οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Την απόφαση να «δέσει» οριστικά στη Θεσσαλονίκη το πλωτό Μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου ανακοίνωσε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, σε συνάντηση που είχε με πολίτες και βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε πως το αντιτορπιλικό θα παραμείνει στην Πόλη.«Θα το εξετάσουμε και θα το λύσουμε (σ.σ. το ζήτημα) και το «ΒΕΛΟΣ» θα μείνει στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά...




Το ”ΒΕΛΟΣ” παραμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη

«Χαιρόμαστε γιατί η πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα φιλοξενεί, από εδώ κι εμπρός, αυτό το ιστορικό πλοίο»


Την ικανοποίησή του για τη μόνιμη παραμονή του «ΒΕΛΟΥΣ» στη Θεσσαλονίκη, μετά από σημερινή δέσμευση του πρωθυπουργού, εκφράζει μέσω δήλωσής του, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει, πως, «η δικαίωση των αγώνων μας, όλων των εκπροσώπων των φορέων της πόλης και της Μακεδονίας, είχε αίσιο τέλος. Είναι σημαντικό να δίνουμε αγώνες και τελικά να δικαιώνονται. Η Θεσσαλονίκη το άξιζε, το δικαιούται και, τελικά, το απέκτησε».

Να σημειωθεί ότι, το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη κατέβηκε από το ξενοδοχείο του για ένα γρήγορο εσπρεσάκι, πριν βρεθεί στη δυτική πλευρά της πόλης.

Την απόφαση να «δέσει» οριστικά στη Θεσσαλονίκη το πλωτό Μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, το ιστορικό αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου ανακοίνωσε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, σε συνάντηση που είχε με πολίτες και βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε πως το αντιτορπιλικό θα παραμείνει στην Πόλη.«Θα το εξετάσουμε και θα το λύσουμε (σ.σ. το ζήτημα) και το «ΒΕΛΟΣ» θα μείνει στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται πως το θρυλικό αντιτορπιλικό είχε αγκυροβολήσει στον Θερμαϊκό, όπως όμως στις 18 Νοεμβρίου του 2023 και λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών, είχε υποστεί ρήγμα. Στις 21/11/2023 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του Πολεμικού Ναυτικού για το αν και πού πρέπει να μεταφερθεί το «ΒΕΛΟΣ», ενώ στις 20/12/2023 το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με επιστολή του προς τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, ζητούσε να μείνει το πλοίο στη Θεσσαλονίκη. «Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, με ζωηρό ενδιαφέρον για τη συνολική ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής, θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου,  Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ», στη Θεσσαλονίκη, σε ασφαλές μέρος στην προκυμαία της πόλης και ιδανικά, εφόσον είναι εφικτό, στην 1η προβλήτα του λιμανιού η οποία, εδώ και χρόνια, συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας», ανέφερε τότε στην επιστολή του το ΕΒΕΘ.


Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Γκιουλέκα:

«Με μεγάλη χαρά ακούσαμε την δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα Τρίτη, το πρωί, στην Θεσσαλονίκη, ότι το αντιτορπιλλικό «ΒΕΛΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού μας, τελικά, θα παραμείνει, μόνιμα, ως πλωτό μνημείο μουσείο, στην Θεσσαλονίκη. Η δικαίωση των αγώνων μας, όλων των εκπροσώπων των φορέων της πόλης και της Μακεδονίας, είχε αίσιο τέλος. Είναι σημαντικό να δίνουμε αγώνες και τελικά να δικαιώνονται.

Η Θεσσαλονίκη το άξιζε, το δικαιούται και, τελικά, το απέκτησε. Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη αλλά και όλους όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτόν τον δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού, του Βιοτεχνικού, του Τεχνικού, του Οικονομικού Επιμελητήριων της πόλης, τους Δημάρχους της ευρύτερης Θεσσαλονίκης αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και όλους όσοι, με τις συντονισμένες ενέργειες που κάναμε μαζί, τελικά ικανοποιήθηκε το δίκαιο άιτημά μας το «ΒΕΛΟΣ» να παραμείνει πλέον μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Χαιρόμαστε γιατί η πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα φιλοξενεί, από εδώ κι εμπρός, αυτό το ιστορικό πλοίο, που έλαβε μέρος στις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ειρηνικό και πρωταγωνίστησε, αργότερα, με το Ναύαρχο Νικόλαο Παππά και το πλήρωμά του, στον αγώνα για τη Δημοκρατία».

...και από την "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου