οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

"...Ο Μήτσος ο Παπαδημούλης δεν είχε ακούσει τίποτε, ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός, τον Ιανουάριο του 2015, είχε εξαγγείλει, πλην των πολλών άλλων εξαγγελιών, και δύο νομοσχέδια: - ένα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα - και ένα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στον καπνό. Και τα δύο, όπως είχε πει, θα απέφεραν πολλά δισεκατομμύρια στον κρατικό κορβανά, εκτός του ότι θα προσήγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους μεγαλόσχημους λαθρεμπόρους, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν και στη λεγόμενη «ελίτ» του τόπου, την οποία πολέμησε σκληρά ο πρόεδρός του Τσίπρας, κάνοντάς την παρέα! Φευ, αυτά τα νομοσχέδια τα έφαγε το μαύρο το σκοτάδι. Και μαζί του - το σκοτάδι - έφαγε και έναν εξαίρετο πρώην δικαστή, τον κύριο Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος πήρε στα σοβαρά ο άνθρωπος τις εξαγγελίες Τσίπρα και είπε να τις υλοποιήσει, αλλά, πριν το πράξει, το παρεάκι του Μεγάρου Μαξίμου τον έστειλε στο σπίτι του να απολαμβάνει τον άπλετο χρόνο ενός συνταξιούχου. Τι τα θες, ρε Μήτσο, τώρα και τα ανακατεύεις; Βρωμάνε…"

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 25/07/19


Τσίρκο

Καθόμαστε τώρα και συζητάμε πόσο για τα πανηγύρια είναι οι Αγγλοι που εξέλεξαν πρωθυπουργό έναν τύπο σαν τον Μπόρις Τζόνσον. Που συναγωνίζεται σε γκάφες τον συμπατριώτη του, τον μίστερ Μπιν, και σε ταλέντο στα καλαμπούρια (τις περισσότερες φορές άτυχα και «κρύα») τον δικό μας Λάκη (Λαζόπουλο). Και εκφράζουμε και άποψη για το πόσο χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο της πολιτικής στη Βρετανία, όπου ο λαός έχει να επιλέξει (και θα έχει σε λίγο καιρό και μπροστά στις κάλπες) ανάμεσα σε έναν Τζόνσον και σε έναν Κόρμπιν. Ο Καραγκιόζης φούρναρης εναντίον του Χατζηαβάτη και τανάπαλιν. Ο μπαρμπα-Γιώργος κατά του Βεληγκέκα. Το Κολλητήρι κατά του Μπιριγκόγκου. Ο κλόουν κατά του ξυλοπόδαρου. Η ασώματος κεφαλή κατά της γυναίκας με το μούσι. Τσίρκο.

Και πέφτουμε σε κάτι βαθυστόχαστες αναλύσεις - βοηθούντος και του καλοκαιριού - που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου, έχεις - δεν έχεις. Για το τι θα γίνει η Ευρώπη που αυτός ο Τζόνσον θα κυβερνήσει τη Βρετανία και τι επιπτώσεις θα έχει το γεγονός για την παγκόσμια οικονομία, αν θα κλονιστεί το ευρώ και άλλα τέτοια παραμύθια! Αυτές είναι σήμερα οι κοινωνίες, αυτούς αναδεικνύουν, αυτούς επιλέγουν για να κυβερνηθούν. Η καθεμιά της ήθελε σε αυτήν τη φάση έναν Τραμπ. Η Αμερική έχει τον δικό της, η Βρετανία απέκτησε μόλις το κακέκτυπό του. Ετσι θα πορευτούμε, έτσι θα πορευόμαστε, μέχρι οι κοινωνίες να καταλάβουν ή να βαρεθούν τα ίδια κόλπα στο τσίρκο…

Ποτέ ξανά

Μιλάμε για τους Αγγλους, και τον Τζόνσον, και τι νούμερο είναι (εκτός του ότι είναι φιλέλληνας ο μπαγάσας - έρχεται σχεδόν κάθε χρόνο για διακοπές, Πήλιο ή Σποράδες), και δεν κοιτάμε πίσω μας. Να συζητήσουμε λιγάκι με αφορμή και την τραγωδία στο Μάτι και τα όσα ανακάλεσε η συλλογική μνήμη για εκείνη την τραγική 23η Ιουλίου του 2018, για το ποιοι μας κυβέρνησαν επί 4½ χρόνια. Να απορήσουμε και να προβληματιστούμε με τις ανοχές και τις αντοχές μας απέναντι σε έναν θίασο σκιών, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα με τον φόβο και με υποχείριο τους μηχανισμούς και τα όργανα του κράτους. Καθόμασταν και τους κοιτούσαμε ελεεινολογώντας κιόλας την κατάσταση, χωρίς να βλέπουμε πραγματικά ποιοι ήταν - εγώ, για παράδειγμα, εξερράγην προχθές ξαναβλέποντας το βίντεο του Τσίπρα σε εκείνη την άθλια φαρσοκωμωδία της σύσκεψης των αρμοδίων, τη νύχτα της τραγωδίας. Οπου ο τύπος ρωτούσε τους αρμόδιους ανευθυνοϋπεύθυνους και τους υπουργούς του για το κατά πού φυσάει ο άνεμος, όταν η καταστροφή είχε συντελεστεί και 102 άνθρωποι είχαν χάσει ήδη τη ζωή τους, και το γνώριζε!

Και δεν είναι που δεν παραιτήθηκε κανείς τους γι' αυτή την αθλιότητα, γι' αυτό το απίστευτα κακοπαιγμένο θέατρο, είναι που τους επιτρέψαμε να κυβερνήσουν τη χώρα για έναν χρόνο ακόμη, μετά την τραγωδία.

Γι' αυτό δεν φταίνε αυτοί, εμείς, μόνο εμείς, φταίμε. Κι αν χρωστάμε κάτι στα θύματα, είναι ένα: να μην τους επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επανέλθουν στην εξουσία. Ποτέ. Να είναι αυτό το στοίχημα του καθενός. Το στοίχημα και η υπόσχεση της ζωής του. Ο προσωπικός του όρκος. Ποτέ ξανά…

Αυτογκόλ

Και μέσα σε όλα αυτά «ξαναχτύπησε» ο Μήτσος ο Παπαδημούλης. Ο Μήτσος που έλειπε πολλά χρόνια στην ξενιτιά, στις Βρυξέλλες, γενικώς ό,τι θυμάται χαίρεται για τα καθ' ημάς. Διάβασε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και «πήγε» τη χώρα στην Κομισιόν. Ιδού απόσπασμα από την ερώτηση που κατέθεσε: «Τα τελευταία χρόνια τα σκάνδαλα φοροδιαφυγής και φοροαπάτης που έρχονται στην επιφάνεια, κυρίως από ανεξάρτητους δημοσιογράφους και οργανισμούς, έχουν αναδείξει την αδυναμία τόσο της Επιτροπής όσο και των αντίστοιχων εθνικών Αρχών να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα που κοστίζουν δισεκατομμύρια στους κρατικούς προϋπολογισμούς και τους ευρωπαίους φορολογουμένους». Ζητάει λοιπόν να πληροφορηθεί «πώς σκοπεύει η Κομισιόν να υποστηρίξει την ανεξαρτησία των εθνικών ελεγκτικών μηχανισμών, ειδικά όταν επιχειρείται η απαξίωση ή και κατάργησή τους από κάποια κράτη - μέλη».

Είναι φανερό ότι ο Μήτσος δεν είχε ακούσει τίποτε σχετικά με τη δημιουργία της (ανεξάρτητης) ΑΑΔΕ, η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο των φορολογικών ελέγχων που έκανε το ΣΔΟΕ τα προηγούμενα χρόνια.

Εμεινε στην ανακοίνωση του κόμματος, η οποία γράφτηκε στο γόνατο, και μάσησε κανονικά…

Στο σκοτάδι
Επίσης ο Μήτσος ο Παπαδημούλης δεν είχε ακούσει τίποτε, ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός, τον Ιανουάριο του 2015, είχε εξαγγείλει, πλην των πολλών άλλων εξαγγελιών, και δύο νομοσχέδια:

- ένα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα

- και ένα για την πάταξη του λαθρεμπορίου στον καπνό.

Και τα δύο, όπως είχε πει, θα απέφεραν πολλά δισεκατομμύρια στον κρατικό κορβανά, εκτός του ότι θα προσήγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους μεγαλόσχημους λαθρεμπόρους, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν και στη λεγόμενη «ελίτ» του τόπου, την οποία πολέμησε σκληρά ο πρόεδρός του Τσίπρας, κάνοντάς την παρέα!

Φευ, αυτά τα νομοσχέδια τα έφαγε το μαύρο το σκοτάδι. Και μαζί του - το σκοτάδι - έφαγε και έναν εξαίρετο πρώην δικαστή, τον κύριο Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος πήρε στα σοβαρά ο άνθρωπος τις εξαγγελίες Τσίπρα και είπε να τις υλοποιήσει, αλλά, πριν το πράξει, το παρεάκι του Μεγάρου Μαξίμου τον έστειλε στο σπίτι του να απολαμβάνει τον άπλετο χρόνο ενός συνταξιούχου.

Τι τα θες, ρε Μήτσο, τώρα και τα ανακατεύεις; Βρωμάνε…

Πτυχίο στην... παρανομία

Οπα της, άρχισαν τα όργανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αργά αλλά σταθερά, και πάντως με επιμέλεια, οργανώνει την επιχειρηματολογία του για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, σε μια προσπάθεια να ηγεμονεύσει και πάλι στον χώρο - καθότι στην προχθεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας μαζεύτηκαν δεν μαζεύτηκαν χίλια άτομα από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Διαβάζω δηλώσεις της περίφημης Σίας Αναγνωστοπούλου, σχετικά. Τι λέει η τέως υπουργός, της οποίας τα επιτεύγματα κατά την άσκηση των υπουργικών της καθηκόντων αδυνατώ να περιγράψω - πού να τα βρω, αφού δεν υπάρχουν;

«Ξέρετε τι είναι να διακόπτεται συνέχεια η πανεπιστημιακή λειτουργία από την Αστυνομία; (...) Θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και καταλύεται το πιο σοβαρό πράγμα που από το 1859 το διεκδικεί αυτή η κοινωνία, η πανεπιστημιακή διαδικασία, το άσυλο των επιστημών να είναι απαραβίαστο. Είναι από τα πράγματα που συμπυκνώνουν το τι σημαίνει σκληρό δεξιό κράτος. Το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς φοβάται τους νέους, φοβάται τη νεολαία».

Κυρία Σία, δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά στο ΑΠΘ που έχει γίνει δημοπρατήριο εμπορίας ναρκωτικών, στην ΑΣΟΕΕ που έχει μεταβληθεί σε οίκο εμπορίου «μαϊμού» προϊόντων ή στο ΕΜΠ όπου λειτουργεί παρασκευαστήριο μολότοφ, δεν προάγεται καμία επιστήμη, η οποία να κινδυνεύει μάλιστα από την Αστυνομία. Μόνο η παρανομία κυριαρχεί…

Κρυφτούλι

Ωραίες στιγμές έζησε χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου ο «πολλά βαρύς και όχι» πρώην υπουργός Πολάκης προσπάθησε ματαίως να κρυφτεί πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για τις δύο μηνυσάρες που κατηγορείται - αυτόν τον ίδιο νόμο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε και μαζί του και τον Ευ. Βενιζέλο ως τάχα εμπνευστή του για να γλιτώνουν οι πασόκοι.

Αυτόν λοιπόν τον νόμο επικαλέστηκε ο Πολάκης και ο άλλος φωστήρας που τον υπερασπιζόταν, ο Τζανακόπουλος, προκειμένου να τη βγάλει καθαρή. Και επειδή δεν πέρασε το κόλπο, άρχισαν να βρίζουν, να απειλούν και να ωρύονται υποστηρίζοντας ότι καταπατείται το Σύνταγμα. Οι τύποι που έκαναν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής κωλόχαρτο (μετά συγχωρήσεως…), προκειμένου να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, τώρα υποδύονται τα θύματα ρεβανσισμού. Ενώ ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις διώξεις δέκα αντιπάλων τους, της αντιπολίτευσης, για το σκάνδαλο της Novartis. Θα τρελαθούμε τελείως, δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου