οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

"...Την αμυνα της πατριδας δεν την εξασφαλιζουν μονο τα οπλα αλλα και οι ανδρες που τα κρατουν. Αν η αναγκη το καλεσει, μονο στην δικη μας λογχη, τη δικη μας ασπιδα , μπορουμε να υπολογιζουμε. Οι αλλοι θα προστρεξουν, αφου δουν πρωτα εμας να προστατευουμε αποτελεσματικα τα ιερα και τα οσια μας..."

ΟΙ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ 
ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, 
ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ, ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΑ ΠΟΛΗ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

 Μνημείο των Ιδρυτών Φιλικης Εταιριας , στους χωρους τουν παραρτηματος Οδησσου του Ελληνικου Ιδρυματος Πολιτισμου. Μολις ειχε προηγηθει η καταθεση στεφανου απο αξιωματουχους, παραγοντες και απλους πολιτες της Οδησσου. 25 Μαρτιου 2018.


Οι Πρέσβεις της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας, Λούης Τηλεμάχου (αριστερά) και Γεώργιος Πουκαμισάς (δεξιά)  ανταλλασσουν χειραψια αλληλεγγυης στο κενοταφιο Γρηγοριου Ε', στον ναο Αγ. Τριαδας των Ελληνων,ευθυς μετα το τελεσθεν τρισαγιο και την καταθεση στεφανων. Οδησσος, 25 Μαρτιου 2018. Απο το 1821-1871, εδω φυλασσοταν το λειψανο του μαρτυρα Πατριαρχη Γρηγορίου Ε'



Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην εορταστικη εκδηλωση μνημης και τιμης που πραγματοποιηθηκε στους χωρους του παραρτηματος Οδησσου του Ελληνικου Ιδρυματος Πολιτισμου, ο Πρεσβυς της Ελλαδος στο Κιεβο κ. Γιωργος Πουκαμισας, καλεσε τους παρισταμενους να συλλογισθουν το μεγεθος του εγχειρηματος των τριων ιδρυτων και πρωτοκορυφαιων της Φιλικης Εταιρειας.


Υπογραμμισε την αναγκη το παραδειγμα τους να βρισκει μιμητες, σημερα που το εθνος βαλλεται και δοκιμαζεται απο εξωτερικους αντιπαλους και την εσωτερικη ραστωνη.Ζητησε απο ολους να επιδεικνυουν αντοχη, εγκαρτερηση και πειθαρχια, να ενθαρρυνουν δε τους πολιτικους ταγους να πραττουν το εναντι του λαου και του εθνους καθηκον τους. 

Τελος, ειπε οτι την αμυνα της πατριδας δεν την εξασφαλιζουν μονο τα οπλα αλλα και οι ανδρες που τα κρατουν. Αν η αναγκη το καλεσει, μονο στην δικη μας λογχη, τη δικη μας ασπιδα , μπορουμε να υπολογιζουμε. Οι αλλοι θα προστρεξουν, αφου δουν πρωτα εμας να προστατευουμε αποτελεσματικα τα ιερα και τα οσια μας, κατεληξε.

"ΤΑ ΝΕΑ", 28/03/18

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 28/03/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου