οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Αν σε κάθε μείζονα παρεκτροπή οι υπόλοιποι βουλευταί δεν φωνασκούσαν απλώς αλλά αποχωρούσαν ομαδικώς από την αίθουσα των συνεδριάσεων, μπορεί οι καταχρώμενοι τη «δικονομία» να θεωρούσαν άσκοπη τη συνέχιση της παραστάσεως ενώπιον κενών εδράνων, ίσως και άνευ τηλεοπτικής εικόνος και ηλεκτρονικού ήχου....

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


Ενόψει της εμπειρίας από τη θητεία στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής της ιδρύτριας (παρ’ ολίγον να γράψω ιδιοκτήτριας, λόγω της αυθαίρετης αλλαγής στη σειρά των ψηφοδελτίων του κόμματος, που είχε ως αποτέλεσμα οι βουλευταί να μην εκλεγούν από τους ψηφοφόρους αλλά να επιλεγούν από την αρχηγό) η ανησυχία δεν ήταν αδικαιολόγητη, είχε επεκταθεί στους εκλογείς, ήδη δε στους πολίτες.

Οι αισιόδοξοι και καλόπιστοι ψήφισαν την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ξεχνώντας την αυταρχική και ιδιόρρυθμη συμπεριφορά της, και δίνοντάς της μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την εργατικότητα και την επιστημονική της κατάρτιση πιο σωστά αυτή τη φορά», κατά τη διατύπωση καλής φίλης.

Συμμερίζομαι τον φόβο του κ. Τσιντσίνη ότι «η αυθαιρεσία που φοράει την προβιά της μιας ή της άλλης δικονομίας δεν πρόκειται να πτοηθεί...» με τα διαθέσιμα θεσμικά μέσα. Προτείνω την πρακτική της γενικευμένης απαξίωσης. Αν σε κάθε μείζονα παρεκτροπή οι υπόλοιποι βουλευταί δεν φωνασκούσαν απλώς αλλά αποχωρούσαν ομαδικώς από την αίθουσα των συνεδριάσεων, μπορεί οι καταχρώμενοι τη «δικονομία» να θεωρούσαν άσκοπη τη συνέχιση της παραστάσεως ενώπιον κενών εδράνων, ίσως και άνευ τηλεοπτικής εικόνος και ηλεκτρονικού ήχου.

ΚΏΣΤΆΣ ΜΠΟΝΙΦΆΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου