οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

"....Μιας και φαγώθηκαν στο Twitter και το Facebook, με αφορμή τον σεισμό στην Αττική, με τον «γκαντέμη Μητσοτάκη», η στήλη σας κερνάει σήμερα μερικά στιγμιότυπα από το ημερολόγιο του «κατσικοπόδαρου Τσίπρα»: Τη μέρα της ορκωμοσίας του, στις 26 Ιανουαρίου 2015, ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε ιταλικά και γαλλικά πολεμικά κατά τη διαρκεια άσκησης, με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ελλήνων πιλότων και 9 Γάλλων. Στη δεύτερη ορκωμοσία του, τον Σεπτέμβριο, καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε Λακωνία, Καλαμάτα και Πρέβεζα. Στις 12 Ιουνίου του 2012, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική που εκείνη την ώρα ξεκίναγε να παίζει με την Τσεχία... και φάγαμε 2 γκολ σε 5 λεπτά, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ σε αγώνες Euro. Το 2018, στο Μουντιάλ, με το που είπε ότι στηρίζει την Ουρουγουάη αυτή αποκλείστηκε από τη Γαλλία. Στις 24 Μαρτίου 2015 πήγε στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη και έπεσε αεροπλάνο της γερμανικής German Airwings το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Αλπεις παρασέρνοντας στον θάνατο τους 150 επιβαίνοντες. Στις 16 Δεκεμβρίου 2016, τρεις μέρες έπειτα από επίσκεψη στο Βερολίνο, έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι, με 12 νεκρούς και 50 τραυματίες...."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 22/07/19


Τα μυστήρια μιάς χαμένης ταυτότητας

Μήπως θυμάστε τις νέες ταυτότητες; Που ακούμε εδώ και λίγα χρόνια ότι ετοιμάζονται και ξαναετοιμάζονται και ποτέ δεν προχωρούν τελικά; Ο τελευταίος διαγωνισμός ακυρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και, όπως μου τα αφηγήθηκε αρμόδιος παράγων το Σαββατοκύριακο, η εξέλιξη αυτή ήταν «απολύτως αναμενόμενη». Οπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να μάθω και το γιατί...

Συμπτώσεις

Καταρχάς τα πράγματα πήγαν στραβά από την αρχή: μεγάλη εταιρεία που είχε λάβει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον διαγωνισμό, κατήγγειλε προβλήματα «διαρροής των προδιαγραφών» μήνες πριν από την επίσημη προκήρυξη του διαγωνισμού... Επιπλέον, στις προδιαγραφές υπήρχαν σημεία που κατηύθυναν, σύμφωνα με τις καταγγελίες πάντα, τον διαγωνισμό προς μία από τις 25 συνολικά εταιρείες που είχε προσκαλέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω του αρχηγείου της Αστυνομίας, για μεγαλύτερο, υποτίθεται, ανταγωνισμό.

Στη μέθοδο

Το παράδειγμα μιας τέτοιας «περίεργης προδιαγραφής» που μου ανέφεραν, αφορούσε τη φωτογραφία. Ενα από τα σημεία στις 500 σελίδες των τεχνικών προδιαγραφών ήταν και η απαίτηση για αποτύπωση έγχρωμης φωτογραφίας στα διαβατήρια και τις ταυτότητες, μετά την παρέλευση πέντε ετών από την υπογραφή της σύμβασης, με μια ειδική μέθοδο η οποία, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, δεν είναι επαρκώς αναπτυγμένη και την οποία έχει πατεντάρει μια εταιρεία. Οι προδιαγραφές μάλιστα ζητούσαν κατά σύμπτωση μόνο αυτήν την ειδική μέθοδο, αποκλείοντας όλες τις άλλες που είναι δοκιμασμένες.

Διαμαρτυρίες

Μου είπαν, λοιπόν, πως παραπάνω από ένας διαγωνιζόμενοι επεσήμαναν στην Αστυνομία ότι η συγκεκριμένη προδιαγραφή περιορίζει κατά πολύ τον ανταγωνισμό, πως οδηγεί σε εξάρτηση από έναν προμηθευτή και για το λογισμικό και για τον εξοπλισμό, και πως οι αντίστοιχες καθιερωμένες μέθοδοι είναι αντίστοιχης αξιοπιστίας κ.λπ. Η Αστυνομία, όμως, επέμεινε, με αξιοσημείωτη επιμονή. Κι όλο αυτό εξηγεί - σύμφωνα πάντοτε με όσα μου αφηγήθηκαν δηλαδή - το ότι η νέα ηγεσία έσπευσε, με το που ανέλαβε, να ακυρώσει τον διαγωνισμό.

Προσδοκίες
Για παραγωγικό χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν εργάζονται η κυβέρνηση και ο υποψήφιος έλληνας επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάποιο που να σχετίζεται με «ανάπτυξη, δουλειές και επενδύσεις», για να χρησιμοποιήσω τη φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. Φήμες λένε ότι ο Σχοινάς θα ήθελε το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, αλλά ο ίδιος, όταν ερωτάται, κράτα τα χαρτιά του κλειστά.

Εις την Δύσιν
Μπορεί στην ομιλία των προγραμματικών του ο Μητσοτάκης να μην αναφέρθηκε καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα (μια ενδιαφέρουσα επιλογή) αλλά επεφύλαξε ένα θετικό σχόλιο για την προηγούμενη κυβέρνηση, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Είπε, λοιπόν, ότι «ένα από τα θετικά που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν άλλαξε την πολιτική για τη στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Μάλλον την ενίσχυσε κιόλας, θα έλεγα εγώ...

Υπόγεια

Ψευδές και «κατάπτυστο» χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ, δημοσίευμα ιστότοπου, σύμφωνα με το οποίο η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα παρουσία γνωστού επιχειρηματία. Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ δεν σταμάτα στη διάψευση, προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας πως «ως φαίνεται τη μονταζιέρα που εγκατέλειψε ο κ. Τσίπρας στα υπόγεια του Μαξίμου, τη χρησιμοποιεί ήδη το σύστημα του κ. Μητσοτάκη»...

Κατσικοπόδαρος

Μιας και φαγώθηκαν στο Twitter και το Facebook, με αφορμή τον σεισμό στην Αττική, με τον «γκαντέμη Μητσοτάκη», η στήλη σας κερνάει σήμερα μερικά στιγμιότυπα από το ημερολόγιο του «κατσικοπόδαρου Τσίπρα»:

Τη μέρα της ορκωμοσίας του, στις 26 Ιανουαρίου 2015, ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε ιταλικά και γαλλικά πολεμικά κατά τη διαρκεια άσκησης, με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 ελλήνων πιλότων και 9 Γάλλων. Στη δεύτερη ορκωμοσία του, τον Σεπτέμβριο, καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε Λακωνία, Καλαμάτα και Πρέβεζα.

Στις 12 Ιουνίου του 2012, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική που εκείνη την ώρα ξεκίναγε να παίζει με την Τσεχία... και φάγαμε 2 γκολ σε 5 λεπτά, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ σε αγώνες Euro. Το 2018, στο Μουντιάλ, με το που είπε ότι στηρίζει την Ουρουγουάη αυτή αποκλείστηκε από τη Γαλλία.

Στις 24 Μαρτίου 2015 πήγε στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη και έπεσε αεροπλάνο της γερμανικής German Airwings το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Αλπεις παρασέρνοντας στον θάνατο τους 150 επιβαίνοντες. Στις 16 Δεκεμβρίου 2016, τρεις μέρες έπειτα από επίσκεψη στο Βερολίνο, έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι, με 12 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Απορία

Τι θα γίνει με την τροπολογία με την οποία διαγράφηκε το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ, παραμονές εκλογών; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί ότι θα ήταν μία από τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου