οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

"...Απ’ τη μια καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του πρωθυπουργού και απ’ την άλλη την ψηφίζει! Αντί να διαμαρτύρεται μυξοκλαίγοντας … επαναστατικά , είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση της ελεύθερης βούλησής του. Αν, ωστόσο, θεωρεί ότι δεσμεύεται, να μην μιλά καλύτερα και κυρίως να μην μεταθέτει τις ευθύνες στους προηγούμενους . Απίστευτος συνδυασμός μικρότητας και μικροπολιτικής...."

Από το "Φιλελεύθερο"

"Φιλελεύθερος", 28/03/18
Ο ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

 Της Αλίκης Χατζή

Τελικά, πόσο μάγκες είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ; Αφού ψηφίζουν όλα τα μέτρα, μια και οι ίδιοι τα εισηγούνται, έχουν εφεύρει τώρα τελευταία νέες τεχνικές εξαπάτησης των ψηφοφόρων τους – που έχουν και αυτοί τις μεγάλες τους ευθύνες. Λίγο πριν υποχωρήσουν σε μια ακόμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές , που δεν οδηγεί βέβαια σε «καθαρή έξοδο», κλαίνε, βρίζουν, φωνασκούν, απειλούν και τα βάζουν με όποιον δεν συνδέεται με την κυβέρνηση άμεσα.

Έτσι, αντί ο κύριος Πάνος Σκουρλέτης να μπινελικώνει τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ο όποιος εν πάση περιπτώσει ουδέποτε υποστήριξε κομματικούς διορισμούς στο δημόσιο, γιατί δεν ψέλνει τον Τσακαλώτο, την Αχτσιόγλου  ή τον Τσίπρα κατευθείαν , που θεώρησαν ότι με ψέματα και επιδόματα θα καταπολεμήσουν την φτώχεια και την ανεργία; Γιατί δεν τα λέει στον Σταθάκη και τον Πιτσιόρλα που με τις πωλήσεις τους θ’ άνοιγαν θέσεις εργασίας σε δεκάδες χιλιάδες άνεργους; Απ’ τη μια καταγγέλλει την μνημονιακή πολιτική του πρωθυπουργού  και απ’ την άλλη την ψηφίζει! Αντί να διαμαρτύρεται μυξοκλαίγοντας … επαναστατικά , είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση της ελεύθερης βούλησής του. Αν, ωστόσο, θεωρεί ότι δεσμεύεται, να μην μιλά καλύτερα και κυρίως να μην μεταθέτει τις ευθύνες στους προηγούμενους . Απίστευτος συνδυασμός μικρότητας και μικροπολιτικής.

Άρωμα κάλπης

Μύρισε εκλογές λοιπόν ο κύριος Σκουρλέτης και γύρισε στην παρεούλα του Μαξίμου! Πονηρούλης καθώς είναι, είδε τα ζόρια του πρωθυπουργού, ο οποίος χωρίς αφήγημα πια δεν μπορεί να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές,  άφησε στην άκρη τις διαφωνίες του, ακόμη και για την συνεργασία με τον «εθνικιστή» Καμμένο, και δέχθηκε να συνεργασθεί με την συνάδελφο Γεροβασίλη. Το σχέδιο είναι απλό και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς αυτόν, λόγω της θέσης του στην κυβέρνηση (Υπουργός Εσωτερικών): Μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους , που είχαν προσληφθεί ως φίλοι, συγγενείς ή σκέτο ψηφοφόροι του κυβερνητικού κόμματος. Το σκεπτικό είναι πρακτικό και βασίζεται στην εμπεδωμένη, παγιωμένη αντίληψη ότι το κράτος είναι κωλοχανείο και έχουμε την αβάντα του κομματικού συνδικαλιστικού κινήματος και των ΑΝΕΛ που ψωμίζονται από παρόμοιες υποθέσεις για να κρατούν το μαγαζί ανοιχτό. Όλα δωρεάν! Στην καμπούρα των εκατομμυρίων χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και … ανέργων!

Τι τον νοιάζει τον Σκουρλέτη, που διαλύεται η χώρα; Τι τον νοιάζει πως θα ζήσουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα; Ποσώς τον ενδιαφέρει που θα βρούνε τα λεφτά όλοι αυτοί να πληρώνουν τέλη για να βολευθούν οι ψηφοφόροι των Τσίπρα και Καμμένου… Προέχει να αισθανθούν ασφαλείς οι δικοί τους! Ό, τι κι αν γίνει, ό, τι κι αν ψηφισθεί, και νέο μνημόνιο που λέει ο λόγος, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες θα έχουν τον μισθό τους, το κόμμα θα είναι ισχυρό, θα έχει μερίδιο στη εξουσία και θα περάσει η επόμενη τετραετία, χωρίς αυτούς κυρίαρχους μεν , αλλά … χαλαρά: Σε μια Ελλάδα ερειπωμένη, που όμως ο Πάνος Σκουρλέτης κι οι σύντροφοι του «επαναστάτες» θα έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες (λόγω της πλήρους εξαθλίωσης) για την μετάβαση στους σοσιαλιστικούς παραδείσους…

"Ριζοσπάστης"

Ο Πάνος, ως «αστέρας» του ριζοσπαστικού εν Ελλάδι κινήματος, έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα επ’ αυτού. Μας περιέγραψε το όνειρο του (και κάθε Συριζαίου κυβερνητικού Άρχοντα) δυο χρόνια πριν. Τότε που ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκάλεσε 2000 περίπου μεταλλωρύχους (αυτούς δηλαδή  που εργάζονται στα έγκατα της γης με χίλιους δυο κινδύνους) στην ηθική τάξη, σε αυτό που προτάσσει η ταξική τους συνείδηση,  που για να μην ξεχνιόμαστε, είναι το υπέρτατο όπλο του κάθε εργάτη!

Τι τους κάλεσε να κάνουν σηκώνοντας το λάβαρο της ταξικής τους υπόστασης και συνείδησης, ο Αριστερός Υπουργός, που σήμερα βολεύει τα μέλη του κυβερνητικού κόμματος; Να παραιτηθούν μαζικά, να χάσουν τις δουλειές τους, να πεινάσουν οι οικογένειές τους, να ζήσουν τον απόλυτο εφιάλτη της ανεργίας, να κλείσει μια σοβαρή ιδιωτική επένδυση της χώρας, την στιγμή που η ίδια ζητούσε απεγνωσμένα να προσελκύσει επενδύσεις για την άμεση επιβίωσή της, ενώ ο κύριος υπουργός θα καθόταν  βολεμένος στην υπουργική του καρέκλα, άνετα  και κυρίως δίχως σκοτούρες… για να μπορεί να διορίζει τα κομματικά στελέχη.
Εξυπακούεται φυσικά ότι αυτός ο κύριος επιθυμεί κι επιδιώκει να διατηρήσει τη θέση του και το μισθό του!  Όλα αυτά, γιατί ο  Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  διατηρεί εκ πνεύματος Αγίου το «ηθικό πλεονέκτημα» να δηλώνει Αριστερός και φίλος των αδυνάμων, άρα ότι θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου