οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΚΙΝΗΣΗ "ΠΡΑΤΤΩ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΣΚΑ

Κίνηση Πράττω: «Ξεκομμένες από το λαό καταλήψεις»

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε ο κ. Τόσκας από το κυβερνόν κόμμα έδωσε η «Κίνηση Πράττω», ο πολιτικός σχηματισμός του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά από τον οποίο προέρχεται και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

«Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, πριν τα βέλη στραφούν και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ ας αφήσει τα πυροτεχνήματα και τη στείρα αντιπολίτευση. Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών. Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιων ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων».

Η παρέμβαση των «53+»

Στο θέμα παρενέβησαν νωρίτερα σήμερα οι «53+». Ειδικότερα στο editorial της ιστοσελίδας τους commonality.gr, εμφατικά δηλώνουν ότι «Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη , η ανεκτικότητα και η δημοκρατία . Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα». Ουσιαστικά, οι «53+» «απαντούν» στην κάλυψη που παρείχε ο κ. Τόσκας στις αστυνομικές αρχές, ενώ, παράλληλα, παρεμβαίνουν στην περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, ζητώντας την άμεση παύση της δικαστικής διαδικασίας. Στο κείμενό τους, παράλληλα, κατηγορούν την κυβέρνηση για πισωγύρισμα στο δόγμα «νόμος και τάξη», η επαναφορά του οποίου, αναφέρουν, «θα αποτελούσε θεμελιώδες σφάλμα της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου