οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

"...Ή δεν του έφταναν τα χρήματα που του έδιναν του Μπονέτι στο γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και είχαν εφεύρει αυτήν τη φάμπρικα με τις απευθείας αναθέσεις ή το ΑΠΕ αγόραζε από τον άνθρωπο αυτό τις φωτογραφίες που σε εμάς, τα μέσα ενημέρωσης, διέθετε δωρεάν το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για την προβολή του κ. Τσίπρα. Αλλη εξήγηση δεν βρίσκω. Αν υπάρχει πάντως από πλευράς Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εδώ είμαστε να τη φιλοξενήσουμε… (Αναγκαία υποσημείωση: το ΑΠΕ διαθέτει δική του φωτοειδησεογραφική διεύθυνση…)..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 27/06/19


Φωτογραφικές...αμοιβές

Περί του εξαίρετου φωτογράφου του Πρωθυπουργού, Ιταλοελβετού την καταγωγή Αντρέα Μπονέτι, έχω αναφερθεί και στο παρελθόν. Οχι από κακή πρόθεση, αλλά από ένα ενδιαφέρον για το σύνολο των συναδέλφων και φωτοειδησεογράφων, είχα αναρωτηθεί γιατί προτιμήθηκε ο περί ου ο λόγος κύριος ενώ υπάρχει μια στρατιά ελλήνων φωτοειδησεογράφων, οι οποίοι βιώνουν και αυτοί την πολυεπίπεδη κρίση του ελληνικού Τύπου. Τόσο δύσκολο θα ήταν να προσληφθεί στο γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ένας ή και δύο εξ αυτών να τον φωτογραφίζουν;

Φυσικά απάντηση δεν έλαβα. Λάμβανα όμως καθημερινά τις φωτογραφίες του κ. Μπονέτι, τον οποίο φωτοειδησεογράφο δεν τον λες - ειδίκευση σε περιβαλλοντικής φύσεως θέματα είχε. Αλλωστε στην Ελλάδα έφτασε πριν από μερικά χρόνια για να φωτογραφίσει την περιοχή της Γιάλοβας στη Μεσσηνία και με κάποιο τρόπο κόλλησε στο περιβάλλον Τσίπρα («έργο» της κυρίας Ζωής Χαλιδιά, αν δεν με απατούν οι πηγές μου). Οι φωτογραφίες έρχονταν με λινκ και με την ένδειξη «Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti».

Και τώρα που το έργο τελειώνει και όπου να 'ναι μας κουνάνε μαντίλι καλαματιανό, και ο Αλέξης ο «άχαστος» και ο φωτογράφος του, τι ανακαλύπτω; Οτι ο κ. Μπονέτι, εκτός από έμμισθο στέλεχος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κάθε τόσο αμειβόταν και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με διχίλιαρα τη φορά και με τη (σαθρή, ασαφή και αόριστη) αιτιολογία «παροχή της υπηρεσίας με θέμα φωτογραφικές και συναφείς υπηρεσίες».

Το οποίο σημαίνει δύο πράγματα: ή δεν του έφταναν τα χρήματα που του έδιναν του Μπονέτι στο γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και είχαν εφεύρει αυτήν τη φάμπρικα με τις απευθείας αναθέσεις ή το ΑΠΕ αγόραζε από τον άνθρωπο αυτό τις φωτογραφίες που σε εμάς, τα μέσα ενημέρωσης, διέθετε δωρεάν το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για την προβολή του κ. Τσίπρα.

Αλλη εξήγηση δεν βρίσκω. Αν υπάρχει πάντως από πλευράς Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εδώ είμαστε να τη φιλοξενήσουμε…

(Αναγκαία υποσημείωση: το ΑΠΕ διαθέτει δική του φωτοειδησεογραφική διεύθυνση…)

Συμπτώσεις που καίνε

Ακου τώρα κάτι συμπτώσεις, φίλε μου. Συμπτωσάρες δηλαδή. Από αυτές που με το που παρουσιάζονται στέκεσαι με το στόμα ανοιχτό και λες αυτό τώρα, ρε παιδί μου, πώς έγινε; Και πού να το αποδώσω; Στην τύχη; Στη συγκυρία; Στο υπερβατικό; Στη μεταφυσική; Πού; Ή μήπως είναι πιο απλά τα πράγματα και εγώ ψάχνομαι χωρίς λόγο;

Λοιπόν, ιδού τα γεγονότα: γύρω στις 8 το βράδυ ο Αλέξης ο «άχαστος» την «πέφτει» άσχημα στο ΚΙΝΑΛ διότι τα έχει κάνει «πλακάκια» με τον Μητσοτάκη και θα τον στηρίξει και διότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας να τον πλήξουν, ΝουΔου, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ συμφώνησαν κάτω από το τραπέζι για να τορπιλίσουν το ντιμπέιτ και να ρίξουν τις ευθύνες σε αυτόν, ενώ ο ίδιος το θέλει κ.λπ. κ.λπ.

Εξι και κάτι ώρες μετά, μια ομάδα «μπαχαλάκηδων» επιτίθεται στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, πετάει δεκάδες μολότοφ με στόχο το κτίριο και αποχωρεί. Σύλληψη καμία από την Αστυνομία. Ούτε προσαγωγή.

Είκοσι λεπτά αργότερα, άλλη ομάδα (ή η ίδια ομάδα που πήγε για «ανεφοδιασμό» σε μολότοφ και λοιπά υλικά) επιτίθεται με τον ίδιο τρόπο στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να τα κάψει, και αποχωρεί επίσης ανενόχλητη. Σύλληψη καμία, προσαγωγή καμία.

Σύμπτωση, προφανώς…

Ολα. Και οι μη συλλήψεις.

Ανοίγουν στόματα

O φίλος Φίλης, ο Νίκος, που δίνει αυτή την ώρα τον αγώνα για τον σταυρό του τον επιούσιο, προφανώς όχι καθισμένος στο Φίλιον, εκτός από άγρα ψήφων κάνει και δηλώσεις. Αποκαλυπτικές δηλώσεις. Θα μου πεις, γιατί δεν τις έκανε πριν και τις κάνει τώρα. Αυτό όμως είναι μιας άλλης τάξεως συζήτηση και μιας άλλης εποχής. Το θέμα είναι ότι του ζητήθηκε από το Κόκκινο, τον σταθμό τους, να σχολιάσει την επανεμφάνιση Καραμανλή (χθες το βράδυ στο Βελλίδειο). Ιδού τι είπε μέσες - άκρες: «Ο Καραμανλής έχει ένα επιπλέον στοιχείο: είναι ο άνθρωπος που οδήγησε στην ξέρα την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση Καραμανλή μάς άφησε 14% ελλείμματα, είναι έργο Καραμανλή και έργο Νέας Δημοκρατίας το 14% δημόσια ελλείμματα. Ηταν η επιβεβαίωση της οικονομικής χρεοκοπίας το 2009. Και σκηνοθέτησε μια παράδοση εξουσίας, να πάρει την "καυτή πατάτα" ο Γιώργος Παπανδρέου, να οδηγήσει με δική του ευθύνη, υποτίθεται, τη χώρα στο ΔΝΤ, ενώ ήταν συνυπευθυνότητα και της ΝΔ».

Στο ίδιο μοτίβο αποκάλυψε ότι «είχαν ψευδαισθήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ» για τον Καραμανλή (δηλαδή ο Τσίπρας είχε τις ψευδαισθήσεις, οι άλλοι απλώς ακολουθούσαν - προβατοειδώς...) και πρόσθεσε με νόημα «αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που πονάει».

Εντάξει, αρχίζουν και ανοίγουν τα στόματα. Είναι κάτι. Μετά τις εκλογές, που θα έχουν και περισσότερο χρόνο όλοι αυτοί, θα ανοίξουν περισσότερο, είμαι βέβαιος…

Μια καθόλου καλή ιδέα

Οχι πως είχα καμιά αμφιβολία για το ποιόν του ανθρώπου. Οτι δηλαδή σε σχέση με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν είναι όλα όσα του καταμαρτυρούν, ήτοι ψυχρός «παρτάκιας» (προσοχή, όχι άφιλος, άφιλος σημαίνει μόνος, αξιοθρήνητος, εγκαταλελειμμένος, δυστυχής). Παρακολούθησα ένα μέρος της συνέντευξής του στο Star. Τι επιθυμώ να αναδείξω από όλο αυτό; Οτι στην ερώτηση της Μάρας (Ζαχαρέα) για το αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι ο περίφημος Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης, η απαθέστατη απάντησή του θεωρώ ότι ήταν μνημείο πολιτικής στάσης. Δεν τον κάλυψε, δεν κατήγγειλε τους πολιτικούς αντιπάλους του Παπαγγελόπουλου, δεν είπε τίποτε που να δείχνει ότι επιδίωξή του είναι να προστατεύσει τον υπουργό του. Είπε ένα ξερό «ρωτήστε τον ίδιο» και «καθάρισε». Θα προσθέσω απλώς και μόνο ότι δεν είναι καλή ιδέα να αφήνεις έτσι θεαματικά ξεκρέμαστο έναν τύπο σαν τον Παπαγγελόπουλο.

Καθόλου καλή ιδέα…

Πίκρα

Στην ίδια αυτή συνέντευξη στο Star, όπου εμφανίστηκε ένας «άχαστος» Τσίπρας εντελώς για κλάματα (διάχυτη πάνω του η απογοήτευση, η πικρία, ο θυμός, αλλά και η βαρεμάρα), την «έπεσε» στον Γιάνη με ένα «νι» Βαρουφάκη, και μάλιστα με σκληρό τρόπο, λες και είχε προηγούμενα μαζί του. Γιατί εμείς που έχουμε προηγούμενα, καθότι μας φόρτωσε με 100 δισ. χρέος και ένα αχρείαστο Μνημόνιο, δεν λέμε λέξη για αυτόν τον τύπο, στον οποίο ο «άχαστος» Αλέξης ανέθεσε το 2015 την κρίσιμη διαπραγμάτευση - ο Τσίπρας που δεν έχει, λέει. Το παράδοξο αυτό έχει μια εξήγηση: βρίζει τον Βαρουφάκη διότι ο Βαρουφάκης τσιμπολογάει ψηφαλάκια από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και, όσο να πεις, αυτό τον τσαντίζει (άσχημα) τον Αλέξη τον «άχαστο», δεδομένου ότι, σου λέει, εγώ έχω την πατέντα της αριστεροφροσύνης στην Ελλάδα, πού πας εσύ, ρε Καραμήτρο, να μου τη βγεις από τα αριστερά;

Εξού και απείλησε τον Βαρουφάκη (μέσω του Star) ότι θα μιλήσει και εκείνος για το τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και ότι η Ιστορία δεν θα καταγράψει μόνο την εκδοχή του κ. Βαρουφάκη, τον οποίο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης προωθούν εξοργιστικά, αν και παλιά τον έβριζαν (άντε πάλι τα συστημικά ΜΜΕ που πολεμάνε με κάθε τρόπο τον «άχαστο» τον Αλέξη), γιατί ελπίζουν ότι έτσι θα κόψουν ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτρέψουν την ανατροπή.

Ποια ανατροπή; Βλέπει κάτι που δεν βλέπουμε; Δεν φαντάζομαι εξαιτίας της πίκρας να ακούει και τίποτε φωνές, δεν φαντάζομαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου