οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Από την πολιορκία της ΕΡΤ γιά το "ΜΑΥΡΟ" του 2013, από το ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάληψη, από τον ίδιο ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΡΤ δύο χρόνια μετά γιά το δικό τους μαύρο....

Από το ημερολόγιό μου στο fb,
προ πέντε ετών, και




"Εφ.Συν", 12/06/15

"Εφ.Συν", 12/06/15



....και προ επτά ετών




Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη στην Αγία Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις της ραδιοτηλεόρασης.

Πρόκειται για πραξικόπημα το οποίο στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό, υπογράμμισε σε δηλώσεις του, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση φιμώνει την ΕΡΤ μετά από απαίτηση της τρόικας.

Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει στη συνέχεια την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ για να προπαγανδίζει υπέρ της κυβέρνησης.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε παράνομη πράξη με το κλείσιμο του δημόσιου δικτύου και κάλεσε το λαό να στηρίξει τους εργαζόμενους. «Δεν έχουν το δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια συχνότητα», υπογράμμισε.

Κάλεσε ακόμη τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαφορετικά όπως είπε θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό «που νομίζει ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει», να ανακαλέσει την απόφασή του και να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει» να διακόψει το σήμα της ΕΡΤ, χωρίς απόφαση της Βουλής, γιατί όπως είπε, αν το πράξουν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας ως παράνομη μιά τέτοια κίνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του δεν θα κάνει σπασμωδικές κινήσεις και άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης.
Πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου