οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Οι Στρατηγοί δεν είναι γιά να λένε πολλά, προκειμένου να φανούν αρεστοί στο Κόμμα, το όποιο Κόμμα, αλλά γιά να πράττουν, όπως πρέπει, όποτε πρέπει, κατά τρόπο αθόρυβο και αποτελεσματικό...












Σπεύδει ο ΣΥΡΙΖΑίος Στρατηγός, επίτιμος Α/ΓΕΣ παρακαλώ, σύντροφος Γ.Καμπάς να δώσει συνέχεια στο τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ Βαξεβάνη γιά τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, μέσα από σημερινή του συνέντευξη στον προσφιλή του μιλιταίρε ιστότοπο του «Militaire».

Μίλησε για «τραγική,επικίνδυνη κατάσταση» και «τραγικά ερωτήματα, εφ’ όσον αληθεύουν βεβαίως», άν και το τελευταίο δεν φαίνεται να τον απασχολεί και τόσο, καθώς έσπευσε να εμφανίσει και εαυτόν, ως ανάλογο θύμα, κατά το τμήμα του χρόνου της θητείας του, ως αρχηγός ΓΕΣ, επί ημερών της Κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δεν τον αντικατέστησε παρά τον Ιανουάριο του 2020, τοποθετώντας ως διάδοχό του τον καθ΄ όλα άξιο Αντιστράτηγο Χαρ. Λαλούση. «Ναι, δυστυχώς είχα την υποψία» (των αποδιδόμενων παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, πάντοτε), έσπευσε να πει, αιτιώμενος τη νυν Κυβέρνηση ότι αποστρατεύθηκε «γρηγορότερα από το κανονικό».

Είχε κανένα συμβόλαιο ο Στρατηγός Καμπάς, σήμερα εκ των στρατιωτικών που συμβουλεύουν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ότι θα παρέμενε και δεύτερο χρόνο, εάν όχι και τρίτο, ως Αρχηγός ΓΕΣ, με Κυβέρνηση διαφορετική από εκείνη με την οποία τοποθετήθηκε και θεωρούσε εαυτόν τόσο πολύ αναντικατάσταστο, ακόμη και με επισφαλή ενδεχομένως κατάσταση της υγείας του, όπως εκδηλώθηκε την παραμονή της αναλήψεως των καθηκόντων του ως Α/ΓΕΣ, στη θέση του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού;

Ο ίδιος, δε, από την προτέρα του θέση, θα μπορούσε να συζητεί άκρως απόρρητα θέματα από το κινητό του τηλέφωνο και όχι από τα αυτόνομα συστήματα επικοινωνιών των ΕΔ, εκτός των δομών του ΟΤΕ, που μπορεί να παρέχουν κάποια-έστω-περισσότερη ασφάλεια, επικοινωνιών, με τις κρυπτοσυσκευές που-μεταξύ άλλων-διαθέτουν και οι οποίες ελέγχονται συχνότατα γιά την αξιοπιστία τους από τις εντεταλμένες υπηρεσίες του ΓΕΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των τριών Κλάδων των ΕΔ, σε τακτική και έκτακτη βάση; Δεν γνωρίζει το αυτοκόλλητο στα στρατιωτικά τηλέφωνα γιά ιδιαίτερη προσοχή σε όσα συζητούνται και βγαίνουν στον αέρα;

Βεβαίως, προς τη μέση της συνέντευξής του στον Πάρι Καρβουνόπουλο, είπε κι ένα «θέλω να πιστεύω ότι δόθηκαν κάποιες εντολές», εκφράζοντας εκ παραλλήλου την ικανοποίησή του γιά την πρωϊνή επίσκεψη Τσίπρα στον Εισαγγελέα του ΑΠ, διότι «τρομάζει τον κόσμο» το Βαξεβάνειο αφήγημα.

Γιά το πλήρες πάντως του συλλογισμού του, επειδή ο Στρατηγός Καμπάς διεδέχθη τον Στρατηγό Αλκ. Στεφανή στη θέση του Αρχηγου ΓΕΣ, τον Ιανουάριο του 2019, με παραμονή του δύο ετών, ήταν η ίδια ΕΥΠ, βεβαίως υπό τη Διοίκηση Ρουμπάτη και 53.000 επισυνδέσεις στα 4,5 χρόνια της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που εβαλε το χεράκι της και που θα μπορούσε να τον παρακολουθεί ομοίως, όπως η ΕΥΠ επί των ημερών Κοντολέοντος, στους 5 μήνες που ο Στρατηγός Καμπάς είχε συγκατοίκηση με την Κυβέρνηση της ΝΔ, κατά το αφήγημα Βαξεβάνη; Διότι κατά τον Στρατηγό Καμπά η Κυβέρνηση ήθελε «να τούς κρατεί στο χέρι» τους νυν Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ...Μεγάλα λόγια, που γιατί να μην είχαν ανάλογη εφαρμογή και στην αποστρατεία Στεφανή τον Ιανουάριο του 2019 από την τότε συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κάποια αυτοσυγκρότηση λόγων μάλλον επιβάλλεται στον Στρατηγό Καμπά, όσο κι αν πιέζεται να πλειοδοτήσει στον στίβο του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των επικείμενων εκλογών. Θα είχε μάλιστα πολλά να διδαχθεί από όσα είπε, με τρόπο υπεύθυνο, ολοκληρωμένο και σαφή, σε πρόσφατη συνέντευξή του, από το «Militaire», ο προκάτοχός του Επίτιμος Α/ΓΕΣ, Στρατηγός Κων. Γκίνης, μόλις προ ολίγων ημερών, στην οποία αφιέρωσα προηγούμενό μου σημείωμα.

Οι Στρατηγοί δεν είναι γιά να λένε πολλά, προκειμένου να φανούν αρεστοί στο Κόμμα, το όποιο Κόμμα, αλλά γιά να πράττουν, όπως πρέπει, όποτε πρέπει, κατά τρόπο αθόρυβο και αποτελεσματικό...

Από την άλλη πλευρά, από την Τρίπολη χθες, ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ήταν απολύτως σαφής προς το ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του έναντι των ΕΔ. Πρόκειται γιά την αναφορά του: «Σήμερα, νωρίς νωρίς, ο κ. Τσίπρας πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να εμπλέξει ακόμα και το στράτευμα στα σενάρια περί δήθεν υποκλοπών. Ζήτησε σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις αυτός που είπε όχι στις αμυντικές δαπάνες και τις μεγάλες συμφωνίες. Έλεος πια με την υποκρισία! Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν μπορούν στο μεταξύ όλα να γίνονται εργαλεία στο όνομα κάθε πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος. Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν θα δεχθούμε μαθήματα από αυτούς που είναι η θλιβερή εξαίρεση τα εθνικά μέτωπα. Έχουμε αξιωματική αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα, την οποία θα προτιμούσε στην εξουσία ο κ. Ερντογάν, αλλά έχει εμένα απέναντί του. Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Έχει μια χώρα που εφαρμόζει στην πράξη τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως αποδεικνύουν και οι έρευνες υδρογονανθράκων»

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου