οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΜΕ...ΧΑΔΙΑ, ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ, ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ Ή ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ;



Από την κατάληψη του Νομισματοκοπείου και τη σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα τη στιγμή εξόδου από το ευρώ, από τον Π. Λαφαζάνη μέχρι το επιτελικό σχέδιο, από τον περασμένο Δεκέμβριο(!), του Γ. Βαρουφάκη για τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την υποκλοπή των ΑΦΜ των πολιτών, η εικόνα που δημιουργείται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν γίνει κυβέρνηση, αλλά και όταν έγινε, φλέρταρε έντονα με την ιδέα απομάκρυνσης από το ευρώ.

Υπάρχουν ακόμα δύο δημόσιες μαρτυρίες που εμμέσως επιβεβαιώνουν αυτό το εφιαλτικό σενάριο. Είναι αυτή του Γ. Πανούση, ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο που αποφάσισε το δημοψήφισμα του εδόθη η εντολή να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, αλλά και αυτή του Ευκ. Τσακαλώτου, ότι το δημοψήφισμα αποφασίστηκε όταν έγινε κατανοητό ότι η τότε πρόταση Γιούνκερ δεν πέρναγε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχέδια αυτά βεβαίως ναυάγησαν όταν την πρωτοβουλία των κινήσεων για την έξοδο της χώρας από το ευρώ ανέλαβε αρχικώς το Εurogroup, όταν απέπεμψε τον κ. Βαρουφάκη, και στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, με υποστηρικτές πολλούς ομολόγους του και στη συνέχεια αρχηγούς κρατών-μελών της Ευρωζώνης, στερώντας από την Αθήνα κάθε πρωτοβουλία θεαματικών κινήσεων...

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα διαψεύδει χλιαρά, όσο το πάτημα της γάτας, όλα αυτά τα εφιαλτικά σενάρια και τις καταστροφικές κινήσεις, σαν να θέλει να πείσει ότι στους κόλπους της αλλά και στο κόμμα δρούσαν και δρουν αυτόνομοι κύκλοι με «άλλη ατζέντα» από τη δική της, χωρίς η ηγεσία να το έχει αντιληφθεί...


Διαφορετικά, αν η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν ορκισμένη εχθρός των «δραχμιστών», το λιγότερο που θα είχε κάνει θα ήταν να έχει απομακρύνει και από το κόμμα τα «μεμονωμένα»(;) αυτά στοιχεία, ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα είχε ξεκινήσει διαδικασίες διερεύνησης των κινήτρων αυτών που δρούσαν εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και των συμφερόντων της χώρας.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει όπως-όπως αυτή την «παρένθεση», ευελπιστώντας ότι «θα πέσει στα μαλακά» στην επικείμενη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο των Θεσμών για τη νέα συμφωνία για το δάνειο. Η νεο-μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι το νέο Μνημόνιο θα συνοδεύεται από βαριά μέτρα και υποχρεώσεις για την υλοποίησή του, που είναι αμφίβολο αν θα επανασυσπειρώσει τους αντάρτες βουλευτές και τους «φιλο-δραχμιστές» του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και δεν τολμά αυτήν τη στιγμή να κόψει τον ομφάλιο λώρο με αυτούς, παρά το γεγονός ότι τώρα κόπτεται υπέρ του ευρώ.

Αντιθέτως, ονειρεύεται από τώρα και προπαγανδίζει καταλλήλως τη στιγμή που η συμφωνία του Αυγούστου θα κάνει τη ρητή αναφορά στην αντιμετώπιση του χρέους. Με λάβαρο «μια πρωτόγνωρη επιτυχία του λαού» για την αντιμετώπιση του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει ότι θα μπορέσει να εξουδετερώσει τους εσωτερικούς αντιπάλους του, να κλείσει τις ρωγμές κόμματος και παράλληλα να εξαφανίσει για μια ακόμα φορά τα παλαια-μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Και κυρίως να διαγράψει μονοκοντυλιά την καταστροφή στην οικονομία, την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου που έχει επιφέρει το «κρυφτούλι» των προηγούμενων έξι μηνών με την Τρόικα.

Οι επιπλέον όροι και οι υποχρεώσεις που θα τεθούν από τους δανειστές για την εξέταση του θέματος του χρέους και κυρίως ο χρόνος έναρξης των διαβουλεύσεων αυτών (μέσα στο 2016;) αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τους φερέλπιδες του ΣΥΡΙΖΑ...

Μέχρις ότου υψωθεί το «λάβαρο» του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του ποιούνται την νήσσαν για όσα φοβερά και αποσταθεροποιητικά λέγονται, ακούγονται και αποδεικνύονται σχετικά με την επαμφοτερίζουσα στάση κορυφαίων στελεχών του απέναντι στο ευρώ και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου