οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Χαιρετώ με τιμή το Ναύαρχο Ιωάννη Στάγκα ΠΝ. Τον ευχαριστώ γιά τις συζητήσεις που είχαμε κάνει και τη σοφία Του που είχα την ευκαιρία να αποσπάσω. Καλό Του Παράδεισο....

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Καλή τύχη και ο Θεός μαζί σας»: Μόλις 24 λέξεις, επιτομή της πλήρους αίσθησης του καθήκοντος, εκείνες τις ημέρες της κρίσης των Ιμίων, αρκετές ίσως γιά έναν στρατιωτικό ηγήτορα ο οποίος δεν είθισται να μιλάει συχνά και πολύ περισσότερο να λέει δημοσίως πολλά, μπορούν να περικλείσουν ασφαλώς την προσωπικότητα του Ναυάρχου Ιωάννη Στάγκα ΠΝ. 

Είναι ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ που αποχαιρετούμε σήμερα, Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00, από το Κοιμητήριο Παπάγου, γιά το τελευταίο Του ταξίδι, εκπρόσωπος της ήρεμης δύναμης του ΠΝ.  Έφυγε πλήρης ημερων την παραμονή των Χριστουγέννων και ο αδόκητος χαμός Του σκόρπισε άφατη θλίψη, αλλά και απέραντη αίσθηση τιμής προς το πρόσωπό Του, γιά όσους αναζητούν καθαρά και διαχρονικά πρότυπα ανταπόκρισης στην κορυφαία έννοια του καθήκοντος, βεβαίως στο πλαίσιο του ΠΝ και των ΕΔ γενικότερα, αλλά και σε μιά κοινωνία που αναζητεί πρότυπα στα οποία μπορεί να αναφέρεται και να προσμετράται.

Είχα την εύνοια της τύχης να γνωρίσω το Ναύαρχο και να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη Του, στην πορεία Του στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΝ και βεβαίως επί των ημερών της τριετούς θητείας του ως Αρχηγός ΓΕΝ, όταν υπηρετούσα στο πλευρό του αξέχαστου ΥΦΕΘΑ, αειμνήστου Πτεράρχου Νίκου Κουρή. 

Εκείνες οι ημέρες της κρίσης των Ιμίων και της αντιμετώπισης της και με τη δική του συμβολή θα αποτελούν πάντοτε μία μεγάλη στιγμή σε περιορισμένο χρόνο, γιά την οποία μάλλον άνοες πρέπει να στήνουν «δίκες», όπως είδαμε στις ημέρες που προηγήθηκαν. Όσοι, εκείνο το βράδυ του Ιανουαρίου του 1996, Κυβερνήτες  και τα υπ’ αυτούς Πληρώματα,  βρέθηκαν υπό τις διαταγές Του, σε συνέχεια του αναφερθέντος ναυτικού σήματος, θα το θεωρούν διά βίου εξαιρετική τιμή που Τον είχαν Αρχηγό τους τότε. 

Χαιρετώ με τιμή το Ναύαρχο Ιωάννη Στάγκα ΠΝ. Τον ευχαριστώ γιά τις συζητήσεις που είχαμε κάνει και τη σοφία Του που είχα την ευκαιρία να αποσπάσω. Καλό Του Παράδεισο....

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου