οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Δυστυχώς αυτό το ιστορικό φύλλο επιλέγει και επιβάλλει να αποδεικνύεται ανιστόρητο σε μία πορεία χωρίς επιστροφή και πάτο, με τον «εισαγγελέα» που κατοικοεδρεύει στην τελευταία σελίδα του φύλλου σε μάεστρο εκ του παρασκηνίου όσων εκτυλίσσονται. Εννοείται δεν ότι η «έξοδος Τσέκερη» ουδόλως τον απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες που προσωπικώς φέρει σε πρώτο βαθμό και γιά τις οποίες επιλέγει να υποδύεται τον ανήξερο. Τελικώς δε αυτές οι ευθύνες δείχνουν ευθέως Τσίπρα, ο οποίος και έστειλε τον Τσέκερη στην Αγίου Κωνσταντίνου 12 από το Μέγαρο Μαξίμου

OI KHΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ", 2.330 (929)







Τί άλλο να πει κανείς γιά τους υπευθύνους του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ» και την στάση τους έναντι των-απελπιστικώς-ολίγων αναγνωστών τους την επομένη της αναστολής-έστω-στην εκτέλεση του καθημερινού «φύλλου» που εκδίδουν...Η ηγεσία του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου το είχε βάλει στοίχημα να μείνει μόνο στο Κυριακάτικο φύλλο, με δόλωμα την εθελουσία ( ; ) έξοδο αριθμού εργαζομένων του φύλλου και με εντεταλμένους εκτελεστές της το δίδυμο Δρόσου-Αρβανίτη της θυγατρικής ΑΕ που εκδίδει την «ΑΥΓΗ»....Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του φύλλου τούς όρθωσε αποφασιστικό μέτωπο, στο χώρο του Τύπου και ευρύτερα συνάντησαν ευρύτατη στήριξη, που υπερέβη τις διαχωριστικές γραμμές και έτσι οι κομματικοί γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου εξαναγκάσθηκαν να αναδιπλωθούν ( ; ), με τίμημα την εξαγγελία σχεδόν και νέων απολύσεων! 

Ποιά ήταν η επόμενη ημέρα στο φύλλο της αμέσως επομένης, σημερινής Παρασκευής, 14ης Ιανουαρίου 2021; Ίδια ή και χειρότερη με την προηγούμενη, στη θλιβερή «γραμμή» του πιό τυφλού και τυχοδιωκτικού αντιπολιτευτικού λόγου, με τις πιό ακραίες εκδοχές απροσχημάτιστων μονομανιών και ιδεοληψιών,ξεχνώντας ότι απλώς γίνονται ανεκτοί ως φύλλο, με το προσωπό τους πολλαπλώς διασυρμένο και εξόχως απωθητικό, δυσώδες όπως ο βούρκος. 

Δεν ήθελαν να «κρατηθούν» ούτε γιά ένα φυλλο, επιβεβαιώνοντας-γιά πολλοστή φορά-ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, ακόμη και γιά τα στοιχειώδη, ως θα έδει. Βεβαίως από αυτή την «επίδοση» δεν μπορούσε να απουσιάζει ο μαίτρ του πιό απωθητικού προσώπου της προπαγάνδας, ο ακράτητος Καρτερός που κραυγάζει γιά «καθεστώς Μητσοτάκη» στο θέμα με τον κολλητό του Βαξεβάνη, ο ίδιος Καρτερός που διερρήγνυε τα ιμάτια του έναντι όσων μιλούσαν για «καθεστώς Τσίπρα» από τα υπόγεια του Μαξίμου. 

Η υποκρισία στα χειρότερά της και η αίσθηση του ανεξάρτητου ρόλου και λόγου του Τύπου πλήρως απούσα γιά  τα ουσιώδη. 

Αλήθεια κανείς δεν ενημέρωσε τη ΕΣΗΕΑ γιά όσα συνέβησαν, της οποίας το συγκυβερνών ΔΣ Δεξιάς-ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αιδήμονα σιωπή; Όσο το σκέπτομαι περισσότερο, διερωτώμαι κατά πόσον ΑΥΤΗ «Η ΑΥΓΗ» δεν αποτελεί όνειδος γιά τον Τύπο, φυλλάδα από τις χειρότερες.

 Δυστυχώς αυτό το ιστορικό φύλλο επιλέγει και επιβάλλει να αποδεικνύεται ανιστόρητο σε μία πορεία χωρίς επιστροφή και πάτο, με τον «εισαγγελέα» που κατοικοεδρεύει στην τελευταία σελίδα του φύλλου σε μάεστρο εκ του παρασκηνίου όσων εκτυλίσσονται. Εννοείται δεν ότι η «έξοδος Τσέκερη» ουδόλως τον απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες που προσωπικώς φέρει σε πρώτο βαθμό και γιά τις οποίες επιλέγει να υποδύεται τον ανήξερο.

 Τελικώς δε αυτές οι ευθύνες δείχνουν ευθέως Τσίπρα, ο οποίος και έστειλε τον Τσέκερη στην Αγίου Κωνσταντίνου 12 από το Μέγαρο Μαξίμου.Αυτός ο πρώην Πρωθυπουργός που απέτυχε να δώσει λύση στο πρόβλημα της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε παρά να εγγυάται (...) αντίστοιχη έκβαση στα προβλήματα της χώρας που εκλήθη να κυβερνήσει. Απλά πράγματα!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου