οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ- ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ 'Η ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...



ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΞ
ΟΤΙ ΗΛΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ...


«Λεπτομέρειες ουσίας» εις ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό της Διπλωματικής Υπηρεσίας του κράτους εξακολουθούν να παραμένουν στα αζήτητα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, χάρις στη δύναμη της αδράνειας που είχε κυριαρχήσει στην απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία δεν φαίνεται να εγκαταλείπεται και από τη νέα Κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ και την περί αυτήν φυσική ηγεσία του Διπλωματικού Σώματος της Ελλάδος, δεν κρίνεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητος η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση γιά την παράταση του καταληκτικού έτους αφυπηρέτησης των πρέσβεων στην κορυφή της επετηρίδας κατά δύο έτη, από το 65ο στο 67ο έτος της ηλικίας, Και αυτό παρά την σχετική προτροπή από πλευράς των θεσμών, γιά παράταση των συνταξιοδοτικών ορίων από το 65ο έτος, που είναι σήμερα.

«Δεν έχουμε καιρό να σχοληθούμε με το θέμα, έχουμε άλλες προτεραιότητες, θα το δούμε εν καιρώ» είναι η απάντηση που δίδεται και η οποία εάν συνεχισθεί στη λογική της αδράνειας που εξετέθη προηγουμένως θα οδηγήσει στην αναγκαστική αφυπηρέτηση σεβαστού αριθμού πρέσβεων, επικεφαλής σήμερα σε σημαντικές πρεσβευτικές αρχές εξωτερικού ή σε κρίσιμες Διευθύνσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

Τα προηγούμενα σε συνδυασμό με την αντίστοιχη αδράνεια στην επιλογή των πρέσβεων που πρέπει να επιλεγούν ως επικεφαλής κρίσιμων θέσεων εξωτερικού, περιπλέκουν το πρόβλημα, σε μία φάση κατά την οποία η Διπλωματική Υπηρεσία του Κράτους καλείται να ανταποκριθεί και να δραστηριοποιηθεί σε ένα πλέγμα πολύπλευρων απαιτήσεων γιά την στήριξη των συμφερόντων της χώρας.

Ειδικότερα αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητος η επιλογή των Πρέσβεων που θα σταλούν στις Βρυξέλλες (ΜΑ/ΕΕ και ΜΑ/ΝΑΤΟ), Βερολίνο, Άγκυρα, Λευκωσία και Ουάσιγκτον. Το θέμα είχε αναδειχθεί από τα τέλη του περασμένου χρόνου, αλλά η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντιμετώπισε. Είτε από «αβρότητα» προς την επόμενη Κυβέρνηση, την οποία δεν ήθελε να δεσμεύσει, είτε διότι εκτιμούσε ότι θα κέρδιζε και τις επόμενες εθνικές εκλογές το θέμα έφθασε ανεπίλυτο στη νέα Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και παραμένει.

Το «ανήσυχο» σήμερα πλέον, ως προς τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ είναι ότι, άμα της αναλήψει των καθηκόντων της επέλεξε πάραυτα νέο Γενικό Γραμματέα και Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, αφήνοντας να περιμένουν τα κρίσιμα θέματα που ανεφέρθησαν προηγουμένως και τα οποία πιέζουν ασφυκτικώς....

Για πόσο ακόμη είναι το ερώτημα που απασχολεί τα μέγιστα το Διπλωματικό Προσωπικό του Κράτους...

ΣΕΡΑΦΕΙΜ Χ. ΜΗΧΙΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου