οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...- ΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΞΟΥΝ...ΑΛΛΩΣ...- ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΖΩΪΣΜΟ ΤΟΥΣ!...- ΣΑΦΗΣ ΜΕΝ Ο ΜΑΝΩ¨ΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ...- ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕ....- ΚΑΙ...ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ , ΞΕΦΤΥΛΑ!...- ΜΑ ΧΘΕΣ ΕΠΕΧΑΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΙ, ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΗΚΑΝ;...- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ; ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ...- ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΕΙΟΥ..., ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!...

Εννέα κύρια άρθρα, από το σημερινό Τύπο

"ΤΑ ΝΕΑ", 28/03/18

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 28/03/18
AΔΕΣΠΟΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ... 

Πως γίνεται ένας υπουργός, κατά δήλωση του μάλιστα οικολόγος, να φτιάχνει ένα νομοσχέδιο για τα ζώα, συντροφιάς και αδέσποτα, που προκαλεί τέτοια κατακραυγή που αναγκάζει την κυβέρνηση να το πάρει άρον άρον πίσω; Προφανώς γίνεται όταν επικρατεί η τσαπατσουλιά, η έλλειψη κοινής λογικής και η παντελής άγνοια για το θέμα που καλείται να ρυθμίσει...

Αποδεικνύεται για μια φορά ακόμα ότι πολλά στελέχη αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Ζουν συμπεριφέρονται, νομοθετούν με βάση τις ιδεοληψίες τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν. Καμιά ευαισθησία, καμιά επαφή με τα προβλήματα που υποτίθεται θέλουν να ρυθμίσουν, μόνο προχειρότητα και έλλειψη συναίσθησης.

Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Χρειάζεται όμως παιδεία, κοινή λογική και διαμόρφωση φιλοζωικής συνείδησης για να περιοριστεί τουλάχιστον. Φεύ όμως που να τα βρει αυτά ο... οικολόγος υπουργός μας. Ακόμα χειρότερα,όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, αντί να αλλάξει προς το καλύτερο το σημερινό καθεστώς, μας γυρίζει χρόνια πίσω.

Η εύκολη λύση να επιβάλλουν πρόστιμα στους φιλόζωους, αφού όπως υποστήριξε ο ρέκτης υπουργός «πληρώνουμε για το αυτοκίνητο μας, πληρώνουμε για το "παπάκι" μας για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;».

Μετά τη θύελλα που προκλήθηκε, κάποιοι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι κατάλαβαν το χάος που προκαλούν και αποφάσισαν να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο για να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Το ερώτημα όμως με ποια κριτήρια νομοθετούν, τι μυαλό και ποια λογική κουβαλούν κάποιοι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, που τυχαία βρέθηκαν να κατέχουν υπουργικούς θώκους, παραμένει.

"ΤΟ ΒΗΜΑ", ηλεκτρονική έκδοση



"ΕΣΤΙΑ", 28/03/18 
"Φιλελεύθερος", 28/03/18

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 28/03/18

"Η ΑΥΓΗ", 28/03/18


"Εφ.Συν", 28/03/18 
"ΕΘΝΟΣ", 28/03/18




αναφέρει πως «αν ελήφθησαν ή όχι τα μηνύματα από την Τουρκία αυτό θα το δούμε στη συνέχεια». Κι αυτό είναι το ζητούμενο καθώς μπορεί οι εταίροι μας στην Ε.Ε. να έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους σε Ελλάδα και Κύπρο, αυτό όμως που θα μετρήσει είναι κατά πόσο η Τουρκία θα αποδεχθεί τα μηνύματα και θα αλλάξει συμπεριφορά.

ΓΙΑ τη σύνοδο στη Βάρνα θα μπορούσε κάποιος να επισημάνει πως υπήρξαν σαφείς και ξεκάθαρες αναφορές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προς τον Τούρκο Πρόεδρο, αναφορικά με την ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό προδήλως ικανοποιεί τη Λευκωσία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς βελτίωση και πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο. Κι αυτό είναι αρκούντως σημαντικό και για τη συνέχεια.

ΟΣΟΙ ασχολήθηκαν με τη σύνοδο πριν την πραγματοποίησή της, δεν είχαν ψηλές προσδοκίες. Είχε φροντίσει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαταβολικά να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Βάρνα, όπου φιλοξενήθηκε η σύνοδος, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να εμποδιστεί η ενταξιακή της πορεία, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να είναι στρατηγικός στόχος. Στον απόηχο της πλήρους κατάληψης του Αφρίν, από τη Σαμψούντα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις. Και ήταν αρκούντως αποκαλυπτικός. «Τη μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές». Δηλαδή, μια τοποθέτηση από έναν αιμοβόρο ηγέτη, ο οποίος όχι μόνο σκορπά τον θάνατο αλλά και απειλεί πως θα συνεχίσει.

ΑΛΛΑ και από τη Βάρνα ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να στείλει τα γνωστά εμπρηστικά του μηνύματα. Επανέλαβε πως οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ισότιμα σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο. Και παρ’ όλες τις ακραίες τοποθετήσεις και ενέργειες του καθεστώτος του, διαμήνυσε πως θα ήταν «μεγάλο λάθος» να μείνει η χώρα του εκτός της διεύρυνσης. Τα θέλει, δηλαδή, όλα ο Ερντογάν. Κόπτεται, πάντα, για τους Τουρκοκύπριους. Τους χρησιμοποιεί για να προωθεί τους σχεδιασμούς του. Αυτοί, ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι είναι διασφαλισμένοι, φτάνει να συνεργαστούν για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό. Η επίκληση από τον Ερντογάν των Τουρκοκυπρίων είναι, όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απλά το προκάλυμμα για τους στόχους της Τουρκίας να ελέγξει τους φυσικούς πόρους ή την πορεία διοχέτευσης του φυσικού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη. Να μετατραπεί δηλαδή σε ένα ενεργειακό κέντρο προμήθειας της Ευρώπης. Αυτό το έχουν αντιληφθεί, ελπίζουμε, και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Γιατί η συνέχεια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους.


"Ο Φιλελεύθερος", 28/03/18


                                                           "αλήθεια", 28/03/18


"ΧΑΡΑΥΓΗ", 28/03/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 28/03/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου