οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τσίπρας έκρινε όμως επίσης σκόπιμο να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να κάνει και φτηνή αντιπολίτευση. Κατηγόρησε λοιπόν την κυβέρνηση για δύο πράγματα. Πρώτον, ότι «ρίχνει όλες τις ελπίδες στον εμβολιασμό» - κι ας επαναλαμβάνουν αδιάκοπα και μονότονα οι αρμόδιοι την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων, αφού τα εμβόλια αποτελούν την αρχή του τέλους, όχι το τέλος. Δεύτερον, ότι οι «μέχρι στιγμής δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν είναι επαρκείς για να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού». Προφανώς, αν ήταν εκείνος πρωθυπουργός θα είχε κανονίσει μυστικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρουμε εμείς αναλογικά περισσότερα εμβόλια από αυτά που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας επειδή είμαστε πιο μάγκες, πιο πονηροί ή, εν πάση περιπτώσει, χτίζαμε Παρθενώνες όταν αυτοί έτρωγαν μπανάνες στα δέντρα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε έτσι για άλλη μια φορά τη διχόνοια αντί για την ενότητα, την αρνητική ενέργεια αντί για την ελπίδα. Αυτό που τον έκανε όμως πραγματικά να ξεχωρίσει ήταν η τελευταία του δήλωση: «Το ζήτημα είναι να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσα στις ΜΕΘ, αλλά και εκτός». Ειλικρινά, πώς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι τώρα κανείς;...

Από "ΤΑ ΝΕΑ",  την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και...


"ΤΑ ΝΕΑ", 29/12/20

Αρνητική ενέργεια



δεν καταδεχόταν να κάνει ουρά στα ΑΤΜ με τους πολλούς. Ο Τσίπρας, με τη γνωστή έλλειψη φαντασίας που τον διακρίνει, αφού έκανε μια χαρά το εμβόλιο, δήλωσε απαισιόδοξος. Η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει αρκετές δόσεις. Δεν φτάνει το εμβόλιο. Ο λαός απαιτεί μαζικά τεστ. Περίπου δύο μήνες πριν, έλεγε ότι ο Μητσοτάκης υπόσχεται ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει. Φωτογραφήθηκε τη στιγμή που εμβολιαζόταν, όμως δεν δέχθηκε να βιντεοσκοπηθεί, για να μη γίνει «επικοινωνιακή εκμετάλλευση». Ο,τι του φανεί του λωλοστεφανή. Απευθύνθηκε, δε, «σε όλους και σε όλες» καλώντας τους να εμβολιασθούν, ενώ συγχρόνως καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιασθούν όλοι και όλες.

Ας μη γελιόμαστε. Η αξιοπιστία έχει αποβληθεί από τις τάξεις των πολιτικών κριτηρίων. Φρόντισε γι’ αυτό ο αείμνηστος ηγέτης του σοσιαλισμού Αντρέας και γέμισε τον τόπο με μιμητές του, σε όλο το πολιτικό φάσμα. Ποιος δεν ήθελε να του μοιάσει; Και ας ήταν δεξιός, αριστερός, αριστεροδέξιος. Ποιος δεν ήθελε να διαχειρισθεί το συμβόλαιο αναξιοπιστίας που είχε συνυπογράψει με τον λαό Του; Ο Σημίτης μόνο, και τώρα ο Μητσοτάκης. Οσο και αν διαφέρουν μεταξύ τους, είναι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που αποπειράθηκαν να σπάσουν το συμβόλαιο της αναξιοπιστίας. Και οι μόνοι που συνειδητοποίησαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν η διχοτομία Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά η διχοτομία ανάμεσα στην πίστη και στην αναξιοπιστία. Δεν έχω αντίρρηση ότι το δηλητήριο της αναξιοπιστίας έχει προκαλέσει κάτι σαν μιθριδατισμό. Σιγά μη νοιαστούμε.

Υπάρχει, όμως, και ένα σκαλοπάτι πέρα από την αναξιοπιστία. Το τελευταίο της. Είναι η γελοιοποίηση. Και όταν ένα δημόσιο πρόσωπο το διαβεί, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Ο Τσίπρας δεν δέχθηκε να βιντεοσκοπηθεί. Μήπως γιατί έχει κατά νου ότι αν κάτι πάει στραβά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, θα μπορεί να πει ότι δεν το έκανε; Το έχει ξανακάνει. Και αν το πει, θυμηθείτε ότι είμαι ο πρώτος που το είπα. Η υποψία και μόνον ότι είναι ικανός να το πει είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπιστίας, η γελοιοποίηση.

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 29/12/20

  



Ο κρυφός εμβολιασμός






Σύμφωνα με τα όσα διακινούνται από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ελκυστικό. 


Είναι ένα πρώτο βήμα προόδου αυτό: προϋποθέτει την παραδοχή ότι το κόμμα δεν είναι ελκυστικό. Έστω και αν η πολιτική δεν είναι καλλιστεία, φαίνεται ότι κάποιοι, κάπου, κάπως, κάτι άρχισαν να καταλαβαίνουν. Το τι ακριβώς, είναι ένα άλλο ζήτημα. 

Όσο όμως υποτίθεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν μία εκστρατεία γοητείας των πολιτών, συμπεριφέρονται εντελώς αντιφατικά. Από την αντιπολίτευση της πανδημίας, έχουν περάσει στην αντιπολίτευση του εμβολίου. Πώς ακριβώς το σκέφτηκαν, άγνωστο. 

Ο Τσίπρας πήγε να κάνει το εμβόλιο της Covid-19, το έκανε, φορώντας και αυτός μπλουζάκι, όπως όλοι οι άλλοι, σήκωσε όμως κουρνιαχτό, λέγοντας ότι δεν θέλει κάμερες για να μην γίνει μέρος του επικοινωνιακού σόου. Και ξεχνώντας ότι πριν από μερικές εβδομάδες μιλούσε για ένα εμβόλιο που δεν έχει καν ανακαλυφθεί… 

Καλώς ή κακώς όμως, για ένα εξ ορισμού επικοινωνιακό σόου πρόκειται, ώστε να καθησυχαστούν οι πολίτες σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του εμβολίου. Οπότε, τι ακριβώς μπορεί να είχε στο μυαλό του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμμετέχοντας σε αυτό, αλλά και καταγγέλλοντάς το; Μήπως θεωρεί ότι μας έκανε και χάρη επειδή εμβολιάστηκε; 

Έπειτα, έχοντας ο ίδιος κάνει σε προνομιακή σειρά το εμβόλιο, συνεχίζει να καταγγέλλει την κυβέρνηση για… ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς. Εννοεί τους κρατικούς και κυβερνητικούς λειτουργούς που αποφασίστηκε να εμβολιαστούν με την πρώτη παρτίδα, πάνω-κάτω 100 άτομα. Και υποστηρίζει ότι αυτά θα τα στερηθούν οι υγειονομικοί ή οι ομάδες υψηλού κινδύνου, κάτι που δεν ισχύει. Και μιλάει πάλι για ενίσχυση του ΕΣΥ, προσλήψεις γιατρών κλπ. 

Κάνει δε ένα βήμα περαιτέρω, γράφοντας στο Facebook αυτά: «Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δεν γνώριζε. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του». 

Τι άλλο χρειάζεται για να βεβαιωθεί και ο πλέον επιεικής απέναντι στον κ. Τσίπρα, ότι η πολιτική του επένδυση για μία ακόμη φορά είναι στον όλεθρο και την καταστροφή; Μιλάει με αριθμούς θανάτων και σε μία ακραία έκφραση λαϊκισμού, επιχειρεί να καταστήσει τον Μητσοτάκη υπεύθυνο γι’ αυτούς. 

Θα υπάρξει συνέχεια σε αυτά, είναι βέβαιο. 

Μόνο που έτσι, δεν γίνεται ελκυστικό κανένα κόμμα και κανένας αρχηγός. Φαίνεται απλώς πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι και πόσο περιορισμένα τα πολιτικά του εφόδια. 

Πηγή: Protagon.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου