οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΝΥΕΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ, "ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ" Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


Από το site "Aixmi.gr"

«Πάγος» Καμμένου σε Κουβέλη: 
Eγώ αποφασίζω, μαζί με Τσίπρα

«Πάγο» στον Φώτη Κουβέλη έβαλε ο Πάνος Καμμένος, διαμηνύοντάς του ότι την πολιτική στο υπουργείο Άμυνας τη χαράζει ο υπουργός σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενώ η αρμοδιότητα τού αναπληρωτή υπουργού περιορίζεται μόνο στα στρατιωτικά νοσοκομείακαι στην αμυντική βιομηχανία.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας σχολίασε με τον δηκτικό αυτό τρόπο τη δήλωση τού αναπληρωτή υπουργού ότι αποτελεί «υπερτροφικό λόγο» ο χαρακτηρισμός «όμηροι» που ο ίδιος έχει αποδώσει στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, έδωσε από τις Βρυξέλλες την εντύπωση ότι συμμερίζεται τον χαρακτηρισμό Καμμένου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει και καταμερισμός ρόλων στο εσωτερικό τής κυβέρνησης.

Η δήλωση Καμμένου στημ εκπομπή τού Γιώργου Παπαδάκη στον Αντέννα:

«Την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τη χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».

Η δήλωση του συγκυβερνήτη του Τσίπρα, ΑΝΕΛάρχη ΥΕΘΑ Παν. Καμμένου, ως προς τον ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη, προδίδει είτε άγνοια των προβλεπομένων από τα θεσμικώς κείμενα, είτε μετά λόγου γνώσεως αγνόησή τους, διότι οι αρμοδιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού εκχωρούνται, ως γνωστόν, αφαιρούμενες από τον αντίστοιχο Υπουργό, με απόφαση του Πρωθυπουργού, στον οποίο και αυτός υπάγεται απ' ευθείας. Ο Υφυπουργός, ναι, υπάγεται στο Υπουργό, στον οποίο ο τελευταίος εκχωρεί αρμοδιότητές του, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού! Ο ΥΕΘΑ συνεπώς εμφανίζεται να αγνοεί(!)ή/και να παραβλέπει την πραγματικότητα, ως προς το Υπουργείο "του". Ακόμη μνημονεύει μέρος μόνον των αρμοδιοτήτων από το ΥΠΕΘΑ που έχουν εκχωρηθεί από τον Π/Θ στον ΑΝΥΕΘΑ. Προφανής η στόχευση Καμμένου, το Μαξίμου θα σηκώσει το γάντι; Σ.Χ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου