οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Γιά όποιον, όμως, θέλει να κρίνει και να συγκρίνει, η ολιγόλεπτη, πλην εμπεριστατωμένη, ουσιώδης και αντικειμενική εικόνα που παρέθεσε ο ΥΕΘΑ αποτελεί ασφαλή εικόνα των πραγμάτων, συνεπώς και το θεσμικό αντίβαρο, πολύτιμο γιά όποιον δεν παρασύρεται από την παραπλανητική εικ΄όνα που κάποιοι περιφέρουν, ώστε να δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΕΘΑ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, 
ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 
ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ 
ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ 

Eξαιρετικός από κάθε άποψη, ειλικρινής στα όσα εξέθεσε με στοιχεία αδιάσειστα, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε σήμερα το βράδυ, με αποφασιστικότητα , από το βήμα της Βουλής, γιά το χώρο της πολιτικής του ευθύνης, αυτού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Δεν αρνήθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα επικοινωνίας στην  ηγετική ομάδα του ΥΠΕΘΑ, πολιτική και στρατιωτική, δεν το απέκρυψε, διαβεβαίωσε ότι ό,τι υπήρξε ως πρόβλημα αποτελεί πλέον παρελθόν, ότι το ΥΠΕΘΑ προχωρεί απερίσπαστο στην υλοποίηση της βαρειάς αποστολής που τού αναλογεί, καλώντας-και δικαίως-«να σταματήσουν οι επιθέσεις που ξεπερνούν κάθε όριο». 

Όπως είπε επακριβώς: «Τα βάλαμε κάτω, εξηγηθήκαμε, συμφωνήσαμε και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο έργο μας. Όσο δηλώνω όλον αυτό τον καιρό ότι στηρίζω την στρατιωτική ηγεσία, άλλο τόσο και η στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ότι στηρίζει εμένα στο έργο μου και μαζί προχωράμε». 

Και βεβαίως υπαινίχθηκε στρατηγική γιά "ό,τι βγει", ακόμη και με παραιτήσεις, με όσα επιχειρήθηκε να παρουσιασθούν από το Βαξεβάνειο Κυριακάτικο φύλλο, κάνοντας  επίσης λόγο γιά "ιδιαίτερες προσβάσεις σε πραμάτεια πρακτόρων και πρακτορίσκων, λίστες και ονόματα παρακολουθήσεων" του ίδιου φύλλου από το χώρο της ΕΥΠ. 

Δεν θα αρέσουν τα προηγούμενα σε «εργολάβους» των μέσων ενημέρωσης που έχουν χρεωθεί την υπονόμευση του έργου θεαματικής ενίσχυσης που συντελείται από το ΥΠΕΘΑ και μετά από τον Ιούλιο του 2019 και που είναι μεγάλο. 

Άλλα δύο «Rafale» παραλαμβάνει σύντομα η ΠΑ φθάνοντας τα 12, ενισχύεται η διαθεσιμότητα σε άλλους τύπους αεροσκαφών που διαθέτει, μαχητικά και μεταγωγικά, θα ακολουθήσουν τα «F-35», έπεται η θεαματική ενίσχυση του ΠΝ, πέραν της πρόσκτησης των τριών υπερσύγχρονων φρεγατών «Belharra» και άλλα πολλά που δεν χωρούσαν σε μία ολιγόλεπτη ομιλία. 

Και είπε με τον πιό σαφή τρόπο γιά τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι αυριανοί χειριστές της ΠΑ να βρεθούν χωρίς αεροσκάφη προκεχωρημένης  πτητικής   εκπαίδευσης, εάν το ΥΠΕΘΑ δεν έπαιρνε , έστω και την τελευταία στιγμή, την απόφαση προμήθειας των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών προκεχωρημένης εκπαίδευσης, των «Μ-349», που θα επιχειρούν από την αναβαθμιζόμενη Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, το «μεγάλο σκάνδαλο» κατά τα λοιπά, γιά το οποίο θορυβούσε ο ΣΥΡΙΖΑ,  με πραγματικό σκάνδαλο να αποτελεί η παραμέληση αυτού του ευαίσθητου θέματος από τη δική τους προηγούμενη συγκυβέρνησή τους με τους ΑΝΕΛ. 

Οι ΕΔ προχωρούν κανονικά στην αποστολή τους, με έργο που «μιλάει από μόνο του», όπως και ετόνισε ο ΥΕΘΑ, περιλαμβανομένης και της μέριμνας γιά το Προσωπικό τους μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων και των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπου πολλά ακόμη μπορούν και πρέπει να γίνουν. 

Οι «εργολάβοι» της παραπληροφόρησης δεν θα παραιτηθούν του  έργου τους, με βάση τα κελεύσματα του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου. Ξύδι...

Γιά όποιον, όμως, θ΄έλει να κρίνει και να συγκρίνει, η ολιγόλεπτη, πλην εμπεριστατωμένη, ουσιώδης και αντικειμενική εικόνα που παρέθεσε ο ΥΕΘΑ αποτελεί ασφαλή εικόνα των πραγμάτων, συνεπώς και το θεσμικό αντίβαρο, πολύτιμο γιά όποιον δεν παρασύρεται από την παραπλανητική εικ΄όνα που κάποιοι περιφέρουν, ώστε να δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο.

Δεν θα τούς περάσει!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου