οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Εάν αμφιβάλλει κανείς, έστω και κατ’ ελάχιστον, ακόμη και αδαής περί των του Τύπου, αρκεί να ρίξει μία ματιά στο χθεσινό φύλλο του κομματικού δελτίου του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 24 σελίδες...

ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ", 1.900(499)


"Η ΑΥΓΗ", 20/07/19


"Η ΑΥΓΗ", 20/07/19



ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ 
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ...

Αρνητικές παρενέργειες, ορατές κάποιες και διά γυμνού οφθαλμού, έχει αρχίσει να προκαλεί η κυβερνητική αλλαγή από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, στο ελεγχόμενο από την απελθούσα εξουσία ΣΥΡΙΖΑ πλέγμα μέσων ενημέρωσης. 

Με την αποχώρηση της τριάδας Τζανακόπουλου-Παππά-Κρέτσου, δεδομένα στο παιχνίδι σχέσεων κυβερνητικής εξουσίας-ΜΜΕ αλλάζουν αυτομάτως στο πεδίο των οικονομικών δεδομένων, καθώς οι όποιοι δεσμοί προτίμησης μέσω διαφημίσεων και εν γένει καταχωρήσεων Φορέων του Δημοσίου και ΔΕΚΩ θα τεθούν σε νέα βάση. Το ίδιο θα ισχύσει και γιά το καθεστώς ενισχύσεων σε “εφημερίδες γνώμης” ή “συνεταιριστικά φύλλα” που ετοιμαζόταν προεκλογικώς. 

Στο κομματικό δελτίο της “ΑΥΓΗΣ” επί παραδείγματι οι σελίδες με πληρωμένες καταχωρήσεις από Φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ και ΔΕΚΩ μετά τις 7 Ιουλίου παρουσιάζουν διαρκή μείωση και βεβαίως και τα αντίστοιχα έσοδα, με τον παροπλισμό της “γραμμής Γκανά” που υπήρχε επί εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη δεν είμαστε παρά 14 ημέρες μετά τις τελευταίες εκλογές. 

Εάν αμφιβάλλει κανείς, έστω και κατ’ ελάχιστον, ακόμη και αδαής περί των του Τύπου, αρκεί να ρίξει μία ματιά στο χθεσινό φύλλο του κομματικού δελτίου του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 24 σελίδες: 

-Τα “πληρωμένα” δεν υπερβαίνουν τη μία σελίδα και από αυτά κανένα από Φορέα του Δημοσίου, ΟΤΑ ή ΔΕΚΩ 

-Η αποψίλωση σε δημοσιογραφικό προσωπικό, η οποία προήλθε από τη δεδομένη υποστελέχωση του φύλλου που επεδεινώθη από την απασχόληση συντακτών του φύλλου σε γραφεία Τύπου στο Δημόσιο Τύπου, στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην ΕΡΤ κ.ο.κ. αποτυπώνεται στην έλλειψη δημοσιογραφικής ύλης, η οποία αναγκάζει σε μονοθεματικές σελίδες, όπου η παράθεση μεγάλων φωτογραφιών καλύπτει μεγάλο μέρος της σελίδας, σε ποσοστό που υπερβαίνει ενίοτε και το 75%. 

-Κατά τα λοιπά “θέματα ψυγείου” στη δημοσιογραφική γλώσσα ή αδιάφορα πλήρως, όπως ο απολογισμός έργου της “διοικήτριας” (έτσι υπογράφει)του ΟΑΕΔ συντρόφισσας Μαρίας Καραμεσίνη, γιά την περίοδο 2015-2019 

Και κάτι σχετικό με την “ΑΥΓΗ”: Αλήθεια οι υπηρεσίες του καταργηθέντος ΣΕΠΕ, γιά το οποίο τόσον κόπτεται ο απελθών Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Εργασίας, σύντροφος Ανδρέας Νεφελούδης (βλέπε φύλλο Πέμπτης, 18/07/19), προέβησαν σε κάποιους-στοιχειώδεις, έστω-ελέγχους γιά τη συνέπεια στην καταβολή των οφειλόμενων μισθών, εισφορών υπέρ Ταμείων και βεβαίως περικοπών στις αμοιβές; Θα είχε ενδιαφέρον να το γνωρίζαμε… 

Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον στην επιβίωση της προβληματικής-ούτως ή άλλως- “Εφημερίδας της Αριστεράς”, τώρα που και τα οικονομικά του Κόμματος-Εκδότη του φύλλου θα μειωθούν με το “καλημέρα” της νέας Βουλής, λόγω της μειώσεως κατά 41% των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση της κρατικής επιχορήγησης στα Κόμματα. 

Βεβαίως από την ίδια μοίρα δεν θα αποστεί και η “πλατειά” εφημερίδα του χώρου, η “Εφ.Συν”, καίτοι κόπτεται γιά την οικονομική της αυτοτέλεια, με το γνωστό “μοναδικοί εργοδότες είναι οι αναγνώστες μας”. Θα δούμε στη συνέχεια πόσον αυτή μόνον η γραμμή εσόδων θα αποτελεί ασφαλή βάση οικονομικής επιβίωσης, με επισφαλές το μερίδιο τους στην ασφαλιστική πίττα, αλλά και περιορισμού βεβαίως στη διαρροή “αποκλειστικών”, “κράτος της Δεξιάς” επανήλθε, έτσι γράφουν! 

Αλλά ακόμα και το τελευταίο, διά της κυβερνώσης πλέον ΝΔ, ετίμησε προεκλογικώς το φύλλο με ένθετη συμπερίληψη του εκλογικού της προγράμματος, πράγμα το οποίο επέφερε οιονεί εμφύλιο μεταξύ των φύλλων του χώρου, καθώς το Βαξεβάνειο “Documento» αισθάνθηκε προσβεβλημένο! (αναλυτική ανακοίνωση έχει εκδώσει η ΚΕΔ της ΕΣΗΕΑ). Ως τις επόμενες εκλογές του 2023 θα μεσολαβήσει χρόνος πολύς! 

Έπονται επεισόδια, τα οποία θα δούν τα μάτια μας! 

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου