οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...- Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΔ ΚΡΑΤΕΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΜΠΟΣΙΚΑ...- ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ...- ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΚΟΤΖΙΑ...- Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!...- ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΜΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...- ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΡΡΥΤΟ...- ΒΕΛΗ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΥΨΗΛΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ...- ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ", ΜΠΡΡΡ ΡΕ....

Εννέα κύρια άρθρα, από τον Τύπο της Πέμπτης

"ΤΑ ΝΕΑ", 29/03/18

" Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 29/03/18


TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ...

Κάθε μέρα που περνάει καταρρίπτεται όλο και περισσότερο το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα του Σύριζα με τις πρακτικές που ακολουθούν υπουργοί και στελέχη του. Μπορεί να μας βομβαρδίζουν συνεχώς με την υποτιθέμενη διαφορά τους από το παλιό πολιτικό σύστημα, που θεωρείται υπεύθυνο για όλα τα δεινά της χώρας, αλλά στην πράξη, απλώς αντιγράφου τις χειρότερες παλαιοκομματικές πρακτικές του.

Η χθεσινή διαδικασία στη Βουλή για την έγκριση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, ενός από τους μεγαλύτερους πλέον δημόσιους οργανισμούς. Όπως καταγγέλθηκε - και δεν διαψεύστηκε - ο συγκεκριμένος κύριος ενώ ήταν τεχνικός σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ διατηρούσε ταυτόχρονα μαζί με άλλον εταιρεία πληροφορικής στην οποία ήταν διαχειριστής και στην οποία δόθηκε με απευθείας ανάθεση στις 26 Μαρτίου 2018 το συγκεκριμένο έργο ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία καταγγέλθηκε ότι είχε πάρει και άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ .

Είναι ενδεικτικό της αλαζονείας και της έπαρσης που διακατέχει πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ότι όταν του επισημάνθηκε πως φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβερνητική πλειοψηφία με τη στάση του αυτός απάντησε με περισσή αμετροέπεια ότι δεν υπάρχει κανένα ηθικό θέμα διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος μεταβίβασε τις μετοχές που είχε,την προηγούμενη μέρα του διορισμού του, άρα δεν έχει πλέον σχέση με την εν λόγω εταιρεία...

Ακόμα κι αν ο συγκεκριμένος κύριος έχει όλες τις ουσιαστικές προϋποθέσεις - που δεν φαίνεται να τις έχει - να διοικεί ένα τεράστιο δημόσιο οργανισμό, αρκεί η συμπεριφορά και η στάση του για να κριθεί ακατάλληλος. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και βουλευτές του Σύριζα εξέφρασαν, έστω με μισόλογα, τις ενστάσεις τους για τον διορισμό του.

Προφανώς δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος, που διορίζεται σε μια σημαίνουσα θέση, με βασικό προσόν την κομματική του ταυτότητα. Αλλά ας σταματήσουν πλέον τα στελέχη του Σύριζα να κουνούν μονίμως το δάχτυλο, να κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες και στην πράξη να υιοθετούν τις πιο παλιές μικροκομματικές και πελατειακές τακτικές. Το βλέπουν άλλωστε και το ζουν οι πολίτες και ιδιαιτέρως οι νέοι, ότι η αξιοκρατία δεν συμπεριλαμβάνεται στα προσόντα των κυβερνητικών στελεχών. Προέχει το βόλεμα των ημετέρων...

"ΤΟ ΒΗΜΑ", ηλεκτρονική έκδοση




" ΕΣΤΙΑ", 29/03/18

"Φιλελεύθερος", 29/03/18 
" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 29/03/18

"ΕΘΝΟΣ", 29/03/18



"Η ΑΥΓΗ", 29/03/18 

"Εφ.Συν", 29/03/18





καμία διαφοροποίησή του. Παρέμεινε προσκολλημένος, χωρίς καμία διάθεση για αλλαγή συμπεριφοράς, στις πάγιες θέσεις και πρακτικές του. Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φ», έθεσε και ενώπιον των Ευρωπαίων θέμα «νομίμων διεκδικήσεων και συμφερόντων» της Τουρκίας και ζητώντας από τους αξιωματούχους της ΕΕ να παρέμβουν για «ισότιμη συμμετοχή» των Τουρκοκυπρίων στον «μηχανισμό λήψης αποφάσεων», σε σχέση με την έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κοντολογίς, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Αναφορικά με τους δυο Έλληνες αξιωματικούς, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ο Ερντογάν αντέδρασε στις υποδείξεις των Ευρωπαίων να αφεθούν ελεύθεροι. Συνδέοντας το θέμα αυτό με εκείνο των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, κάλεσε όλους να σεβαστούν την τουρκική δικαιοσύνη!

ΑΠΟ τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για τα διαδραματιζόμενα στη σύνοδο της Βάρνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα ζήτησε όλα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας υπέβαλε γραπτώς τις θέσεις του επί όλου του φάσματος των ευρωτουρκικών σχέσεων, περιλαμβανομένης και λίστας αιτημάτων της Άγκυρας προς τις Βρυξέλλες. Δεν παρουσιάσθηκε, όμως, έτοιμος να αλλάξει διαχρονικές του θέσεις, ούτε και την εν γένει συμπεριφορά του. Αυτός είναι ο Ερντογάν. Αυτή είναι η στάση που τηρεί διαχρονικά η Τουρκία έναντι τρίτων χωρών και οργανισμών. Την τελευταία περίοδο ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο και παρουσιάζεται έτοιμος να τσακωθεί, να συγκρουστεί με όλους ενώ εγείρει μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Αυτή η προσέγγιση, αυτή η συμπεριφορά, εντάσσεται στην τακτική που υιοθετεί η Άγκυρα για την προώθηση και εφαρμογή των σχεδιασμών της. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποτέλεσμα του χαρακτήρα του Τούρκου προέδρου αλλά συνιστά τρόπος άσκησης πολιτικής, που αναδεικνύει τη στρατιωτική ισχύ και υποβαθμίζει τη διπλωματία.

Ο ΡΕΤΖΕΠ Ταγίπ Ερντογάν, διαβάζοντας από έτοιμο κείμενο, ήταν προσεκτικός δημόσια σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τούρκος Πρόεδρος αξιοποίησε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση της χώρας του ότι στρατηγικός στόχος είναι η ένταξη στην ΕΕ. Αυτό, όμως, σαφώς και παραμένει στη σφαίρα της θεωρίας από τη στιγμή που η Τουρκία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και ούτε δείχνει διάθεση για εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο. Σημειώνεται συναφώς πως επανενεργοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, που προϋποθέτει άνοιγμα/ξεπάγωμα κεφαλαίων χρειάζεται και άρση του κυπριακού βέτο. Αυτό δεν φαίνεται καν να συζητείται ως σκέψη από κυπριακής πλευράς.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ένωση δεν συζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ούτε καν τέθηκε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από κανένα κράτος-μέλος. Η Ένωση υιοθετεί την πρακτική των κυρώσεων και με κάποιες χώρες αποφασίζει χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως είναι η περίπτωση της Ρωσίας. Με την Τουρκία, ωστόσο, το θέμα αυτό για μια σειρά λόγους που έχουν να κάνουν με τα πολλά και διαφορετικά συμφέροντα, η όποια αντίδραση υπάρχει, γίνεται με φειδώ, προσεκτικά και με λόγια, υποδείξεις. Αυτή η τακτική δεν αποδίδει.


"Ο Φιλελεύθερος", 29/03/18



"ΠΟΛΙΤΗΣ", 28/03/18

                                                          "αλήθεια", 29/03/18


"ΧΑΡΑΥΓΗ", 29/03/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 29/03/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου