οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

"...Στην τελετή είχαν μαζευτεί και καμιά δεκαριά συριζαίοι της περιοχής και άλλοι τόσοι κάτοικοι - το όλον 20 άτομα, ωραία και ώς εδώ. Ο υπουργός όμως, ο οποίος εκλέγεται στη Β' Θεσσαλονίκης, που συνορεύει με τας Σέρρας (την καλημέρα μου, Αθανάσιε Αραμπατζή, τεράστιε), και όσο να πεις ένα ενδιαφέρον για ψηφαλάκια υπάρχει, ενημέρωσε, λέει, το ακροατήριο, προσέξτε με παρακαλώ, «για την τελευταία τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΝ - και ψηφίζεται άμεσα στη Βουλή - μέσω της οποίας συστήνονται για πρώτη φορά οργανικές θέσεις στους κανονισμούς λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών»!!! Οργανικές θέσεις σηματοδοτούν διορισμούς. Πόσοι είναι αυτοί οι «φορείς», ο κυρ Σωκράτης δεν το είπε. Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις που δημιουργούνται, ούτε αυτό το είπε. Εκατό, διακόσιες, χίλιες, δύο χιλιάδες; Και αυτό το κράτησε για τον εαυτό του. Συμπέρασμα: δεν υπάρχει σωτηρία. Εχω καταλήξει..."

Aπό "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/03/19
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
"Αλλού τα κακαρίσματα..."

Η αθάνατη ελληνική λαϊκή σοφία έχει αποτυπώσει το ακόλουθο γεγονός με το απόφθεγμα: «Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες»!

Τούτου ως δεδομένου, συνεχίζω ακάθεκτος, ενημερώνοντας ότι σήμερον τίκτεται νέο κόμμα, στον χώρο της εντός, εκτός και επί τα αυτά Δεξιάς, υπό την επωνυμία «Ελληνες Ριζοσπάστες», το οποίο θα έχει ως επικεφαλής τον περίφημο Σάββα Τσιτουρίδη, πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή Κώστα.

Οι «Ριζοσπάστες» του καραμανλικού Τσιτουρίδη ουδεμία σχέση έχουν με το κόμμα της γνωστής υφυπουργού Τσίπρα, Κατερίνας Παπακώστα, το οποίο ονομάζεται ΝΕΟ, αλλά ούτε και με την πολιτική κίνηση του Βαγγέλη, εορτάζοντος χθες, Αντώναρου, η οποία συγκεντρώνει υπογραφές επί κειμένου ιδρυτικής διακηρύξεως, αλλά με βραδείς, επί του παρόντος ρυθμούς. Θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Ενημερώνω επίσης εγκύρως ότι το νέο καραμανλικό μόρφωμα (μην ξεχνάμε ότι ο Σάββας υπήρξε εκ των λοχαγών του άρχοντα της Ραφήνας την περίοδο προ της αναλήψεως της εξουσίας το 2004, αλλά και μετέπειτα) θα διεκδικήσει την αποδοχή του εκλογικού σώματος κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές!

Είναι πρόωρο να αναφερθώ στις προθέσεις του νέου ηγέτη Σάββα, αλλά συμπεραίνω ότι θα επιδιώξει να συγκεράσει υπό την επίβλεψή του όλες τις φωνές που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο, του φίλου Αρη Σπηλιωτόπουλου συμπεριλαμβανομένου. Αλλά όπως μου αναφέρθηκε εξ εγκύρου πηγής, αυτό θα επιτευχθεί «μόνο εάν διασφαλιστεί η πλήρης και ισότιμη συλλογικότητα»...

Βιασύνες

Η ίδια η πηγή, που με ενημέρωσε για όλα τα προηγούμενα, μου ανέφερε ότι η βιασύνη της υφυπουργού Τσίπρα, Κατερίνας Παπακώστα, ήταν εκείνη που τροφοδότησε την κυριακάτικη φημολογία (μέσω ρεπορτάζ του... ΑΠΕ!) ότι η ίδια, ο Αρης και ο Σάββας ετοιμάζονται να συμπράξουν.

«Καμία σύμπραξη, μου ανέφερε. Αυτά τα πράγματα θέλουν μεγάλη προσοχή και δεν πρέπει να συγχέονται με προσωπικές φιλοδοξίες. Ούτε να υπακούουν σε αυτές...».

Να δω πώς θα τα καταφέρουν, δεδομένου ότι ο κάθε πολιτικός θεωρεί εαυτόν... εθνοσωτήρα! Τουλάχιστον...

Προσλήψεις

Το περιστατικό που θα διηγηθώ εν συνεχεία το θεωρώ ως μόνο μία παρωνυχίδα στον μακρύ κατάλογο των αθρόων προεκλογικών προσλήψεων που υλοποιεί βάσει σχεδίου (του συγκεκριμένου σχεδίου - να παραμείνει στην εξουσία) ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το αναφέρω, ενδεικτικά. Το ανακάλυψα σε ένα εντελώς... αθώο δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας κυρίου Φάμελλου.

Ο υπουργός λοιπόν, το Σάββατο ή την «Κυριακή, γιορτή και σχόλη να 'ταν η βδομάδα όλη...», πήγε στη Λίμνη Κερκίνη και τίμησε διά της παρουσίας του την απελευθέρωση έξι ειδών της άγριας ορνιθοπανίδας. Πρόκειται, αντιγράφω από το σχετικό δελτίο Τύπου, για δύο αργυροπελεκάνους, τρεις ροδοπελεκάνους και μία ασπρομέτωπη χήνα. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν αφού έγινε πρώτα η δακτυλίωση τους - σε ένα έβαλε και ο υπουργός, ωραία όλα και πρόβλημα κανένα ώς εδώ.

Στην τελετή είχαν μαζευτεί και καμιά δεκαριά συριζαίοι της περιοχής και άλλοι τόσοι κάτοικοι - το όλον 20 άτομα, ωραία και ώς εδώ.

Ο υπουργός όμως, ο οποίος εκλέγεται στη Β' Θεσσαλονίκης, που συνορεύει με τας Σέρρας (την καλημέρα μου, Αθανάσιε Αραμπατζή, τεράστιε), και όσο να πεις ένα ενδιαφέρον για ψηφαλάκια υπάρχει, ενημέρωσε, λέει, το ακροατήριο, προσέξτε με παρακαλώ, «για την τελευταία τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΝ - και ψηφίζεται άμεσα στη Βουλή - μέσω της οποίας συστήνονται για πρώτη φορά οργανικές θέσεις στους κανονισμούς λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών»!!!

Οργανικές θέσεις σηματοδοτούν διορισμούς. Πόσοι είναι αυτοί οι «φορείς», ο κυρ Σωκράτης δεν το είπε. Πόσες είναι οι οργανικές θέσεις που δημιουργούνται, ούτε αυτό το είπε. Εκατό, διακόσιες, χίλιες, δύο χιλιάδες; Και αυτό το κράτησε για τον εαυτό του. Συμπέρασμα: δεν υπάρχει σωτηρία. Εχω καταλήξει...

«Παρακράτος» ή προβοκάτσια;

Η είδηση: «Στις 5.30 χθες τα ξημερώματα, ένα άγνωστο άτομο πλησίασε πεζό την πολυκατοικία όπου μένει ο Πολάκης στο Μοσχάτο, πέταξε μία μολότοφ και απομακρύνθηκε. Η μολότοφ, που έπεσε στην γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας, δεν προκάλεσε ζημιές».

Η συνέχεια: ανάρτηση στο Facebook του «πολλά βαρύ και όχι» υπουργού, όπου ενώ το ξεκινάει καλά, απευθυνόμενος στο «παρακράτος», στη συνέχεια, αφού μπλέκει τα γίδια με τα μύδια, το γάλα με την μπάλα και ούτω καθεξής, μας ενημερώνει ότι δεν μασάει και άλλα τέτοια πολακικά... ασύντακτα και ανορθόγραφα.

Και πολύ καλά κάνει. Αλλά πώς είναι βέβαιος ότι τη μολότοφ τού την έριξε ένας τύπος τον οποίο έβαλαν κάποιοι που ενέχονται ή κατηγορούνται ότι ενέχονται σε σκάνδαλα στον χώρο της υγείας; Οταν μιλάς για «παρακράτος», αγαπητέ, είσαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να απαντήσεις και στο κρίσιμο ερώτημα, μιας και είσαι και υπουργός τρομάρα σου: Συντηρεί το κράτος παρακρατικούς μηχανισμούς; Γιατί αν συντηρεί, υπάρχει τεράστιο θέμα δημοκρατίας. Αν πάλι δεν συντηρεί και τα λες γιατί σου ξεφεύγουν (καθόλου παράξενο...), ο τυπάκος που πέταξε τη μολότοφ και μετά την κοπάνησε εμένα με προβοκάτορα μου κάνει...

Ενημέρωση

Και κάτι απολύτως προσωπικό για τον Πολάκη: υπουργέ, μια μολότοφ ήταν, έσκασε, ο τυπάκος που την έριξε την κοπάνησε, τελείωσε εκεί. Επειδή το έχω υποστεί, δεν λέω ότι είναι το καλύτερο να ξυπνάς μέσα στην άγρια νύχτα από κάτι τέτοιο, με παιδιά γυναίκες κ.λπ... Αλλά, επαναλαμβάνω, μια μολότοφ ήταν, στην γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας. Για έλα στη θέση μου λιγάκι, όταν προ διετίας (19 Απριλίου 2017, συγκεκριμένα, επί ΣΥΡΙΖΑ...) μου ανατίναξαν κάτω από το σπίτι μου το αυτοκίνητο στις 3.30 τα ξημερώματα και τρεις ημέρες μετά υπερηφανεύονταν για την πράξη τους, με προκήρυξη μιας οργάνωσης - σφραγίδα; Που έκτοτε, και ύστερα από την ανατίναξη του αυτοκινήτου, δεν έχει εμφανιστεί ξανά ποτέ και πουθενά!

Εχουν μεσολαβήσει τόσα και τόσα σε αυτό το επίπεδο (βομβιστικές επιθέσεις εννοώ, όχι μολότοφ), αλλά η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει διεκδικήσει τίποτε από όλα αυτά. Τι λες να έχει συμβεί; Να κατέβασε μήπως ρολά το μαγαζί; Να είπαν: Ρε τι κάναμε, είναι άθλιο να επιτίθεσαι σε έναν δημοσιογράφο, αποτελεί απόπειρα τρομοκράτησης και φίμωσής του, είναι χτύπημα στην ελευθερία του Τύπου, υπονομεύει τη Δημοκρατία, το αναγνωρίζουμε, και κατόπιν αυτού τα παρατάμε και πάμε για ψάρεμα;

Αν έχεις λοιπόν καμιά πιο έγκυρη ενημέρωση για το παρακράτος και τους μηχανισμούς του, ενημέρωσε με κι εμένα, να ξέρω τουλάχιστον. Που γράφω τόσα κάθε μέρα, για πολλούς και διαφόρους, εσού συμπεριλαμβανομένου...

Χωρίς φωνή

Εντάξει το καταλαβαίνω ότι εκεί στην ΕΡΤ τα εκκλησιαστικά και ό,τι αφορά την ίδια την Εκκλησία δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Μπορώ επίσης να καταλάβω ότι και με τις εθνικές επετείους δεν έχουν πολλά πολλά και θα το θεωρήσω και αυτό γούστο τους και καπέλο τους. Αλλά είναι δυνατόν κατά τη χθεσινή δοξολογία για την 25η Μαρτίου, τη μεγαλύτερη επέτειο που έχει καθιερώσει το ελληνικό κράτος (μέχρι να αποφασίσουν και αυτό να το αλλάξουν και να γιορτάζουμε ως μεγαλύτερη επέτειο την 25η... Ιανουαρίου, τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση η ΠΦΑ - ήτοι η Πρώτη Φορά Αριστερά...) να μην υπάρχει δημοσιογράφος του καναλιού να μεταδίδει τα της δοξολογίας;

Ακόμη και για λόγους πρακτικούς - θα μας εξηγούσε ποιος είναι τι, στον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου