οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΒΙΖΕΡ ΣΤΟ ΕuroWorkingGroup...-ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΤΟΙΧΟ...- ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΑΙ) ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ....- Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ..- ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!.. ΜΑ ΤΟΣΗΗΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ;....

'Εξι κύρια άρθρα, από φύλλα της σημερινής Δευτέρας

"TA NEA", 26/03/18




"EΣΤΙΑ", 26/03/18

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 26/03/18




"Φιλελεύθερος", 26/03/18







      "Eφ.Συν", 26/03/18
"ΕΘΝΟΣ", 26/03/18



προ πολλού έχει χάσει το μέτρο, νέφερε πως «για να εξασφαλιστεί η οικονομική ισότητα των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, η Βόρεια Κύπρος πρέπει να έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από αυτόν της Νότιας Κύπρου (σ.σ. εννοεί των ελεύθερων περιοχών)». Την αναφορά αυτή φέρεται να έχει κάνει ο Πρόεδρος Ερντογάν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής του με την τ/κ αντιπροσωπεία στην Άγκυρα.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ αυτή του Τούρκου Προέδρου έχει μεταδοθεί στα τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και δεν έχει διαψευστεί. Η προσέγγιση Ερντογάν είναι πως η οικονομική ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ» σχετίζεται άμεσα με την πληθυσμιακή της σύνθεση. Μιλώντας στους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος Τουφάν Ερχιουρμάν και Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέφερε το θέμα της χορήγησης «υπηκοοτήτων» και της μεταφοράς εποίκων, ένα ζήτημα το οποίο εξήγγειλε πριν την πρώτη φάση των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας. Είχε, μάλιστα, τότε προειδοποιήσει τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, πως εάν λυθεί το Κυπριακό θα έπρεπε να προχωρούσε με μαζική χορήγηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους. Ασφαλώς γνώριζε εκ των προτέρων πως λύση του Κυπριακού δεν θα προέκυπτε στις δύο φάσεις του Μοντ Πελαράν, ούτε και στις δύο Πενταμερείς Διασκέψεις σε Γενεύη και Κραν Μοντάνα. Κι αυτό γιατί η Τουρκία δεν είχε πρόθεση να συζητήσει σοβαρά για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Συνεπώς, ο στόχος του για ενίσχυση του πληθυσμού των κατεχομένων ήταν προδιαγεγραμμένος, αναβλήθηκε προσωρινά (γινόταν περιορισμένα) για λόγους τακτικής και επανέρχεται τώρα.

ΣΥΝΕΠΩΣ, η απόφαση της Άγκυρας βρίσκεται σε ισχύ και τώρα επανέρχεται για να προχωρήσει στην εφαρμογή της. Και είναι προφανές πως όταν ο Ερντογάν αποφασίζει, στα κατεχόμενα εκτελούν αμέσως, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Δεν έχουν τη δύναμη -κάποιοι δεν θέλουν κιόλας- να διαφωνήσουν ή να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Άγκυρα και διαβιβάζονται υπό τη μορφή οδηγίας. Στην ίδια συνάντηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως υπάρχουν χιλιάδες Τ/κ που ζουν στο εξωτερικό. Έσπευσε δε να αναφέρει πως «η τ/κ πλευρά θα μπορούσε να λάβει πρωτοβουλίες για να επενδύσουν αυτά τα άτομα στη Βόρεια Κύπρο και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή τους στο νησί. Η Άγκυρα υποστηρίζει αυτή την προοπτική».

ΕΙΝΑΙ προφανές πως η νέα κίνηση συνδέεται με την προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων επί του εδάφους. Δεν θα πρέπει αυτή η προσπάθεια ενίσχυσης του πληθυσμού στα κατεχόμενα να είναι άσχετη με την επιβολή τετελεσμένων και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Αλλά και με τις μεθοδεύσεις για ισλαμοποίηση των κατεχομένων. Συνεπώς, αυτές οι κινήσεις προφανώς και στοχεύουν στην εφαρμογή του διαχρονικού στόχου της Τουρκίας για έλεγχο της Κύπρου. Κι αυτό, θεωρούν οι Τούρκοι, πως μπορεί να επιτευχθεί με την επιβολή τετελεσμένων και εδραίωσης των κατοχικών δεδομένων στο νησί.


"O Φιλελεύθερος", 26/03/18

"Ο Φιλελεύθερος", 25/03/18

                                                        "αλήθεια", 26/03/18


"ΧΑΡΑΥΓΗ", 26/03/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 26/03/18

"ΠΟΛΙΤΗΣ", 25/03/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου