οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΝΤΙΒΑΡΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ...- ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!- ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...-ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, ΓΙΑΤΙ;...- ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΝΟΧΛΗΣΗ;...

Επτά κύρια άρθρα, από σημερινά φύλλα 
(Αθηνών και Λευκωσίας)

"ΤΑ ΝΕΑ", 27/03/17

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου|, 27/03/17


Πιέσεις από το Προσφυγικό


  • 27/3
Ανησυχία προκαλεί η αυξημένη κινητικότητα προσφύγων και μεταναστών προς τον Εβρο και τα νησιά. Αν και η κατάσταση τελεί υπό σχετικό έλεγχο, προβληματίζει το ενδεχόμενο να υπερβεί τα όρια της διαχειρισιμότητας. Στο επίπεδο αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται με την αυξημένη επιφυλακή, τις περιπολίες και τους ελέγχους, δεδομένου ότι ακόμη και μικρή αύξηση του αριθμού των προσφύγων σε νησιωτικούς καταυλισμούς μπορεί να προκαλέσει εκρηκτικές συνθήκες.
Μεγαλύτερη ανησυχία, φυσικά, προκύπτει από τις συνεχείς δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Στις γνωστές λεκτικές έως τώρα απειλές για μη συμμόρφωση με την ευρωτουρκική συμφωνία, προστέθηκε άλλη μία, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Τούρκο αντιπρόεδρο. Εκανε λόγο για 3 εκατ. επιπλέον πρόσφυγες που περιμένουν στα τουρκικά σύνορα, αναζητώντας διεξόδους-γέφυρες προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Βεβαίως οι δηλώσεις διατυπώνονται στο πλαίσιο της κρίσης των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας αλλά και για λόγους οι οποίοι σχετίζονται με τα εσωτερικά θέματα του καθεστώτος Ερντογάν. Ετσι κι αλλιώς, όμως, στην πρώτη ζώνη επικινδυνότητας, αν ανατραπούν τα ισχύοντα, βρίσκεται η χώρα μας. Καλύτερα ας μη σκεφτόμαστε τις συνέπειες σε αυτή την περίπτωση. Σαν να μη φτάνουν οι άμεσοι κίνδυνοι για αυξημένες ροές και οι ευρύτερες ανησυχίες, ενσκήπτει και το Δουβλίνο, δηλαδή η όψιμη αξίωση για εφαρμογή των κανόνων του, που συνεπάγεται προσφυγικές επιστροφές στην Ελλάδα. Ακριβώς τη στιγμή που μόλις καταφέρνει η χώρα μας να σηκώνει το δυσβάστακτο βάρος των 60.000 και πλέον προσφύγων-μεταναστών.
Απέναντι στην πολυπολική πίεση από το Προσφυγικό η Ευρώπη καλείται να τηρεί τουλάχιστον τις δεσμεύσεις της, εκδηλώνοντας παραλλήλως και την πλήρη αλληλεγγύη της.


"Εφ.Συν", 27/03/17

"ΕΣΤΙΑ", 27/03/17

"η σημερινή", 27/03/17

"Ο Φιλελεύθερος", 26/03/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου