οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Δεν τοποθετώ εαυτόν στους θιασώτες και υποστηρικτές του αριστερού αφηγήματος που θέλει περίπου στην αντίθετη -και τελικώς εχθρική- σφαίρα το "νόμος και τάξη" των "αστικών" κυβερνήσεων, διότι δεν πρέπει η "αταξία" να είναι ταυτόσημη με την αριστερή εξουσία, γεγονός που ζήσαμε και με την εξουσία που ήσκησαν τα καθεστώτα του εκπεσόντος (αν)ύπαρκτου σοσιαλισμού. Απλώς πρέπει να υπάρχει στο προσκήνιο η μυθολογία του αντιθέτου και στο παρασκήνιο η επιβολή των-ίδιων πάντοτε-μηχανισμών αστυνόμευσης και καταστολής. Αρκει κανείς να ανατρέξει στην ταινία "Οι ζωές των άλλων" που αναφέρεται στα κατισχύσαντα στην πρώην ΓΛΔ, προκειμένου να βεβαιωθεί...Σκέπτομαι, λοπόν, επί της ουσίας, ότι στον Νίκο Τόσκα, έλαχε ο κλήρος στη δεύτερη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του πιό άχαρου τομέα κυβερνητικής ευθύνης γιά την "αριστερή" εξουσία Τσίπρα, καλούμενος, αφ' ενός μεν να μην αποστεί από το αίσθημα ασφαλείας του μέσου πολίτη απέναντι στα περίπλοκα και ποικίλα προβλήματα εγκληματικότητας της κοινωνίας μας, αφ' ετέρου δε να μην το πράξει αυτό σε "πλαίσιο καταστολής"...Δύσκολη αυτή η συνύπαρξη, κατά πολλούς και αδύνατη, διαπιστώνοντας ότι είσαι στο στόχαστρο ιδεοληπτικών και μονομανών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που κάθε τόσο κατέβαζαν ομαδικές ερωτήσεις και επερωτήσεις "αριστερής ανησυχίας" γιά τις δράσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Τί διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει, η συντρόφισσα Καββαδία π.χ. , εάν ο Τσίπρας την είχε βάλει στη θέση του Τόσκα; Γιά να μην αγνοήσουμε και την χρησιμότητα της Αστυνομίας όταν επρόκειτο γιά την ασφάλεια των ταγών της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ, από αστυνομικούς με πολιτικά βεβαίως, τους "ασφαλίτες" που κατήγγελλε ο Βούτσης από την αντιπολίτευση, διότι όταν εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής τα πράγματα άλλαξαν! Η υποκρισία ξεχειλίζει (και) σε αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνομαι ότι σε θέματα ασφαλείας πολλά είναι που γίνονται και δεν λέγονται, αποτελώντας τούτο κοινό τόπο γιά κάθε εξουσία, πράγμα εύλογο μεν, αλλά που επιδιώκεται να διασκεδάζεται από το κατά περίπτωση κρατούν αφήγημα. Σκέπτομαι ότι η σχετική δήλωση Τόσκα γιά την ομάδα ΔΕΛΤΑ μπορεί να ενταχθεί σε ένα τέτοιο πλαίσιο, με τα ονόματα να αλλάζουν, αλλά "η δουλειά να γίνεται", διότι υπήρξαν και αστυνομικές επιτυχίες στην προηγούμενη πολιτική περίοδο, δίπλα σε μεγάλες τραγωδίες, όπως στο Μάτι....Ας μη διαφεύγει και αυτή η παράμετρος όταν προσσεγίζονται τέτοια θέματα, η οποία αδικείται και ενταφιάζεται ενίοτε, ευρισκόμενη μεταξύ διασταυρούμενων πολιτικών πυρών, με τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ευρισκόμενο στο επίκεντρό τους. ΄Οπως βλέπουμε να γίνεται τώρα με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, από την κριτική σε βαθμό υστερίας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, με το νεο-ΣΥΡΙΖΑΙΟ πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούση να πρωτοστατεί σε αυτή. Ένα παιχνίδι με πολλά "εξέδρα", αλλά λίγη "μπάλα"...Μπορούμε, λίγο έστω, να σοβαρευθούμε; Χρήσιμο, από κάθε άποψη, θα είναι! Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Από το "Φιλελεύθερο", ...

"Φιλελεύθερος", 23/12/19

"Φιλελεύθερος", 23/1/19



ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗ


Ο άνθρωπος που άφησε στο έλεος των κουκουλοφόρων τους κατοίκους και τους εργαζομένους του κέντρου της Αθήνας και στα χέρια «του Θεού και της Πανα­γιάς» χιλιάδες συμπολίτες μας στη φονική πυρκαγιά στο Μάη, που χτυπούσε προσοχή στον Νίκο Βούτση όταν του ζητούσε να στείλει ταξί για να παραλάβει τους Ρουβίκωνες που μπούκαραν στη Βουλή, αλλά έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Φώφη Γεννηματά όταν του ζητούσε να προστατεύσει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της από τους «μπαχα-λάκηδες» με τα Καλάσνικοφ, ο υπουργός Προ­στασίας του Πολίτη επί Αλέξη Τσίπρα, που δεν κινητοποιήθηκε ούτε όταν ο πρώην πρω­θυπουργός της χώρας, Παπαδήμος, δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση και έκρινε ως «ατυχές συμβάν», από αυτά τα οποία... «συμβαίνουν πού και πού» τον θάνατο ενός εντεκάχρονου παιδιού από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του, ο υπουργός της πιο ανίκανης και  πρόχει­ρης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης, βρίσκει το κουράγιο από τα αγωνιστικά μετερίζια της αντιπολίτευσης να στηλιτεύσει την «κατασταλτική επέμβαση» των αστυνομικών δυνάμεων στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι! 

Αφού γνωρίσαμε όλη την ευρεία γκάμα των δεξιο­τήτων του και τη νεφελώδη πολιτική του μόρφωση, μας καταπλήσσει και με τις δεξιότη­τες του ως ειδήμων περί τα των επίλεκτων μονάδων της Ελλη­νικής Αστυνομίας. Ο κ. Τόσκας ανέδειξε τα κρυφά νοήματα της επέμβασης της Ειδικής Κατα­σταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, γνωστής και ως ΕΚΑΜ, στην κατάληψη της Ματρόζου. Αφορμή της βαρύσήμαντης παρέμβασης του, το θέμα που προέκυψε από τον... «επαναστατικό» ζήλο του ΣΥΡΙΖΑ για το αν καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Ινδαρέ, σκηνοθέτη και ιδιοκτήτη της οικίας δίπλα από το κτίριο της κατάληψης. «Είναι η ώρα» να στηλιτευθεί η κατασταλτική διαστροφή της Δεξιάς που υπηρετεί ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη! 

Μιλάμε για τον άνθρωπο που επί υπουργίας του, οι σύντροφοι του χαρακτή­ριζαν ως «ακτιβιστές» τους κουκουλοφόρους που επέβαλλαν ένα καθεστώς βίας και τρο­μοκρατίας τύπου Γκόθαμ Σίτι, γράφοντας επαναστατικές ωδές για το «δημοκρατικό  δι­καίωμα» του Δημήτρη Κουφοντίνα να παίρνει τριήμερες άδειες από τις φυλακές. Γι' αυτόν που προφανώς δεν πρόλαβε να καταργή­σει την ΕΚΑΜ, όπως κατήργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, γιατί οι άντρες της ήταν «κρατικοί μπαχαλάκηδες». 

Μα, τι αριστερή και βαθιά ριζοσπαστι­κή σκέψη! Για όσους δεν μπορούν να κατα­νοήσουν το υψηλό νόημα των δηλώσεων του κ. Τόσκα, ο ξεχασμένος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «πασοκογενής», επιδιώκοντας μια θέση στην «Προοδευτική Συμμαχία» εν όψει της κομματικής διεύρυνσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η επιβολή του νόμου απευθύνεται στο ακροδεξιό της ακροατήριο. Δηλαδή, ο νόμος δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό, αλλά απαίτηση της Ακροδεξιάς... Οι δε άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όποια ομάδα της κι αν ανήκουν, υπηρετούν κάποιο σχέδιο για την εξόντωση των αριστερών, προοδευτικών πολιτών που αγωνίζονται για την εδραίωση της δημοκρατίας! 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 

Το γενικότερο μήνυμα είναι ότι ο νόμος και η τάξη σε μια κοινωνία παραπέμπουν στην Ακροδεξιά, ενώ η ανομία, οι μολότοφ, οι τραμπουκισμοί, οι καταλήψεις, οι ξυλοδαρμοί των καθηγητών και φοιτητών, το καθεστώς τρομοκρατίας των μπαχαλάκηδων, η ελεύθε­ρη και απρόσκοπτη εμπορία και χρήση των ναρκωτικών στα πανεπιστήμια και οι γιάφκες υπηρετούν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. 

Σε ό,τι αφορά τον κ. Τόσκα, είμαστε βέβαιοι ότι απλώς υιοθετεί την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας να επιβραβευθεί με τον διορισμό του σε κάποιο από τα προσυνε­δριακά όργανα. Σε ό,τι αφορά την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συντονιστεί με τον σύγχρονο κόσμο. Τα στελέχη της και πρωτίστως ο αρ­χηγός της, μοιάζουν να είναι παγιδευμένοι στο παρελθόν, σε έναν ξεπερασμένο κόσμο. 

Προσπαθούν να αποκτήσουν υπόστα­ση συντηρώντας το πτώμα της δικτατορίας σαν οι πλέον φανατικοί νοσταλγοί της! «Η χούντα δεν τελείωσε το '73!», όπως εξακολου­θούν να συνθηματολογούν, και κατά συνέπεια ο «αντιδικτατορικός αγώνας» συνεχίζεται και νομιμοποιείται μέχρι την τελική δικαίωση. Ο αγώνας συνδέεται μέσα από μια σειρά μυθο­πλασιών με το αντάρτικο, τον Αρη Βελουχιώτη, τον χαμένο Εμφύλιο που ζητά δικαίωση... Οποια αυτονόητη ενέργεια της αστυνομίας την θεωρούν de facto κατασταλτική, γιατί έτσι δικαιολογείται το σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το '73!», το οποίο συνδέεται με το «η Βάρκιζα δεν τελείωσε το '45», κι «ο Εμφύλιος δεν τελείωσε το '49»... 

Στο μεταξύ, μέσα στη μέθεξη του «αντι-χουντικού» τους μετώπου, δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν ότι τα οράματα της Βάρκιζας και του Εμφυλίου κατέρρευσαν από τη φρίκη που δημιούργησαν. Εμειναν μόνο διάσπαρτοι νοσταλγοί, να μας θυμίζουν τι δεν πρέπει να επαναλάβουμε ως λαός και πώς πρέπει να πορευθούμε από δω και στο εξής.
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Real.gr:«Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Άλλο τα ΜΑΤ, άλλο η ομάδα ΔΙΑΣ που είναι αστυνόμευση. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι ΜΑΤ με παπιά», ανέφερε ο Γιώργος Κυρίτσης κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τη δήλωση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι «εγώ κατήργησα την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί ήταν ομάδα μπαχαλάκηδων από τη μεριά του κράτους». Ο κ. Κυρίτσης μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και όπως σημείωσε: «Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Άλλο τα ΜΑΤ, άλλο η ομάδα ΔΙΑΣ που είναι αστυνόμευση. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ είναι ΜΑΤ με παπιά». «Συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του προϊστάμενού τους Υπουργού. Έπεφταν με τα μηχανάκια τους μπροστά σε κόσμο ανεξέλεγκτα, πέρναγαν ανάμεσα από μαγαζιά, μέσα από πεζόδρομους που υπήρχαν μαγαζιά και ο κόσμος διασκέδαζε και χτυπούσαν ανεξέλεγκτα. Όλα αυτά υπάρχουν σε βίντεο. Έχουν γίνει δίκες για αυτά τα πράγματα και για αυτό αποφάσισε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία να διαλύσει αυτήν την ομάδα. Άλλο Δέλτα, άλλο ΔΙΑΣ. Εγώ στέκομαι στη δήλωση του κ. Τόσκα, η οποία είναι απολύτως σωστή και την επιβεβαιώνω και εγώ ως αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικά» πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης. «Εγώ έχω δει την Ομάδα ΔΕΛΤΑ να την πέφτει σε συγκέντρωση συνταξιούχων, να πέφτει με τη μηχανή πάνω σε συνταξιούχο και να τον σηκώνει στον αέρα και να σκάει με την πλάτη στην άσφαλτο», κατέληξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


....από τον ιστότοπο "ΠΡΟΤΑΓΟΝ", και...





Ο κ. Τόσκας δεν ήταν δα και κανένας πετυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παροιμιωδώς αναποφάσιστος σε έναν θώκο που απαιτεί συνεχείς, άμεσες και κοφτές αποφάσεις που πρέπει να υλοποιούνται αμέσως, ο πρώην αξιωματικός του στρατού πήγε και έφυγε από την Κατεχάκη δίχως να αφήσει το ίχνος του. Αποχώρησε μετά το φιάσκο στο Μάτι (κουβαλώντας την φοβερή δήλωση «ψάχνω να βρω λάθη και δεν βρίσκω»), αλλά και νωρίτερα είχε μία και μόνη ιδιότητα ως υπουργός: Δεν είχε ιδέα τι πρέπει να κάνει εκεί που βρέθηκε. 


Μεταξύ μας, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει επιτυχημένος συριζαίος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μ’ ένα κόμμα και μια κυβέρνηση που θεωρούσαν την αστυνομία μηχανισμό καταστολής του λαϊκού κινήματος, πώς θα μπορούσε ο επικεφαλής της να διαπρέψει στο καθ’ αυτό αστυνομικό έργο; Ήδη από τον καιρό που τοποθέτησαν εκεί τον κ. Πανούση και μετά τον κ. Τόσκα, ως κόμμα είχαν κάνει τους μέγιστους συμβιβασμούς σε σχέση με τις εξαγγελίες τους. Δεν είχαν καταργήσει τα ΜΑΤ και δεν είχαν αφοπλίσει τους αστυνομικούς που κυκλοφορούσαν στον δρόμο, όπως έγραφαν στο πρόγραμμα τους. Αλλά ως εκεί ήταν η κόκκινη γραμμή τους. 

Ο Τόσκας αποκαλύπτεται: Κατήργησα την ομάδα Δέλτα γιατί ήταν «μπαχαλάκηδες» του κράτους Πατήστε εδώ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μισούσε την αστυνομία, όπως κάθε συνεπής αριστερός. Ακόμα και ο αστυνομικός της γειτονιάς ή το πλήρωμα του περιπολικού που κάνει περιπολία νύχτα σε σκοτεινούς δρόμους, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν περισσότερο ύποπτοι για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων αυτών που θα συναντούσαν, παρά χρήσιμοι για την ασφάλεια τους από το κοινό έγκλημα. Για τις μονάδες καταστολής που φέρουν κράνη, ασπίδες, κλομπ και χημικά, ούτε κουβέντα. Αυτοί θα ‘πρεπε να σταλούν στα χωράφια για μετάνοια και επιμόρφωση. Αλλά ας όψεται που δεν πήραν ποτέ την πραγματική εξουσία (που έλεγε και η Περιστέρα). 

Τέλος πάντων, ο ανεκδιήγητος Τόσκας (που από διευθυντής του γραφείου του πρωτοπαλίκαρου του Γιώργου, Μπεγλίτη, βρέθηκε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) διέλυσε την ομάδα Δέλτα που ήταν επιφορτισμένη με την αστραπιαία αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Το έκανε ακολουθώντας την πάνδημη απαίτηση όλου του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως δε της νεολαίας του που (ως αριστερότερη του κόμματος) δεν φλέρταρε απλώς αλλά σχεδόν ταυτιζόταν με τους καταληψίες μπαχαλάκηδες. Το Σάββατο ο Τόσκας είπε ευθέως αυτό που από χρόνια έφτανε στα χείλη του αλλά δεν το εκστόμιζε. «Τους κατάργησα διότι ήταν οι μπαχαλάκηδες από την μεριά του κράτους». 

Ο μπαχαλάκιας βέβαια, πάει μόνος του στην σύγκρουση λόγω πεποίθησης ή συμφέροντος, δεν υπάρχει μπαχαλάκιας με υπηρεσιακή διαταγή. Και ο μπαχαλάκιας που παρανομεί (κατά ανθρώπων ή περιουσιών) δεν μετατίθεται σε άλλη υπηρεσία, πάει φυλακή. Κι αν ο απλός αστυνομικός αναγορεύεται σε παρανομούντα μπαχαλάκια, τότε πραγματικός ηγέτης των μπάχαλων είναι ο αρχηγός της αστυνομίας και ο υπουργός. Με δυο λόγια, ο Τόσκας δεν είπε μπάχαλους μόνο τους άνδρες της παλιάς Δέλτα, αλλά τους αξιωματικούς τους, τους παλιότερους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ και τον Χρυσοχοΐδη που έφτιαξε την υπηρεσία. Κατά τούτο, σε τι διαφέρει άραγε από τους καταληψίες του ΒΟΧ; Τα ίδια δεν λένε; 

Αλλά η απορία παραμένει. Αν (κατά τη συριζαϊκή λογική) το δεξιοπασοκικό κράτος είχε κατασκευάσει μια δική του ομάδα μπαχαλάκηδων για να αντιμετωπίσει τους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, τι όφειλε να κάνει ένας σωστός και ακριβοδίκαιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη που διαφωνούσε με αυτό το συγκρουσιακό σχήμα; Να διαλύσει και τους μεν και τους δε. Ο Τόσκας τι έκανε; Κατάργησε τους κρατικούς μπαχαλάκηδες και άφησε τους Εξαρχιώτες μπαχαλάκηδες ελεύθερους να δράσουν. Αρα ο κ. Τόσκας υποκρίνεται και ψεύδεται. Διάλεξε ευθέως στρατόπεδο και ως πολιτικός προϊστάμενος έκανε την δουλειά του Ρουβίκωνα και των αντιεξουσιαστών. Διέλυσε την αντίπαλη ομάδα. 

Λειτούργησε ως αρχιμπαχαλάκιας και ως εκ τούτου δικαιούται να παίρνει μέρος στις συνελεύσεις τους στο ΒΟΧ για την αντιμετώπιση της δεξιάς επίθεσης. Κάτι θα τους προσφέρει άλλωστε, παρά την διαπιστωμένη ανικανότητα του διαθέτει και μια κάποια τεχνογνωσία μετά από τόσο καιρό υπουργίας… 

Πηγή: Protagon.gr

...από τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ"

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 23/12/19


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου