οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης επέλεξε να παραστεί με εμφατικό τρόπο στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στην χθεσινή του ομιλία, δίχως να τον αφήσει στιγμή από κοντά, βεβαίως δε στο τέλος ήπιαν και τις ρακές τους. Μαζύ δε με προερχόμενους από το πρώην διασπαστικό σχήμα των ΕΝΑΚ, οι οποίοι στο παρελθόν συμπαρατάχθηκαν με τον απελθόντα Δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη (στερώντας την επανεκλογή από τον τότε Δήμαρχο Βασ. Βαλασόπουλο) και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές μετεγράφησαν εις το ψηφοδέλτιο Ψυρρόπουλου, προσφέροντάς του κρίσιμη «μάζα» ψηφοφόρων, ώστε να πάρει το Δήμο Ηλιούπολης τη δεύτερη Κυριακή.

 



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 

«ΕΝΩΣΕ» ( ; ) ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ 

ΠΑΣΟΚ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ...


Έχουμε και λέμε γιά την χθεσινή συγκέντρωση στην Πλατεία Φλέμινγκ της Ηλιούπολης με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ, Νίκο Ανδρουλάκη, που εμφανίσθηκε να κηρύσσει από αυτό το μεγάλο Δήμο του λεκανοπεδίου την προεκλογική εκστρατεία του εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου:

Το αποτέλεσμα, ως προς το συμμετοχή κόσμου, εις το δεξιό άκρο της Πλατείας Φλέμινγκ, όπου και τα τραπέζια του «Λούκουμου», δεν θα το έλεγε κανείς άσχημο, μάλλον ήταν μία ευπρόσωπη σύναξη, εάν και άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας, στις 12 το μεσημέρι, αντί γιά τις 11:30 που είχε ανακοινωθεί, ώστε να μαζευθούν κάποιοι. Οπότε και ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος, ώστε να ξεκινήσει...

Είναι, επίσης, γεγονός, ότι είχε προηγηθεί κινητοποίηση από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, της Χαρ. Τρικούπη 50, προκειμένου να μαζέψουν κόσμο. Ανέτρεξαν μάλιστα και στους καταλόγους αρχείων κομματικών μελών, που έτρεχαν να ειδοποιούν από το τηλέφωνο (210)366.5742, ώστε να παραστούν, κάτι που είχε πολλά-πολλά χρόνια να συμβεί. Αλήθεια, στην περίπτωση αυτών των κομματικών δραστηριοτήτων, δεν ισχύουν οι συνήθεις μύδροι που εκτοξεύονται (και) από το ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ, γιά την χρήση προσωπικών δεδομένων, εις τα οποία περιλαμβάνονται και οι αριθμοί κλήσης κινητών τηλεφώνων, υπόθεση γιά την οποία σηκώθηκε τόσος κουρνιαχτός, με αφορμή τα Ε-Mails της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου;

Προσωπικώς, πάντως, εξέφρασα τη δυσφορία μου εις την υπάλληλο του ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ, η οποία με εκάλεσε επί τούτου, εξηγώντας ότι δεν απευθύνεται-πλέον έστω-σε μέλος...

Εκείνο, εις το οποίο θέλω να σταθώ, είναι η παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης, Στάθη Ψυρρόπουλου, στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, γιά την οποία δεν θα μού προκαλούσε εντύπωση, εάν παρίστατο απλώς υπό την ιδιότητα του «πρώτου πολίτη» του Δήμου, όπου και θα ήταν ομιλητής ο Πρόεδρος. Άλλωστε, σε αντίστοιχη περίπτωση, είχε δεχθεί, εις το Δημαρχείο Ηλιούπολης, την 1η Μαρτίου 2024, την επίσκεψη του Βουλευτή Νότιου τομέα της Β’ Αθηνών της ΝΔ και πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκαλώντας τότε την προσεκτική-έστω-αντίδραση της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης γιά την κίνησή του αυτή, από όπου και τον αιτιώνται ότι δεν αρκούντως «συνεπής» εις το Κίνημα, φθάνοντας μάλιστα «να ψηφίσει Δεξιά» στις αρχαιρεσίες γιά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Υπό αυτά τα δεδομένα, μάλλον, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης επέλεξε να παραστεί με εμφατικό τρόπο στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στην χθεσινή του ομιλία, δίχως να τον αφήσει στιγμή από κοντά, βεβαίως δε στο τέλος ήπιαν και τις ρακές τους. Μαζύ δε με προερχόμενους από το πρώην διασπαστικό σχήμα των ΕΝΑΚ, οι οποίοι στο παρελθόν συμπαρατάχθηκαν με τον απελθόντα Δήμαρχο Γ. Χατζηδάκη (στερώντας την επανεκλογή από τον τότε Δήμαρχο Βασ. Βαλασόπουλο) και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές μετεγράφησαν εις το ψηφοδέλτιο Ψυρρόπουλου, προσφέροντάς του κρίσιμη «μάζα» ψηφοφόρων, ώστε να πάρει το Δήμο Ηλιούπολης τη δεύτερη Κυριακή.



Έχω την ισχυρή γνώμη, ότι, με όλα αυτά, ο συνδυασμός «Πρώτα η Ηλιούπολη» του σημερινού Δημάρχου πολύ λιγότερο μπορεί να χαρακτηρισθεί «ευρύς», όπως είχε παρουσιασθεί και προβληθεί προεκλογικώς, έστω κι αν περιλαμβάνει στη Δημοτική του Ομάδα, ακόμη και προερχόμενους από τη ΝΔ, οι οποίοι μάλλον δεν θα δουν με ιδιαίτερη χαρά τον εναγκαλισμό Ψυρροπουλου με το ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ., που, όμως, ποτέ δεν εξέλιπε.

Βεβαίως, γιά το πλήρες του πράγματος και το δίκαιο της περιγραφής τους, σκόπιμο είναι να αναφερθεί ότι όλα τα Κόμματα στην Ηλιούπολη ενεφανίσθησαν διασπασμένα ή πολυδιασπασμένα στις δημοτικές εκλογές του περασμένου χρόνου, μετέχοντας σε αντίπαλα δημοτικά ψηφοδέλτια, με τη μόνη εξαίρεση βεβαίως του ΚΚΕ. Το ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ βρέθηκε να εκπροσωπείται, πλην του ψηφοδελτίου Ψυρρόπουλου, σε άλλα δύο αντίπαλα ψηφοδέλτια. Η ΝΔ παρουσιάσθηκε σε ένα «επίσημο» ψηφοδέλτιο (Τ.Ευσταθίου) και αυτό του Γαβριήλ Αραμπατζή (ανεπισήμως), ενώ ο προερχόμενος από τη ΝΔ πρώην Δήμαρχος Γ. Αναγνώστου τάχθηκε στο πλευρό του απελθόντος Δημάρχου, Γ. Χατζηδάκη, μεγάλου ηττημένου στο δεύτερο γύρου των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023. Η προσπάθεια του Ναυάρχου Διον. Χατζηδάκη, Βουλευτή Νότιου τομέα της Β΄Αθηνών ΝΔ και υπευθύνου από την Πειραιώς να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο δυστυχώς ουδέν απέδωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε, επίσης, ανάλογα προβλήματα, περίπου τριχοτομημένος.

Σημειωθήτω, επίσης, ότι ο απελθών Δήμαρχος Ηλιούπολης, ηττήθηκε, παρά την σθεναρή υποστήριξη του επί 16 χρόνια (τέσσερις θητείες) Δημάρχου Ηλιούπολης, Θεόδωρου Γεωργάκη, ισχυρού άνδρα του Δήμου, βεβαίως ΠΑΣΟΚ, μαζύ με τον αδελφό του Σταύρο, ο οποίος έχει μετακομίσει εις το Δήμο Λευκάδας, ως Γενικός Γραμματέας.


Υπό το φως των ανωτέρω, η χθεσινή ομιλία Ανδρουλάκη έδωσε τη δυνατότητα εις τη φυλλοροήσασα ΤΟ του ΠΑΣΟΚ/Κιν.Αλλ εις τις δημοτικές εκλογές να εμφανισθεί «από κοινού», έστω κι αν κάποιοι με το ζόρι μιλιούνται μεταξύ τους. Και βεβαίως, «κατόπιν τούτου»..., μάλλον δεν εντυπωσιάζει διόλου η απουσία του πρώην Δημάρχου, άξιου Δημάρχου βεβαίως, Βασίλη Βαλασόπουλου, στην χθεσινή συγκέντρωση-ομιλία. Και ο οποίος μετείχε στην κεντρική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γιά την επιλογή των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Καταλήγοντας, να επαναλάβω, μόνον, ότι αισθάνομαι, ότι ορθώς διέβλεψα την πορεία των πραγμάτων εις τα δημοτικά πράγματα της Ηλιούπολης και απέσυρα εγκαίρως την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο Ψυρρόπουλου, βλέποντας και την προκύψασα συνέχεια έντονου αρχηγισμού του επικεφαλής του, παρά τη συχνή επίκληση του «εμείς», σε συνδυασμό με τον έντονο διαγκωνισμό υποψηφίων, εκ των οποίων κάποιοι ενεφανίζοντο ως «αντ’ αυτού» του Δημάρχου, αναδειχθέντες πρώτοι της σταυροδοσίας και επιβραβευθέντες να αναλάβουν κορυφαίες θέσεις Αντιδημάρχων, που διεκδικούσαν εκ των προτέρων ότι έχουν «καπαρώσει». Και η εξέλιξη του θέματος μάλλον ήλθε να με δικαιώσει πλήρως...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Τί είπε από την Ηλιούπολη χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης:



https://www.iefimerida.gr/politiki/androylakis-gia-tin-9i-ioynioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου