οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

"ΟΥΔΕΝ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ F-16 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΣΕΝΑΡΙΟΛΟΓΙΑ" ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "Newsweek" ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡ' ΗΜΙΝ "Militaire" ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...
















































Νωρίτερα, εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα, στα οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών F-16 στην Ουκρανία, ζήτησε από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι τα δημοσιεύματα «συνιστούν μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του “δεδομένου συμμάχου”, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα τα εν λόγω δημοσιεύματα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».





































https://www.militaire.gr/newsweek-i-ellada-etoimazetai-na-steilei-32-f-16-stin-oykrania-minyma-poytin-meso-rosikis-presveias-stin-athina/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου