οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

"....Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των αδικιών που προκύπτουν από τη νέα τιμολογιακή πολιτική που αποφάσισαν και ακολουθούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τράπεζες και ζήτησε το ταχύτερο να αντιμετωπιστούν. Ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές και μη τραπεζικές συναλλαγές, δεδομένου ότι και η ίδια με την πολιτική της προωθεί προς τους πολίτες τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών. «Εχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο», τόνισε. Από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών, ειπώθηκε ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα» και δεσμεύθηκαν να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, ειδικά τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ...."

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (κύριο θέμα) ,"ΤΑ ΝΕΑ", και...

"Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 25/10/19

"ΤΑ ΝΕΑ". 25/10/19


ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΚΟΥΦΟΥ

Τη δέσμευση ότι θα επανεξετάσουν το θέμα των χρεώσεων σε μια σειρά συναλλαγών που πραγματοποιούν καθημερινά οι πελάτες τους και θα προχωρήσουν άμεσα σε αναπροσαρμογές, έδωσαν χθες οι έλληνες τραπεζίτες στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των αδικιών που προκύπτουν από τη νέα τιμολογιακή πολιτική που αποφάσισαν και ακολουθούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τράπεζες και ζήτησε το ταχύτερο να αντιμετωπιστούν. Ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές και μη τραπεζικές συναλλαγές, δεδομένου ότι και η ίδια με την πολιτική της προωθεί προς τους πολίτες τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών. «Εχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο», τόνισε. Από την πλευρά των εκπροσώπων των τραπεζών, ειπώθηκε ότι «στόχος είναι η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις οποίες οι τράπεζες έχουν επενδύσει ιδιαίτερα» και δεσμεύθηκαν να επανεξετάσουν τις αυξήσεις, ειδικά τις χρεώσεις σε περιοχές που υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Για το συγκεκριμένο θέμα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να το επανεξετάσουν και σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού που αναμένονται. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει με τους θεσμούς τον οδικό χάρτη για την ενοποίηση των διάσπαρτων μηχανισμών και εργαλείων που εφαρμόζονται σήμερα, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει μέσα στο 2020 ένα ενιαίο και συνεκτικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των τραπεζών έθεσαν στο τραπέζι της συζήτησης και το ζήτημα της κατάπτωσης των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο αφορά κυρίως δανειοδοτήσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν ζητώντας να βρεθεί η φόρμουλα ώστε να αποκατασταθούν οι συγκεκριμένες εγγυήσεις προς τις τράπεζες. Παράλληλα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο φιλόδοξο σχέδιο «Ηρακλής», καθώς τονίστηκε ότι το σχέδιο αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό ως το 2022, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών και θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.


...το σχόλιο από τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ"

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 25/10/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου