οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Σήμερα 28 χρόνια μετά το ανοσιούργημα η μνήμη ολοζώντανη διδάσκει, η προδοσία, τα αίτια που την προκάλεσαν,οι φυσικοί αυτουργοί και οι συνέπειες της είναι για όλους τους Έλληνες δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον, γιά ενα μέλλον που θα υλοποιηθούν τα οράματα του Ελληνικού λαού και οι εθνικοί μας σκοποί. Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για αυτό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών καλείται να συμβάλλει στον τομέα που την αφορά και στα πλαίσια που οι νόμοι ορίζουν, με όλες της τις δυνάμεις...

Ιn memoriam:
Το ιδιόχειρο σήμα του αειμνήστου
Ναυάρχου Λεωνίδα Βασιλικόπουλου
προς το Προσωπικό της ΕΥΠ
γιά τη μαύρη επέτειο
της 20ης Απριλίου 1995


ΣΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΥΠ
ΝΑΥΑΡΧΟΥ Ε.Α. ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
Προς το Προσωπικό της ΕΥΠ

συμπληρωνονται αυριο 28 χρονια απο το προδοτικο ξενοκινητο πραξικοπημα τησ 21Ης απριλιου 1967.

οι επιορκοι αξιωματικοι που εστρεψαν τα οπλα τησ πατριδασ εναντιον του ελληνικου λαου επεβαλαν μια στυγνη δικτατορια και συσσωρευσαν ενασ πληθοσ δεινων στο εθνοσ.

βιασμοσ τησ λαϊκησ θελησησ, συλληψεισ, βασανισμοι, φυλακεσ, εξοριεσ τα κυρια χαρακτηριστικα του επταχρονου γολγοθα του ελληνικου λαου.

ανυπολογιστεσ οι επιπτωσεισ με κορυφαια την κυπριακη τραγωδια.

στα δισεκτα χρονια ο ελληνικοσ λαοσ με προφυλακη τη νεολαια ορθωσε το αναστημα του και ειπε για μια ακομα φορα το μεγαλο οχι.

στουσ αγωνιστεσ του αντιδικτατορικου αγωνα ανηκει ο τησ πατριδασ επαινοσ.

σημερα 28 χρονια μετα το ανοσιουργημα η μνημη ολοζωντανη διδασκει.

η προδοσια, τα αιτια που την προκαλεσαν,οι φυσικοι και ηθικοι αυτουργοι και οι συνεπειεσ τησ ειναι για ολουσ τουσ ελληνεσ διδαγμα για το παρον και το μελλον.

για ενα μελλον που θα υλοποιηθουν τα οραματα του ελληνικου λαου και οι εθνικοι μασ σκοποι.

στισ προσπαθειεσ που καταβαλλονται για αυτο η εθνικη υπηρεσια πληροφοριων καλειται να συμβαλλει στον τομεα που την αφορα και στα πλαισια που οι νομοι οριζουν, με ολεσ τησ τισ δυναμεισ.

ειμαι βεβαιοσ οτι αυτο το εχουν  συνειδητοποιησει οι παντεσ.

λ.βασιλικοπουλοσ
διοικητησ


Δικο μου υστερογραφο:
Κοινοποιω το σημα αυτο του αγαπητου μου ναυαρχου-αγωνιστη για τη δημοκρατια στην παλη του αντιδικτατορικου αγωνα, με ιδιαιτερη τιμη και συγκινηση, ενθυμουμενοσ οτι μου το ειχε εμπιστευθει τοτε. Σημερα, 29 χρονια απο τοτε, αισθανομαι οτι τιμω την μνημη του και τη συνεπη διαδρομη του στην Κοινωνια, με αυτη τη δημοσιοποιηση.Γαιαν εχοι ελαφραν εσ αει...
Σ.Χ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου