οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

"...Τοποθετήθηκε μέσω Facebook, όπως κάνει συχνά τελευταία, και φυσικά την πέφτει στον Μητσοτάκη, ο οποίος, λέει, παρακολουθούσε στη σύνοδο κορυφής να κάνουν παιχνίδι η Δανία με την Ολλανδία για το τι θα συμβεί στα Βαλκάνια. Αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι ο άνθρωπος, αντιπολίτευση κάνει, όταν αναφέρει, ας πούμε, ότι «με αυτά και με αυτά όμως η Ελλάδα ξαναγυρνάει δυστυχώς σε ρόλο κομπάρσου στην περιοχή των Βαλκανίων. Η μικρή Ελλάδα που παρακολουθεί και ακολουθεί πρωτοβουλίες τρίτων. Γιατί η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται υπό τον φόβο των εσωκομματικών συσχετισμών». Καταλήγει όμως το πόνημά του με μια παράγραφο, η οποία θεωρώ πως ανήκει στην κατηγορία τού «στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα», και μοιάζει εξαιρετικά αποκαλυπτική. Γράφει ο αρχηγός: «Τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης συνήθως τον πληρώνεις μεταχρονολογημένα. Το κακό όμως είναι ότι τον πληρώνει και η χώρα». Μέχρι και αυτοκριτική μπορείς να το πεις το προηγούμενο - τον δικό του τον λαϊκισμό (πασπαλισμένο με σοβαρές δόσεις αλαζονείας, ανικανότητας, προχειρότητας και κομπορρημοσύνης) τον πληρώσαμε, ως γνωστόν, με 100 δισ. ευρώ χρέος, ένα τρίτο και χειρότερο όλων Μνημόνιο και υποθήκευση των «ασημικών» της χώρας για 99 χρόνια..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 22/10/19


Αποσυμφόρηση και εκπαίδευση

Είμαι εξ εκείνων που παρακολουθούν με νηφαλιότητα τις εξελίξεις περί το Μεταναστευτικό και ό,τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που έχει η αντιμετώπιση του προβλήματος, αντιλαμβάνομαι και το ότι ετούτοι εδώ γενικά αποκοιμήθηκαν από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε καθόλου ροές και πιάστηκαν απροετοίμαστοι, και νιώθω επίσης και τον φόβο ότι κάποια στιγμή οι απέναντι θα μας «πνίξουν» στους πρόσφυγες.

Νομίζω λοιπόν ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συντονισμένα και με πρόγραμμα, είναι παράλληλα με τη λεγόμενη «αποσυμφόρηση» των νησιών να «εκπαιδεύσει» την ελληνική κοινωνία στην ιδέα ότι οι άνθρωποι αυτοί, πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν τώρα εδώ, δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Δεν υπάρχει δρόμος για να διοχετευθούν στο εξωτερικό. Δύο επιλογές έχουν. Ο ένας είναι να επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν. Και ο δεύτερος να παραμείνουν στην Ελλάδα. Και επειδή στην πατρίδα τους δεν θα επιστρέψουν διότι δεν έχουν εξαλειφθεί οι λόγοι για τους οποίους έφυγαν, εδώ θα μείνουν. Και όσο πιο γρήγορα τους αφομοιώσει η ελληνική κοινωνία τόσο το καλύτερο για όλους. Και για εκείνους και για εμάς.

Αλλά χρειάζεται κανονική καμπάνια και δημόσιες παρεμβάσεις από τα κυβερνητικά στελέχη για να πειστεί η κοινωνία. Αλλιώς θα βρισκόμαστε συνεχώς μπροστά σε φαινόμενα που θα μας εκθέτουν και σαν κοινωνία και σαν άτομα...

Θαύματα, τέλος

Ας πούμε, μια ωραία ιδέα, που μου τη μετέδωσε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος, είναι οι άνθρωποι που έρχονται και αντιμετωπίζονται όπως αντιμετωπίζονται να κατηγοριοποιηθούν, ανάλογα με τις γραμματικές τους γνώσεις και το επάγγελμα που ασκούσαν στη χώρα απ' όπου προέρχονται. Δεν είναι ρατσιστικό, αντιθέτως. Αν δε εν συνεχεία δημιουργηθεί ένας ΟΑΕΔ για πρόσφυγες/μετανάστες ο οποίος έργο θα έχει να τοποθετεί σε δουλειές αυτούς τους ανθρώπους, θα έρχεται η κατηγοριοποίηση και θα κουμπώνει πάνω του. Ετσι πρόσφυγες/μετανάστες θα μπορούν να προσφέρουν εργασία, και θα είναι σε θέση να βελτιώνουν το επίπεδο της διαβίωσής τους, με την αμοιβή που θα παίρνουν.

Διότι ενώ η ελληνική πολιτεία γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν θα μπορέσουν να διοχετευθούν σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα γιατί δεν τους δέχονται, από την άλλη, δείχνει να έχει την κρυφή ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάτι μαγικό θα γίνει και θα αποχωρήσουν από τη χώρα. Δεν θέλω να τους πικράνω τους κυβερνητικούς, αλλά πρέπει να τους ενημερώσω ότι θαύματα δεν συμβαίνουν πια - τα τελευταία έγιναν πριν από 2.000 χρόνια...

Αυτοκριτική;

Τελικά τοποθετήθηκε ο Αλέξης ο άχαστος για το «ιστορικό», κατά Γιούνκερ, λάθος της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και την Αλβανία. Τοποθετήθηκε μέσω Facebook, όπως κάνει συχνά τελευταία, και φυσικά την πέφτει στον Μητσοτάκη, ο οποίος, λέει, παρακολουθούσε στη σύνοδο κορυφής να κάνουν παιχνίδι η Δανία με την Ολλανδία για το τι θα συμβεί στα Βαλκάνια. Αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι ο άνθρωπος, αντιπολίτευση κάνει, όταν αναφέρει, ας πούμε, ότι «με αυτά και με αυτά όμως η Ελλάδα ξαναγυρνάει δυστυχώς σε ρόλο κομπάρσου στην περιοχή των Βαλκανίων. Η μικρή Ελλάδα που παρακολουθεί και ακολουθεί πρωτοβουλίες τρίτων. Γιατί η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται υπό τον φόβο των εσωκομματικών συσχετισμών».

Καταλήγει όμως το πόνημά του με μια παράγραφο, η οποία θεωρώ πως ανήκει στην κατηγορία τού «στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα», και μοιάζει εξαιρετικά αποκαλυπτική. Γράφει ο αρχηγός: «Τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης συνήθως τον πληρώνεις μεταχρονολογημένα. Το κακό όμως είναι ότι τον πληρώνει και η χώρα».

Μέχρι και αυτοκριτική μπορείς να το πεις το προηγούμενο - τον δικό του τον λαϊκισμό (πασπαλισμένο με σοβαρές δόσεις αλαζονείας, ανικανότητας, προχειρότητας και κομπορρημοσύνης) τον πληρώσαμε, ως γνωστόν, με 100 δισ. ευρώ χρέος, ένα τρίτο και χειρότερο όλων Μνημόνιο και υποθήκευση των «ασημικών» της χώρας για 99 χρόνια...

Σημεία των καιρών

Αντιπολίτευση και τα μυαλά στα κάγκελα. Ο Τσίπρας τρολάρει τον Χρυσοχοΐδη για τον «Τζόκερ», ένα θέμα στο οποίο έχει σχέση (ο Χρυσοχοΐδης) όση και ο Πάπας της Ρώμης με το προκείμενο. Και ταυτόχρονα καταγγέλλει και Μητσοτάκη για υπερσυντηρητισμό, ενώ είναι γνωστό ότι του σκανδάλου με την παρουσία αστυνομικών στις αίθουσες που παιζόταν ο «Τζόκερ» πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα χίλια! Τρελό; Μπα, όχι. Σημεία των καιρών. Απλώς.

Διότι Τσίπρα και υπολοίπων (ΚΙΝΑΛ, ας πούμε) προηγήθηκε (έσπευσε, πετάχτηκε, για να είμαι ακριβής) ο Γιάννης ο Ραγκούσης, τον οποίο ο Τσίπρας έχει ορίσει τομεάρχη για τα σώματα ασφαλείας, πατέρας τριών παιδιών, ανηλίκων, ο οποίος τα πήρε άσχημα διότι η Αστυνομία απομάκρυνε από δύο κινηματογράφους ανήλικα παιδιά που παρακολουθούσαν την πολυσυζητημένη ταινία.

Αυτό, ως γεγονός, οδήγησε επιεικώς στα κάγκελα τον Γιάννη, τον οποίο ουδείς ενημέρωσε περί της συριζαίικης πτυχής του θέματος και εκείνος, φουριόζος όπως ήταν, θεώρησε το θέμα ένδειξη αστυνομοκρατίας, περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και ό,τι τέλος πάντων σχετικό είχε στο κεφάλι του. Και κατήγγειλε φυσικά τον Μητσοτάκη (πρωθυπουργό) και τον Χρυσοχοΐδη (πρώην σύντροφό του, υπουργό). Καλά ως εδώ; Ωραία και μοιραία. Διότι ο φουριόζος Γιάννης, προκειμένου να ξεκλέψει μια σταλίτσα δημοσιότητας ο φουκαράς, άφησε να του διαφύγει πως η ταινία έχει χαρακτηριστεί και στην Ελλάδα ακατάλληλη για ανήλικα, ενώ κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο εξωτερικό. Γιατί; Διότι περιέχει απίστευτες σκηνές βίας και επιπλέον θα μπορούσε να αποτελέσει ως και κίνητρο για τα παιδιά να προχωρήσουν σε πράξεις βίας.

Αν του διαφεύγουν ως γεγονός τα προηγούμενα, κανένα πρόβλημα. Αν δεν του διαφεύγουν όμως, εκεί υπάρχει ζήτημα το οποίο πρωτίστως πρέπει να απασχολήσει τον Τσίπρα, και δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί...

(Επίσης μια ωραία ιδέα θα ήταν να παρακολουθήσει ο ίδιος την ταινία, διότι προφανώς δεν την έχει παρακολουθήσει και αερολογεί. Να την παρακολουθήσει, και μετά να καθίσει να σκεφθεί αν θα πήγαινε τα παιδιά του στο «Τζόκερ» ή αν θα σύστηνε και σε άλλους γονείς να πράξουν το ίδιο...)

Ολα στραβά

Τίποτε δεν εξελίσσεται θετικά για τους λεγόμενους «53+» και τον επικεφαλής τους, τον αγαπημένο Ευκλείδη Τσακαλώτο. Δεν είναι που όλο και πιο συχνά βρίσκονται πλέον στο περιθώριο με θέσεις και απόψεις που πόρρω απέχουν από τη γραμμή Τσίπρα, είναι και που άγνωστη χειρ (μαύρη; κόκκινη; Αγνωστο...) «έριξε» κατά το κοινώς λεγόμενο τον ιστότοπο commonality.gr της ομάδας. Αποτέλεσμα; Εμείς οι αριστεροί να μην μπορούμε να διαβάσουμε μια έγκυρη, αριστερή, άποψη. Το αντιμετώπισα χθες, θα επιχειρήσω και σήμερα. Απαράδεκτο και καταδικαστέο απολύτως είναι να φιμώνονται οι (αριστερές, αγωνιστικές) φωνές, νομίζω...

(Πληροφορήθηκα από έναν δικό μου συριζαίο που δεν τους πάει καθόλου τους «53+», διότι αυτός είναι «προεδρικός», πεθαίνει για Τσίπρα, ότι τα στελέχη της «παράταξης» έχουν κάνει αγώνα δρόμου τις τελευταίες ημέρες να πείσουν τον «κόσμο» τους να γραφτεί στο κόμμα - καθότι οι συσχετισμοί, οι άτιμοι...

Επίσης ο δικός μου μού ανέφερε ότι οι «53+» μπορεί να μην κράζουν δημόσια τον Τσίπρα για το άνοιγμα που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στους πασόκους ψηφοφόρους, αλλά η γνώμη τους είναι ότι το κόμμα θα αλλοτριωθεί από τους εισοδιστές. Κρίμα, στενοχωριέμαι...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου