οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Θεωρείτε ότι αν το υποψήφιο θύμα ήταν άνδρας, τον οποίον απειλούσε κάποιος γείτονας ή και η σύντροφός του, η αντίδραση των αστυνομικών του τμήματος θα ήταν διαφορετική; Δεν το πιστεύω. Η δύναμη της αμέλειας και της γραφειοκρατικής αδράνειας που διακατέχει την αστυνομία δεν διακρίνει φύλα. Και εκεί βρίσκεται η μία άκρη του νήματος. Η αστυνομία δεν είναι ικανή να προστατεύσει τους πολίτες. Ανασφάλεια για την πλειονότητα. Ασφάλεια για όσους θεωρούν πως είναι δικαίωμά τους να βιαιοπραγήσουν, ακόμη και να σκοτώσουν. Η ανασφάλεια της σιωπηρής πλειοψηφίας όμως υπονομεύει τη δημοκρατία μας. Χωρίς την εμπιστοσύνη που εμπνέει το αίσθημα της ασφαλείας η κοινότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η χειραψία καθιερώθηκε ως τρόπος χαιρετισμού για να αποδείξουν οι πολίτες ότι δεν οπλοφορούν....

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και...

                                       "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 04/04/24


TΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο κάποιοι θέλουν να ορίσουν τη γυναικοκτονία ως ξεχωριστό αδίκημα. Υπάρχει ο όρος ανθρωποκτονία ο οποίος καλύπτει όλα τα είδη δολοφονιών ανεξαρτήτως φύλου. Αν ξεχωρίσεις ένα υποσύνολο ονομάζοντάς το γυναικοκτονία αυτό σημαίνει ότι ξεχωρίζεις τις γυναίκες από το σύνολο. Βαρβάτη περίπτωση σεξισμού που θεωρεί τη γυναίκα ως πιο ευάλωτη από τον άνδρα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το τελευταίο έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους. Θεωρείτε ότι αν το υποψήφιο θύμα ήταν άνδρας, τον οποίον απειλούσε κάποιος γείτονας ή και η σύντροφός του, η αντίδραση των αστυνομικών του τμήματος θα ήταν διαφορετική; Δεν το πιστεύω. Η δύναμη της αμέλειας και της γραφειοκρατικής αδράνειας που διακατέχει την αστυνομία δεν διακρίνει φύλα. Και εκεί βρίσκεται η μία άκρη του νήματος. Η αστυνομία δεν είναι ικανή να προστατεύσει τους πολίτες. Ανασφάλεια για την πλειονότητα. Ασφάλεια για όσους θεωρούν πως είναι δικαίωμά τους να βιαιοπραγήσουν, ακόμη και να σκοτώσουν. Η ανασφάλεια της σιωπηρής πλειοψηφίας όμως υπονομεύει τη δημοκρατία μας. Χωρίς την εμπιστοσύνη που εμπνέει το αίσθημα της ασφαλείας η κοινότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η χειραψία καθιερώθηκε ως τρόπος χαιρετισμού για να αποδείξουν οι πολίτες ότι δεν οπλοφορούν.

Το δελτίο βιαιοπραγίας έχει ενταχθεί στην καθημερινή μας ρουτίνα. Μαχαιρωμένη η γυναίκα στους Αγίους Αναργύρους. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο τρεις γυναίκες νεκρές από τροχαία. Και πόσοι άλλοι που σημαδεύτηκαν εφ’ όρου ζωής από κάποια αναπηρία. Ομάδες νεαρών κοριτσιών παίζουν ξύλο και η συνομήλική τους που προσπαθεί να τις χωρίσει τις τρώει κι απ’ τις δύο. Λες και τους χάλασε το τελετουργικό. Εφηβική βία ανεξέλεγκτη. Φτάνει ένα βλέμμα, μια χειρονομία για να απελευθερωθεί. Βία στους δρόμους. Βία εναντίον των πεζών, βία μεταξύ των αυτοκινητιστών. Η κοινωνία μας δεν είναι στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Είναι σε μόνιμη νευρική κρίση. Η υπερκατανάλωση αντικαταθλιπτικών και αγχολυτικών σκευασμάτων δίνει το μέτρο του προβλήματος.

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η δημόσια τάξη, η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας. Μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση της οργάνωσης των δυνάμεων ασφαλείας. Ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη που σκότωσε τον ληστή καταδικάσθηκε σε εφτά χρόνια φυλακή. Γιατί να αντιδράσει ο φρουρός του τμήματος στους Αγίους Αναργύρους; Ομως αυτό είναι η συμπτωματική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Η ασθένεια είναι η κοινοτοπία της βίας. Είναι θέμα παιδείας; Ελάτε τώρα, ας σοβαρευτούμε. Θα έφταναν μερικά μαθήματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα για να το λύσουν. Η κοινοτοπία της βίας είναι μια βαριά κοινωνική ασθένεια που ξεπερνάει τις δυνάμεις των πολιτικών. Αυτοί οφείλουν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα. Εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τον πυρήνα της κοινωνικής συμπεριφοράς, την οικογένεια.

Βία στους δρόμους. Βία εναντίον των πεζών, βία μεταξύ των αυτοκινητιστών. Η κοινωνία μας δεν είναι στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Είναι σε μόνιμη νευρική κρίση.

ttheodoropoulos@kathimerini.gr



ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ

Ευτυχισμένες στιγμές. Εκείνη χαμογελάει. Και δίπλα της, αγκαλιά, είναι ο μέλλων δολοφόνος της. Οι όψεις της ζωής της αναρτώνται και τυπώνονται παντού. Αλλά για τα Μέσα που τις δημοσιεύουν το ευτυχισμένο θύμα παραμένει ανώνυμο: Η «28χρονη». Αξίζει η εικόνα της. Αλλά δεν αξίζει το όνομά της.

Αποδεικνύεται έτσι για άλλη μια φορά ότι οι γυναίκες που δολοφονούνται από τους συντρόφους τους δεν είναι ασφαλείς ούτε νεκρές. Το έγκλημα ακολουθείται από έναν κύκλο μεταθανάτιας έκθεσης – ένα εμπόριο αποτροπιασμού που δύσκολα κρύβει την ηδονοβλεπτική του λειτουργία. Το έγκλημα είναι «πάθους» και ως τέτοιο προσφέρεται να καταναλωθεί σαν ερωτικό ριάλιτι με αιματηρό τέλος. Τώρα, δες, βλέπουμε τις τελευταίες στιγμές της πριν από το πισώπλατο πλήγμα. Τώρα, άκου τα τελευταία της λόγια. «Χάνομαι».

Αυτόν τον ρυθμό της μιντιακής κατανάλωσης του αίματος ακολουθεί κάθε φορά και η πολιτεία. «Ευαισθητοποιείται», καταστρώνει εθνικά σχέδια δράσης, δημοσιεύει στατιστικά. Στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, που έγινε σχεδόν υπό την αιγίδα της αστυνομίας, το Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι «η 28χρονη κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση». Το Σώμα «έχει καταρτίσει οδηγό χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας». «Τα πρωτόκολλα έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση». «Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού».

Αυτό που αποδεικνύει με τη νεκροτομική της ψυχρότητα αυτή η γραφειοκρατική γλώσσα είναι ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να μάθει από τις αποτυχίες της. Η Υπηρεσία έχει «πρωτόκολλα προστασίας», αλλά πραγματική προστασία δεν μπορεί να παρέχει. Αρθρώνει μόνο εκείνη τη φωνή του τηλεφωνητή που αφηγείται το εγκληματικό πεπρωμένο με υπαλληλική ανία: «Αναμένει έξωθεν της οικίας της ο πρώην σύντροφός της με σκοπό... Να σας ασκήσει βία;».

Η συζήτηση για τις γυναικοκτονίες συνήθως τυλίγεται από ένα σύννεφο κοινωνιολογισμού, προτού παραδοθεί στη λήθη, μέχρι να την ανακινήσει η επόμενη γυναικοκτονία. Η πατριαρχική βία, λένε, είναι αρχαϊκή. Ο πολιτισμός μας δεν έχει ακόμη καταφέρει να μεταβολίσει την πλεονάζουσα τεστοστερόνη – ιδίως τώρα που οι ρόλοι των φύλων αλλάζουν, ρίχνοντας πολλά αρσενικά σε τοξική ανασφάλεια. Η αντεγκληματική πολιτική όμως δεν μπορεί να περιμένει την πολιτισμική ανακαίνιση. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φτάσουμε στην οντολογική ρίζα του κακού για να σταματήσουμε ένα μαχαίρι.

Η προτροπή προς τις γυναίκες που ζουν σε καθεστώς οικιακής τρομοκρατίας ήταν μέχρι χθες: «Μη φοβάσαι. Πήγαινε να τον καταγγείλεις. Πήγαινε στην αστυνομία». Ποιος μπορεί πλέον να επαναλάβει αυτή την προτροπή;

Ποιος μπορεί να αισθανθεί ότι η πολιτεία εκπληρώνει τον ιδρυτικό λόγο της –την προστασία της ανθρώπινης ζωής– όταν η ελληνική αστυνομία αποδεικνύεται πιο αργή ακόμη και από την ελληνική δικαιοσύνη;

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 04/04/24

Στο ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαδόπουλου στη χθεσινή «Κ», αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε ότι οι συνάδελφοί του θα έπρεπε να πείσουν την 28χρονη που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον πρώην σύντροφό της έξω από το φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, να παραμείνει μέσα στο τμήμα μέχρι να φθάσει περιπολικό για να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. Η νεαρή γυναίκα είχε καταφύγει εκεί για να ζητήσει βοήθεια, καθώς ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε και είχε ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς. Φοβόταν.


Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Μαρίνα Φαρμακίδη, δικηγόρος της νομικής υπηρεσίας στη «Διοτίμα» (μη κερδοσκοπική οργάνωση που εξειδικεύεται σε ζητήματα φύλου και ισότητας), τόνισε ότι δεν χρειαζόταν το θύμα να υποβάλει μήνυση, μια και οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας διώκονται αυτεπάγγελτα. Οι αστυνομικοί του τμήματος έπρεπε να επιμείνουν ώστε η 28χρονη να περιμένει εκεί. Από την άλλη πλευρά, η αστυνομία επιμένει ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα. Αλλά το κακό έγινε.


Στην Ελλάδα, τα κάθε είδους πρωτόκολλα και οι υπηρεσιακές οδηγίες δίνονται για να καλύπτουν την αμηχανία και αδεξιότητα των αρμοδίων υπαλλήλων να κάνουν τη δουλειά τους. Και αυτό δεν αφορά μόνο την αστυνομία, αλλά όλο το Δημόσιο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θα προτιμούσαν να περάσουν ένα χαλαρό ωράριο, χωρίς να τους ζορίσει κάτι. Στο τέλος τα φορτώνουν όλα σε μια ανώτερη κρατική αρχή, απρόσωπη, χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς ευελιξία μπροστά στο απρόοπτο. Ολα να γίνονται by the book και στο τέλος το... πρωτόκολλο να «αναλαμβάνει» την ευθύνη!


Ομως, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τα γρανάζια να κινηθούν πιο γρήγορα, να ξεπεραστεί η γραφειοκρατική νοοτροπία και να βελτιωθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, χρειάζεται οι υπάλληλοι να θέλουν να πάρουν πρωτοβουλία. Με άλλα λόγια, να μην κάνουν τη δουλειά τους με την κεκτημένη ταχύτητα των υπηρεσιακών οδηγιών, αλλά και να εμπλακούν ουσιαστικά με ό,τι ορίζει την επαγγελματική τους αρμοδιότητα και το καθήκον.


Τα πρωτόκολλα έχουν καταλήξει η νομική ασπίδα για τις αστοχίες που κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κρατικοί λειτουργοί. Αλλά αναρωτιέμαι, πώς θα αντιδρούσε ένας αστυνομικός για το πρωτόκολλο της αστυνομίας για τη διαχείριση υποθέσεων όπως αυτή στους Αγίους Αναργύρους εάν στη θέση του θύματος ήταν η δική του κόρη;



                                    "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 04/04/24


Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Oδηγίες που έχουν σταλεί από το 2021 και έμειναν στα χαρτιά, πρωτόκολλα που δεν τηρήθηκαν, μοιραία λάθη οδήγησαν στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Κατά το διάστημα των οκτώ λεπτών που παρέμεινε μέσα στο τμήμα η 28χρονη, προτού εξέλθει και μαχαιρωθεί θανάσιμα από τον πρώην σύντροφό της, παρότι η ίδια περιέγραψε την απειλή που δεχόταν, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκτιμηθεί επαρκώς ο κίνδυνος και να προστατευθεί. Ακόμη και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης είπε στην Κυριακή: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Οκτώ λεπτά, αυτός ήταν ο χρόνος που παρέμεινε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων η 28χρονη Κυριακή Γρίβα προτού εξέλθει και μαχαιρωθεί θανάσιμα από τον πρώην σύντροφό της, ακριβώς δίπλα στο φυλάκιο του σκοπού. Μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα, παρότι η ίδια περιέγραψε την απειλή που δεχόταν, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκτιμηθεί επαρκώς ο κίνδυνος και να προστατευτεί.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», της είπε ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης, ενώ η ίδια είχε ζητήσει να μεταβεί στο σπίτι της με αστυνομική συνοδεία φοβούμενη ότι θα δεχτεί επίθεση. «Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει», είπε η 28χρονη λίγο προτού εμφανιστεί και ορμήξει πάνω της ο δράστης.

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που συνομίλησε με το θύμα έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, ερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ. και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Ακόμη παύθηκε από τη θέση του ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός της επόπτριας καθώς και ο σκοπός του τμήματος. Τον Αύγουστο του 2021 είχε σταλεί ενδοϋπηρεσιακά ανά την Ελλάδα ένα έγγραφο 21 σελίδων με οδηγίες αστυνομικής ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σχετικός οδηγός, που είναι στη διάθεση της «Κ», σε κάποια σημεία είναι λεπτομερής, ενώ σε άλλα εμφανίζει κενά. Αναφέρει ρητά ότι η προσέλευση σε αστυνομικό τμήμα είναι ένας από τους πιο συχνούς τρόπους υποβολής καταγγελιών, ωστόσο δεν περιλαμβάνει κάποιο πρωτόκολλο ασφαλούς μεταφοράς των πολιτών στην οικία τους. Ορισμένα ζητήματα φαίνεται πως αφήνονται άτυπα στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών.

«Είχα μια περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, είχε έρθει η γυναίκα στο τμήμα με ιστορικό ξυλοδαρμών. Φοβόταν ότι ο δράστης την παρακολουθούσε. “Νομίζω ότι τον ξαναείδα”, μας είπε. Της κάναμε συστάσεις να μην περάσει το βράδυ μόνη της, αλλά με κάποιο συγγενικό της πρόσωπο. Οχι μόνο την έστειλα με περιπολικό στο σπίτι, είπα και στους αστυνομικούς να μπουν μέσα, να ελέγξουν τον χώρο για να βεβαιωθούν ότι δεν βρισκόταν εκείνος μέσα», λέει στην «Κ» έμπειρος αξιωματικός της αστυνομίας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Ηταν κάτι που δεν προβλεπόταν να κάνουμε. Επρεπε, όμως, κάπως να διασφαλίσω το θύμα. Ηθελα να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ολα είναι λάθος από τη στιγμή που άφησαν την 28χρονη και έφυγε από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων».

Αυτεπάγγελτη δίωξη

Βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ακόμη και οι οδηγίες που στάλθηκαν το 2021 φαίνεται πως την 1η Απριλίου στους Αγίους Αναργύρους έμειναν στα χαρτιά. «Πολλές φορές η υπηρεσία που διαχειρίζεται αρχικά την υπόθεση καθορίζεται από τον τρόπο με τον οποίο υποβλήθηκε η καταγγελία. Οι εμπλεκόμενοι σε εν εξελίξει περιστατικό ενδέχεται να μην καλέσουν τις Υπηρεσίες Αμεσης Δράσης, αλλά να μεταβούν απευθείας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα», επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Στον οδηγό διευκρινίζεται ότι η ενδοοικογενειακή βία διώκεται αυτεπαγγέλτως, καθώς και ότι αρκεί καταγγελία ή και απλή αναφορά (όχι απαραίτητα μήνυση) για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου. Τονίζεται ότι «όλες οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες (Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας, Αμεση Δράση κ.ά., ανά περίπτωση) έχουν την υποχρέωση να ενεργήσουν άμεσα».

Ωστόσο, τόσο η αξιωματικός υπηρεσίας όσο και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης εστίασαν στο αν η 28χρονη υπέβαλε ή όχι μήνυση, χωρίς αυτό να αναιρούσε τις ενέργειες που έπρεπε να ακολουθηθούν σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού.

Στον οδηγό εξηγείται ακόμη προς τους αστυνομικούς ότι και η επίμονη καταδίωξη - παρακολούθηση (stalking) θεσμοθετήθηκε ως αδίκημα, καθώς και ότι στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας εντάσσονται και μόνιμοι ή πρώην σύντροφοι. Στην περίπτωση της Κυριακής Γρίβα, όπως προκύπτει και από τη σχετική δικογραφία, η αξιωματικός υπηρεσίας ενημερώθηκε για την παρακολούθηση του θύματος (ανέφερε ότι ο πρώην σύντροφός της την περίμενε επί δύο ημέρες έξω από το σπίτι της), αλλά και για το κακοποιητικό ιστορικό του. Η 28χρονη δήλωσε ότι είχε υποβάλει στο παρελθόν μήνυση εις βάρος του για βιασμό, την οποία στη συνέχεια απέσυρε και ζήτησε τη συνοδεία περιπολικού για να μεταβεί στο σπίτι της με ασφάλεια.

Εκδοση σήματος

Μεταξύ των ενεργειών που προβλέπονται για τους αξιωματικούς υπηρεσίας είναι και η έκδοση σήματος προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και στην περίπτωση που μια καταγγελία γίνεται εντός των ορίων του αυτοφώρου το άνοιγμα σχετικής κάρτας στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμεσης Δράσης.

«Οι πολίτες που απευθύνονται στις αστυνομικές υπηρεσίες, για να αναφέρουν την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος τους, βρίσκονται σε κατάσταση έντονου φόβου και ανασφάλειας και αποζητούν διαβεβαιώσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους, ειδικότερα αν το περιστατικό βίας συνέβη σε πολύ πρόσφατο χρόνο», αναφέρεται στον σχετικό οδηγό που μοιράστηκε σε αστυνομικούς το 2021.

Στον οδηγό, η μόνη επισήμανση που γίνεται σε περιπολικό είναι ότι εάν κληθούν σε κάποια οικία, η μεταφορά εμπλεκομένων - διαδίκων θα πραγματοποιείται με διαφορετικό όχημα, «εκτός αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω ανελαστικών υπηρεσιακών αναγκών». Ακόμη σημειώνεται ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία των εμπλεκομένων». Σε αρκετά σημεία του οδηγού επισημαίνεται ότι «κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό, ενώ η αποτελεσματικότητα της αστυνομικής ανταπόκρισης προϋποθέτει την προσαρμογή της αστυνομικής δράσης» στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε συμβάντος.

Στο έγγραφο με τις οδηγίες αναφέρεται ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας που θα υποδεχτεί το θύμα πρέπει να εξακριβώσει τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκομένων και να ελέγξει για τυχόν καταδιωκτικές αποφάσεις, μέσω αξιοποίησης του συστήματος Police Online. Δεν είναι γνωστό εάν αυτό συνέβη στους Αγίους Αναργύρους, ώστε τουλάχιστον να φανεί άμεσα το πλήρες ποινικό παρελθόν του δράστη και ενδεχομένως να εκτιμηθεί διαφορετικά η επικινδυνότητά του.

Ο χρόνος παραμονής της 28χρονης στο Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων προκύπτει από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού καμερών ασφαλείας που υπήρχαν στο Τμήμα και σε παρακείμενο πρακτορείο ΟΠΑΠ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη σχετική δικογραφία. Η Κυριακή Γρίβα εισήλθε στο τμήμα στις 22.16 και εξήλθε μαζί με τον συνοδό της στις 22.24. Προσπέρασε μαζί με τον συνοδό της ένα σταθμευμένο περιπολικό, συνομίλησε περίπου ένα λεπτό με τον τηλεφωνητή της Αμεσης Δράσης και τότε είδε τον πρώην σύντροφό της. Γύρισε για να επιστρέψει στο τμήμα και εκείνος έτρεξε πίσω της και της επιτέθηκε, μπροστά στο φυλάκιο.

...από την "ΕΣΤΙΑ"


"ΕΣΤΙΑ", 04/04/24

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου