οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

«Διάβασα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γράφει γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν, ο ίδιος δεν ήταν πριν από λίγες μέρες σε μία συνέντευξή του που έβαλε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές; Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων»



Από "ΤΑ ΝΕΑ"

Μητσοτάκης προς Κασσελάκη: 
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ο πρωθυπουργός που ήδη έχει προσδώσει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές, επανέλαβε τα περί αποσταθεροποίησης και εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ.

«Δεν θα του κάνουμε τη χάρη, εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «απαντώντας» στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα.

«Διάβασα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γράφει γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν, ο ίδιος δεν ήταν πριν από λίγες μέρες σε μία συνέντευξή του που έβαλε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές; Προσέξτε τώρα την αντίφαση: έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε πολίτες της Πολίχνης.

Το διακύβευμα

Ο πρωθυπουργός, που ήδη έχει προσδώσει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στο διακύβευμα, υποστηρίζοντας:

«Σήμερα είμαστε 9 Απριλίου, μας χωρίζουν ακριβώς 2 μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπου θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου που θα προχωρά μόνο σταθερά και τολμηρά μπροστά.

Είμαστε εδώ για να υλοποιούμε κάθε μέρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κάνουμε τη ζωή της κάθε μίας και του καθενός καλύτερη».


Ξορκίζοντας τη χαλαρή ψήφο και την αποχή, απευθύνθηκε στους νέους θέτοντας δύο λόγους που καθιστούν επιτακτική – όπως είπε – τη συμμετοχή τους:

«1. Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες.

2. Η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».


Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στη δυτική Θεσσαλονίκη, λέγοντας: 

«Στη δυτική Θεσσαλονίκη χτυπά δυνατά καρδιά της παράταξης στη Νέα Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση έσκυψε σοβαρά και συστηματικά πάνω σε χρόνια ζητήματα τα οποία αντιμετώπιζαν οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και δίνει από απτές λύσεις. Το Πάρκο του Παύλου Μελά, το αντικαρκινικό νοσοκομείο, το οποίο θα γίνει στο στρατόπεδο Καρατάσου, το νέο περιαστικό πάρκο το οποίο γίνεται με ιδιωτική χρηματοδότηση, τα νέα σχολεία τα οποία κατασκευάζονται και τα οποία ήδη έχουν αρχίσει και παραδίδονται.

Είναι παρεμβάσεις που βάζουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και που έχουν χρηματοδοτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από ευρωπαϊκούς πόρους».

Πηγή : ΑΠΕ


«Γεμάτο ψέματα» το άρθρο Κασσελάκη, 
λέει ο Π. Μαρινάκης – Ο πανικός 
ο χειρότερος σύμβουλος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία


Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώνει το γάντι και να απαντά στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «είναι οξύμωρο το ότι λιγότερο από ένα χρόνο από την τελευταία λαϊκή ετυμηγορία, σε διπλές μάλιστα κάλπες βουλευτικών εκλογών όπου αποφάσισαν να δώσουν εκ νέου τη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ με μεγαλύτερο ποσοστό, έρχεται ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάει εκλογές, δικαίωμά του, την ίδια στιγμή που θέτει ως στόχο να ξαναφτάσει το ποσοστό του 17% που είχε πάρει το κόμμα του πριν από περίπου ένα χρόνο. Δηλαδή ο κ. Κασσελάκης ζητάει πρόωρες εκλογές, τρία χρόνια πριν την ώρα τους, για να λύσει τα εσωκομματικά του; για να πιάσει το ποσοστό που είχε το κόμμα του πριν από περίπου ένα χρόνο. Δηλαδή ενδεχομένως για λόγους συσπείρωσης. Δικαίωμά του είναι αλλά αξιολογείται».

Όσον αφορά το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ήταν γεμάτο ψέματα, συκοφαντίες, αλλά μέσα από το άρθρο έβγαινε και μια αλήθεια».

Είπε ότι κάθε παράγραφος είχε είτε ένα ψέμα, είτε και ψέμα και συκοφαντία και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. «Αν δεν δει κανείς που δημοσιεύεται και από ποιόν είναι γραμμένο μπορεί να νομίσει ότι είναι σε μια από τις εφημερίδες που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας ή από έναν πρόεδρο ενός κόμματος που πολιτεύεται με θεωρίες συνωμοσίας και fake news. Ίσως πλέον να είναι ένας τέτοιος πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα «ψέματα», όπως είπε, που όπως είπε υπάρχουν στο άρθρο.

«Βγαίνει όμως από το άρθρο και μια αλήθεια ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν χώρο για χαλαρή ψήφο. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει από το παράθυρο όλους τους εφιάλτες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων που οδήγησαν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, στην αύξηση των κόκκινων δανείων, την παρολίγον χρεοκοπία της χώρας, τους εφιάλτες των λαϊκιστών, τους εφιάλτες του διχασμού και βέβαια όλων των ψεμάτων που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η ψήφος μας στις 9 Ιουνίου είναι μια ψήφος όπου θα επικυρωθεί εκ νέου η σταθερότητα της χώρας. Οι πολίτες αποφάσισαν στις εκλογές, έδωσαν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ. Κρινόμαστε καθημερινά για την υλοποίηση του προγράμματός μας αλλά σίγουρα οι εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια σημαντική εθνική κάλπη που θα κρίνει την εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη και θα αποτυπώσει και πάλι την επιβεβαίωση της σταθερότητας και τη συνέχιση της προόδου και της ευημερίας στη χώρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο


Σηκώνοντας το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι «ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, κύριος Παύλος Μαρινάκης επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο συκοφαντίας, λαϊκισμού και τοξικότητας».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Παύλος Μαρινάκης, «ανακάλυψε "λεφτόδεντρα", "θεωρίες συνωμοσίας", "ακροδεξιές αλλά και ακροαριστερές αντιλήψεις" μέσα σε ένα συνονθύλευμα που προφανέστατα έχει προκαλέσει στο μυαλό του η κατάρρευση της πλαστής εικόνας που κατασκεύασαν για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των ποσοστών αποδοχής της από την κοινωνία».

Κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο πανικός αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο και η προσπάθεια απαξίωσης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη πέφτει στο κενό».

Καταληκτικά από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως «κι επειδή, όπως και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του κόμματός του, έτσι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στις ευρωεκλογές τον χαρακτήρα των Εθνικών Εκλογών και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να γνωρίζει πως εμείς είμαστε έτοιμοι να «ξαναζυγιστούμε». Κι ας θυμηθεί τα λόγια του όταν θα έχει πλέον απτές αποδείξεις για την αποδοκιμασία των πολιτών προς τη διακυβέρνησή του».

1 σχόλιο:

  1. και με τις αντιφασεις του και με τις καταφασεις του ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ- αλλα δεν υπαρχει καλλιτερος του ΤΩΡΑ,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή