οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όσων λέει και τον χαρακτηρίζουν ως ένα βαθμό. το θεωρώ (ενν. το σχόλιο) ατυχές. Δεν θα το έκανα. Βλέπω, όμως, σκοπιμότητες μικρές και ταπεινές από τον τρόπο που θέσατε το θέμα», είπε στο τέλος ο κ. Σκουρλέτης.

Από την ηλεκτρονική "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Αποστάσεις με καθυστέρηση από Σκουρλέτη για
την επίθεση Καμμένου στη Γεννηματά

Του Γιώργου Μπουρδάρα


Αίσθηση, απολύτως αρνητική για το ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε σήμερα στη Βουλή η επιλογή κορυφαίων στελεχών του να μην καταδικάσουν πρόσφατη –χαρακτηρισθείσα από πολλούς ως «χυδαία»- ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Twitter, σε βάρος της κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Αν και προκλήθηκε ευθέως, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς αποχώρησε από την Ολομέλεια και δεν έκανε οποιοδήποτε σχόλιο. Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Σκουρλέτης αρχικώς υποστήριξε πως δεν γνωρίζει την επίμαχη ανάρτηση. Επειδή όμως πολλοί βουλευτές από την ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από το Ποτάμι, έθεσαν –όπως ήταν φυσικό- πολλές φορές το θέμα της μη απάντησης, περιορίστηκε στο τέλος να πει πως ήταν «ατυχές» το σχόλιο τοκ. Καμμένου (δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ). Υπήρξε, ωστόσο, σαφώς πιο αυστηρός έναντι εκείνων που έθεσαν το θέμα, λέγοντας πως διαβλέπει «ταπεινές σκοπιμότητες» στην διαμαρτυρία τους.

«Δεν έχω ακούσει ένα σχόλιο από κυβερνητικό στέλεχος γι’ αυτή τη χυδαία επίθεση του κ. Καμμένου στην κ. Φώφη Γενηματά. Κύριε Παππά, ειλικρινά τόσο σας έχει αλλάξει η εξουσία; Έχει κάποιο σχόλιο να κάνει η Κυβέρνηση σε αυτό; Ή μπροστά στο να κρατήσετε την καρέκλα για να στεναχωριέστε για τους εργαζομένους, δεν πειράζει ας πει και κάτι παραπάνω ο κ. Καμμένος ως συνήθως;» είπε αρχικώς ο κ. Αδ. Γεωργιάδης.

«Αν έχετε, λοιπόν, κάτι με τον κ. Καμμένο, να του το πείτε. Σας λέω, λοιπόν, ότι εγώ δεν γνωρίζω καν τη δήλωση του κ. Καμμένου», ήταν η πρώτη απάντηση του κ. Σκουρλέτη.

«Αν δεν τοποθετηθείτε, κύριε Σκουρλέτη, πάει να πει ότι το υιοθετείτε. Και μετά μη μας μιλάτε για χυδαιότητα στην πολιτική, γιατί θα έχετε υιοθετήσει την υπέρτατη χυδαιότητα», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο κ. Καμμένος είναι ένας επαγγελματίας υβριστής. Εσείς στην Κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε να πείτε κάτι σ’ αυτό το θέμα και να καταδικάσετε τέτοιου είδους εκφράσεις;» (Αθ. Θεοχαρόπουλος. Για «αήθες σχόλιο» μίλησε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι). Για «άθλια ανάρτηση» έκανε λόγο ο κ. Ι. Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όσων λέει και τον χαρακτηρίζουν ως ένα βαθμό. το θεωρώ (ενν. το σχόλιο) ατυχές. Δεν θα το έκανα. Βλέπω, όμως, σκοπιμότητες μικρές και ταπεινές από τον τρόπο που θέσατε το θέμα», είπε στο τέλος ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειώνεται πως και όλο αυτό το διάστημα, ουδείς εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κάποια δήλωση έστω διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Καμμένου σε βάρος της κυρίας Γεννηματά. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοπρόσεκτη είναι και η περίπτωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλου, ο οποίος προκληθείς να τοποθετηθεί, μίλησε υβριστικά για πολιτικό του αντίπαλο, υποσχέθηκε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, αλλά όταν έλαβε το λόγο, ουδέν είπε σχετικά!

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:

Αδ. Γεωργιάδης (Σε συνέχεια της αρχικής του «έκκλησης» προς Παππά-Σκουρέλτη): «Ο κ. Φάμελλος εδώ, που ωρύεται με το παραμικρό, έχει σκύψει το κεφάλι και δεν μιλάει, γιατί πώς να μιλήσει για το ότι ο συνεταίρος του στην Κυβέρνηση κάνει τέτοιες χυδαιολογίες».

Σωκ. Φάμελλος: «Θα μιλήσω, κύριε Γεωργιάδη. Για τους καραγκιόζηδες της πολιτικής θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου