οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

"ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ" ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "Εφ.Συν"....ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;....

 Από τον -κακοφορμισμένο...-κλώνο της "Ε"


"Εφ.Συν", πρωτοσέλιδο, 28/06/19

"Εφ.Συν", 28/06/19



Σημειώναμε επίσης ότι το υποτονικό κλίμα βολεύει τη Ν.Δ. και ότι τα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να το αντιστρέψουν, μιλώντας στον λαό με θέσεις και επιχειρήματα που ταυτόχρονα θα αποκαλύπτουν τις πολιτικές των αντιπάλων τους.

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Open ανταποκρινόταν πλήρως στις επισημάνσεις και τους φόβους που διατυπώσαμε. Ο ελληνικός λαός έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης της ελληνικής οικονομίας -και δέκα μήνες μετά την έξοδο από τη μνημονιακή πολιτική και επιτροπεία- δικαιούται και πρέπει να ακούσει ρεαλιστικές προτάσεις και ουσιαστικές κριτικές πριν φτάσει στην κάλπη για να επιλέξει την επόμενη κυβέρνηση.

Οφείλουμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι στη χθεσινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα βοήθησε σημαντικά και η επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή, προχθές, στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν μίλησε πολύ, αλλά όσα είπε ήταν βαθιά πολιτικά, μακριά από λαϊκισμούς και πολιτικά τερτίπια.

Ενας τέτοιος πολιτικός λόγος -που η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ., επίσημη και ανεπίσημη, δεν έχει- εκ των πραγμάτων προκαλεί και έναν ουσιαστικό πολιτικό αντίλογο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι. Και όσα είπε για τον Κώστα Καραμανλή έχουν καίρια πολιτική σημασία, καθώς η πρωθυπουργική θητεία του τελευταίου, όπως και το τέλος της αποτελούν την εισαγωγή στην ελληνική κρίση και στη μνημονιακή πολιτική.

Από όποια πλευρά και αν εξετάσει κανείς τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αδύνατο να μην αντιληφθεί ότι χθες και προχθές η πολιτική ζωή της χώρας σφραγίστηκε από ένα άλλο πολιτικό επίπεδο που είχε ουσία, περιεχόμενο και υψηλό πολιτικό πολιτισμό.

Αυτό το επίπεδο φέρνει τη σφραγίδα δύο ανθρώπων που ηγήθηκαν της χώρας. Ενός πρώην και του σημερινού πρωθυπουργού. Ελπίζουμε πως αυτό το παράδειγμα θα έχει συνέχεια στην αντιπαράθεση ώς τις εκλογές. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε κάτι από τον Κώστα Καραμαν
λή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου