οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"....ΞΕΠΑΤΙΚΟΤΟΥΡΑ, ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ!...

Από το ημερολόγιο μου στο fb
προ έξι ετών

Ωραίες ιστορίες γιά αφελείς από αδίστακτους,  από το σημερινό κύριο άρθρο του κλώνου 
της "Ε", υπό το κράτος της δικαιολογημένης συγκίνησης γιά το χαμό του Σεραφείμ                  Φυντανίδη...ΕΛΕΟΣ

                                              

Από την "Εφ.Συν/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ"


....Κι ένα δικό μου σημείωμα






διόλου ανέφελη, ανήκε σε μία υγιή και κρατούσα εκδότρια επιχείρηση-την Χ.Κ. Τεγόπουλος ΑΕ που ίδρυσε ο αείμνηστος επίσης Κίτσος Τεγόπουλος- αλλά μόνον μία φορά έπεσε σε ξέρα, στις 22/12/11, με τελευταία διευθύντρια του φύλλου την Κύρα Αδάμ (από τις 31/08/10), όταν, παρά την εργώδη προσπάθεια που καταβλήθηκε στο μεταξύ, από όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, αλλά υπό διαφορετικές πλέον συνθήκες, αλλά και την «ανταμοιβή» από τους αναγνώστες με ανάκαμψη της κυκλοφορίας του φύλλου, σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες που έβλεπαν την κυκλοφορία τους να υποχωρεί, τα σωρευθέντα από ετών εσωτερικά προβλήματα του φύλλου έφθασαν σε αδιέξοδο, ενώ η τραπεζική χρηματοδότηση είχε κλείσει τους κρουνούς μάλλον επιλεκτικώς και κάποιοι υπερεπαναστάτες ήθελαν μία πορεία επαναστατικής γυμναστικής, συνώνυμη με την καταστροφή της «Ε».

Ο εμβληματικός διευθυντής της «Ε» που έφυγε από τη ζωή, ανήμερα τα Χριστούγεννα, εταύτισε περίπου το δημοσιογραφικό του βίο με την «Ε» και η «Ε» που συνέχισε την πορεία της και μετά, με τη γραμμή πορείας που αυτός είχε χαράξει. Με το θάνατο του Σεραφείμ Φυντανίδη, όπως και με το θάνατο άλλων δημοσιογράφων αυτόν το Δεκέμβριο, όπως οι πρώην διευθυντές της «ΑΥΓΗΣ» Σοφιανός Χρυσοστομίδης και Βασίλης Κωνσταντινίδης (ο Κώστας Κάρης «προηγήθηκε» το θέρος εφέτος), η ελληνική δημοσιογραφία γίνεται πτωχότερη από λειτουργούς του Τύπου, σε καιρούς όπου η κατευθυνόμενη πληροφόρηση, συνεπώς και η χειραγώγηση των πολιτών, τείνει να αποτελέσει μάστιγα, καθ’ υπαγόρευσιν κομματικών επιτελείων, που θέλουν τα ΜΜΕ παραμάγαζά τους.

Από την άποψη αυτή, θεωρώ άκρως υποκριτικό το σχετικό σημείωμα από τον «Ιό» του κλώνου της «Ε», φύλλου που επιδιώκει να αντιγράψει της «Ε», σε μία εκδοχή που θα μπορούσε να εκληφθεί ακόμη και κλεψίτυπη, ώστε να μεταγγίσει το μοναδικό brand name της αυθεντικής «Ε» σε «μαγαζί» που έστησαν εν κρυπτώ δημοσιογράφοι του φύλλου από τους λοιπούς συναδέλφους τους της «Ε», σε ρόλο δορυφόρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε ο Σεραφείμ Φυντανίδης «ευλόγησε» αυτό το φύλλο. Από την άλλη πλευρά, η κυκλοφορία εκ νέου της «Ε» δεν ευτύχησε και από τον περασμένο μήνα δεν «κρεμιέται» στα περίπτερα. Μένει μόνον πλέον το σκοτεινό κτήριο της οδού Μίνωος, όπου έχει κοπεί και το ρεύμα, χωρίς ζωή, χωρίς «Ε»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου