με τους εμπρησμούς. Και πως αυτά τα νέα παιδιά τα έχουν δικτυώσει κάτι παλιοκαραβάνες του χώρου που δεν κοιτάνε τη δουλίτσα τους να βγαίνει το μεροκάματο τώρα στα γεράματα, αλλά θέλουν και λίγη επανάσταση, έτσι, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω που δεν έκαναν τίποτε ουσιαστικό στη ζωή τους - δεν έγιναν κουφοντίνες, ας πούμε…

Ιδιώνυμο αδίκημα

Επί του ιδίου. Ακουσα ότι μετά τους εμπρησμούς στο Κολωνάκι έγιναν μερικές προσαγωγές ατόμων που κυκλοφορούσαν στην περιοχή και έπεσαν πάνω στα αστυνομικά μπλόκα. Δεν ξέρω τι έγιναν τα παλικάρια αυτά, αν κρατούνται ή αν αφέθηκαν ελεύθερα. Αλλά να κυκλοφορείς εκείνη την ώρα, στις 3.20 τα ξημερώματα, σε μια περιοχή η οποία είναι γεμάτη φυλασσόμενα κτίρια - στόχους, όπως, ας πούμε, η αμερικανική πρεσβεία, δεν είναι ό,τι πιο ισορροπημένο μπορείς να δεις.

Δεν θα πω κάτι περισσότερο, θα προτείνω απλώς να γίνει ο εμπρησμός αυτού του είδους, με επείγουσα τροπολογία η οποία θα ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή, ιδιώνυμο, που θα υποχρεώνει δε κάθε εμπρηστή αυτοκινήτου που συλλαμβάνεται να πληρώνει εκείνος εκών άκων την αξία του καταστραφέντος αυτοκινήτου.

Ας γίνει ιδιώνυμο το αδίκημα και μετά τα λέμε. Για το πόσοι και ποιοι θα συνεχίσουν στο ίδιο μονοπάτι. Τώρα δεν τρέχει τίποτε. Οσο τα πληρώνει τα αυτοκίνητα που καταστρέφονται η Περιφέρεια, δεν ιδρώνει το αφτί κανενός.

Φωνές

Μια πονεμένη ιστορία που έρχεται από πολύ παλιά είναι η λεγόμενη αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου, την οποία απαίτησε χθες με εξαιρετικά αυθάδη τρόπο ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ. Υποτίθεται ότι είναι κατ' εφαρμογήν της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία διευθέτησε τα εκκρεμή ζητήματα όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (όσα προέκυψαν από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την κατάληξή της, την Καταστροφή του '22), αλλά και μεταξύ των νικητών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της Τουρκίας, του επιτήδειου ουδέτερου του πολέμου...

Οντως η Συνθήκη κάνει αναφορές σε αποστρατιωτικοποίηση ορισμένων νησιών του Αιγαίου, αλλά από την πορεία των πραγμάτων προέκυψε η ανάγκη να δημιουργηθούν στα νησιά αυτά υποτυπώδεις στρατιωτικού χαρακτήρα μονάδες, ενταγμένες σε ένα γενικότερο σύνολο που ονομάζεται Εθνοφυλακή. Πουθενά δεν θα βρει κανείς πινακίδα που να κάνει λόγο για Ελληνικό Στρατό - μόνο τα αρχικά ΤΕ, τουτέστιν Τμήμα Εθνοφυλακής.

Από την άλλη πλευρά, και η Τουρκία έχει σε όλα τα παράλια του Αιγαίου μονάδες Στρατοφυλακής, οι οποίες κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με την Εθνοφυλακή. Εμείς δε ουδέποτε θέσαμε θέμα για την ύπαρξη αυτής της Στρατοφυλακής. Τώρα, γιατί ο Ακάρ θέλει την αποστρατιωτικοποίηση, αυτό είναι κάτι περισσότερο από εμφανές: επιδιώκει να μείνουν τα νησιά απροστάτευτα. Ε, δεν θα μείνουν, ας φωνάζει όσο θέλει...

Το ΚΙΝΑΛ «έπαθε» ΣΥΡΙΖΑ

Ωρύεται η Βουλή, η αντιπολίτευση συγκεκριμένα, από αξιωματική και πέρα, διότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο που ψηφίζει δίνει λύση σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα - αυτό του τι κάνουν τα παιδιά που αποφοιτούν από τα διάφορα κολέγια, τα οποία εμφανίζονται στην Ελλάδα είτε ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων είτε ως αυτόνομα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αν μπορούν να εργαστούν με το πτυχίο που αποκομίζουν από αυτά τα κολέγια πληρώνοντας έναν σκασμό λεφτά. Οι γονείς τους δηλαδή. Ο ΣΥΡΙΖΑ που δρα ισοπεδωτικά και έχει στρατηγικό στόχο την υπονόμευση κάθε απόπειρας να διευρυνθούν και να εκσυγχρονιστούν τα πεδία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ως κυβερνητική πλειοψηφία παρέλειψε, ως γνωστόν, εσκεμμένα από την αναθεώρηση του Συντάγματος το περίφημο άρθρο 16 που απαγορεύει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Τώρα, στην ίδια λογική, απορρίπτει την επιχειρούμενη αλλαγή που θα επιτρέπει και στους αποφοίτους των κολεγίων να έχουν τη δυνατότητα να διορίζονται στο Δημόσιο ακόμη και ως καθηγητές.

Και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κατά της αριστείας, είναι κατά της μετεξέλιξης του εκπαιδευτικού συστήματος, προωθεί τη δικτατορία της μετριότητας. Εκείνο το ΚΙΝΑΛ, μπορεί κάποιος να μου πει, προς τι ακολουθεί ως ουρά τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι προσπαθεί ακριβώς να κάνει; Γιατί άλλο από το να μαζέψει τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι δεν βλέπω…

Το κόμμα της αμαρτίας

Το θέμα που θα περιγράψω εν συνεχεία είναι μία ακόμη κληρονομιά του «ακέραιου» ΣΥΡΙΖΑ στους επόμενους, της Δεξιάς. Το κόμμα αυτό, το οποίο στο τέλος, όσο θα αποκαλύπτονται οι πομπές της διακυβέρνησής του, θα καταλήξει να περάσει ως ο ορισμός της αμαρτίας και της συναλλαγής, τα είχε κάνει πλακάκια, όπως αποδεικνύεται, και με τους «καζινάδες», τους ιδιοκτήτες των καζίνων της χώρας. Το αποτέλεσμα αυτής της ύποπτης από κάθε άποψη και λογική συναλλαγής ήταν τα καζίνα να μην πληρώνουν εισφορές στον ΕΦΚΑ και να εκτοξευθεί το σύνολο των οφειλών τους στα 100 εκατ. ευρώ!!!

Αν μάλιστα δεν έστελνε ο ΕΦΚΑ επιστολή στην ανεξάρτητη Αρχή παιγνίων για να τους γνωστοποιήσει το πρόβλημα, πιθανόν να μην παίρναμε χαμπάρι τίποτε - να εξακολουθούσε να αυξάνεται το χρέος προς τον ΕΦΚΑ και εκείνοι να κονομάνε εις βάρος των αρρώστων με τον τζόγο.

Και ο ΕΦΚΑ, ε; Εκανε την πάπια τόσο καιρό με τους «καζινάδες», προφανώς γιατί κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από την κυβέρνηση τους διέτασσε να το βουλώνουν, και την ίδια ώρα έκανε κατασχέσεις λογαριασμών ή ακινήτων του μικροβιοτέχνη που δεν είχε να πληρώσει εισφορές για τους υπαλλήλους του εξαιτίας της κρίσης. Ρε, τα λαμόγια τα απίστευτα, που κυβέρνησαν τη χώρα 4½ χρόνια και έχουν το θράσος και μιλάνε κιόλας. Ρε, τα λαμόγια, που έκαναν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τρύπια κουρελού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου