οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Είναι κυπατζίδικα-ασφαλίτικα όσα λέει η κυρία Λαφτσή; Να βγουν να της το πουν κατάμουτρα, και να τη διαγράψουν αν μπορούν από το κόμμα, με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με την ΕΥΠ για να... σπιλώσει τον Οζγκιούρ. Αν όμως όλα αυτά έχουν έναν κόκκο αλήθειας, τότε η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον πρόεδρο Αλέξη, και σε κανέναν άλλο. Αυτός δεν έχει την ευθύνη των συνδυασμών; Αυτός! (Εκτός πια κι αν ο Φίλης λέει, όσα λέει, προς υπεράσπιση του Οζγκιούρ όχι για να επιτεθεί σε όσους επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτή την επιλογή, αλλά για να την «πει» στον αρχηγό, που όλα λάθος τα κάνει...)

Από "ΤΑ ΝΕΑ", και...


"ΤΑ ΝΕΑ", 06/06/23

Η«γραμμή» για τη Ροδόπη

Θα μας τρελάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται. Κι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, το πράγμα γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο. Θα αρχίσουμε μου φαίνεται, να ακούμε «φωνές», να βλέπουμε πράγματα, να παραμιλάμε. Ιδού παράδειγμα σοβαρότατο: το ένα μετά το άλλο, τα στελέχη του κόμματος, βγαίνουν να υπερασπιστούν τη «γραμμή» για τη Ροδόπη, και ειδικότερα, το γεγονός ότι ένας τουλάχιστον βουλευτής του κόμματος, ο προερχόμενος από τη μειονότητα μουσουλμάνων, ο Οζγκιούρ Φερχάτ, έχει καταγγελθεί για «προνομιακές» σχέσεις με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, που «έδωσε γραμμή» για την υπερψήφισή του.

Το παλικάρι δεν είναι άγνωστο, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη πόρτα, όπως καταγγέλλουν, είναι και αγαπημένος του τουρκικού προξενείου, που τόση ζημιά έχει κάνει μεταξύ της μειονότητας και του ελληνικού κράτους. Χθες ήταν η σειρά του Νίκου Φίλη να τον υπερασπιστεί, με τα ακόλουθα, μεταξύ των άλλων, ωραία: «Ο σκληρά αντιδραστικός λόγος και κυπατζίδικοι-ασφαλίτικοι ισχυρισμοί απέναντι στον σ. Οζγκιούρ, σημαίνουν επιδίωξη κρίσης και όξυνσης στις σχέσεις της Ελλάδας με τη μουσουλμανική μειονότητα. Σημαίνουν υποδαύλιση εθνοτικού μίσους και "βούτυρο" στο ψωμί της τουρκικής ηγεσίας να εγείρει ζητήματα σχετικά με τη μειονότητα».

Σκληρά λόγια, από τον συναγωνιστή και φίλο Φίλη. Πολύ σκληρά, για την ακρίβεια.

Εξ οικείων τα βέλη

Για να δούμε όμως, ποιος κάνει αυτά τα κακά πράγματα. Ποιος διατυπώνει «κυπατζίδικους-ασφαλίτικους ισχυρισμούς απέναντι στον σ. Οζγκιούρ». Είναι στέλεχος της ΝουΔου; Είναι ο αρχηγός της ΝουΔου; Είναι κάποιος τρίτος από άλλο κόμμα; Οχιιιι. Αυτή που ενημέρωσε το πανελλήνιο για τις «εκλεκτικές» συγγένειες του Οζγκιούρ Φερχάτ με το τουρκικό προξενείο είναι μια... σύντροφος του περί ου ο λόγος... αδικημένου, από τη ζωή και τους ανθρώπους, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα είναι και η ίδια στέλεχος του κόμματος, αυτοδιοικητικό συγκεκριμένα. Ονομάζεται Ελένη Λαφτσή και στις προηγούμενες εκλογές ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Κομοτηνής. Δεν πρόκειται για τυχαίο πρόσωπο στην περιοχή. Η κυρία Λαφτσή, από μόνη της, χωρίς την παρότρυνση κανενός, την επομένη ακριβώς των εκλογών του Μαΐου, στις 22 του μηνός, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook και κατήγγειλε το Οζγκιούρ, το προξενείο, και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξε για υποψήφιο. Εγραφε επί λέξει (τα αναφέρω, γιατί όταν εγώ πρωτοέγραψα εδώ για τον Οζγκιούρ, μου την «έπεσαν» διάφοροι):

«Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου (...) Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Είναι κυπατζίδικα-ασφαλίτικα όσα λέει η κυρία Λαφτσή; Να βγουν να της το πουν κατάμουτρα, και να τη διαγράψουν αν μπορούν από το κόμμα, με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με την ΕΥΠ για να... σπιλώσει τον Οζγκιούρ. Αν όμως όλα αυτά έχουν έναν κόκκο αλήθειας, τότε η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον πρόεδρο Αλέξη, και σε κανέναν άλλο. Αυτός δεν έχει την ευθύνη των συνδυασμών; Αυτός!

(Εκτός πια κι αν ο Φίλης λέει, όσα λέει, προς υπεράσπιση του Οζγκιούρ όχι για να επιτεθεί σε όσους επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτή την επιλογή, αλλά για να την «πει» στον αρχηγό, που όλα λάθος τα κάνει...)

Η χαμένη έδρα

Και χθες, φευ, έκανε καινούργιο λάθος. Επέλεξε να είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο, όπου το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την έδρα, και άφησε εκτός Βουλής τον πρώην υπουργό Ανδρέα Ξανθό. Τώρα, τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο ίδιος προκειμένου να ρίξει το βάρος του και να κερδίσει ξανά την έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ. Φιλόδοξος στόχος, δεν λέω, όμως στις προηγούμενες εκλογές, εκεί που ήταν υποψήφιος δεν πήγε τόσο καλά το πράγμα. Εβαλε ας πούμε υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, και η ΝουΔου κατάφερε να (και να τον) σκίσει. Το ποσοστό της ήταν το μεγαλύτερο που πέτυχε πανελλαδικά, άγγιξε σχεδόν το 50%, και ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, επαναλαμβάνω με εκείνον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, μόλις 14,89% - ούτε 15% δηλαδή. Τουτέστιν, έφαγε στο κεφάλι μία διαφορά 35 ποσοστιαίων μονάδων!!!

Στο Ρέθυμνο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείφθηκε 215 ψήφους του ΠΑΣΟΚ, και έχασε την έδρα. Και θα την ξαναχάσει με τον Τσίπρα επικεφαλής. Αλλά στις 26 Ιουνίου, αυτό μικρή σημασία θα έχει για εκείνον και το μέλλον του στην πολιτική. Το ξέρουν όλοι πια...

Ράθυμη... αντεπίθεση

Στο μεταξύ απολαμβάνω τις ιαχές της αντεπίθεσης που εκφράζουν γραπτώς μερικοί συνάδελφοί μου, προσπαθώντας οι φουκαράδες να κινητοποιήσουν το καθημαγμένο από τη συντριβή της 21ης Μαΐου «στράτευμα». Βεβαιώνουν ότι «η αυτοκρατορία είναι παρούσα και αντεπιτίθεται», αλλά εξ όσων κατάλαβα, όλα αυτά είναι της κατηγορίας «να 'χαμε να λέγαμε». Τι αντεπίθεση να κάνει, και προς ποια κατεύθυνση; Τίποτε δεν κουνιέται. Φύλλο. Φτερό στον άνεμο, που δεν υπάρχει. Μηδέν μποφόρ. Μου το έλεγε χθες ένας δικός μου, που του τηλεφώνησα για να με ενημερώσει πού ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η αυριανή εκδήλωση για την οικονομία, στην οποία λέει, ο αρχηγός, θέλει να ρίξει το βάρος του, διότι θεωρεί πως θα τον στριμώξει στα σχοινιά τον Κυριάκο.

- Τίποτε δεν κινείται, μην ακούς...

- Μα, την Τετάρτη (αύριο), έχει προγραμματιστεί μια σοβαρή εκδήλωση για την οικονομία, με ομιλητές τον Τσακαλώτο, την Αχτσιόγλου, τον (νέο φρούτο) Τεμπονέρα και τον Αλέξη Χαρίτση.

- Ναι, κάτι πήρε το αφτί μου, αλλά δεν ξέρω ούτε πού θα γίνει, ούτε τι ώρα θα ξεκινήσει. Αν έχω κάτι θα σε πάρω.

Δεν με πήρε ποτέ. Η «αντεπίθεση» ακολουθεί τη ραθυμία του καλοκαιριού, που έφτασε και στα μέρη μας. Μπορεί να περιμένει. Μπορεί;

Αυτογκόλ με το ακροδεξιό κάλεσμα

Πάντως, εδώ που τα λέμε, δεν βάζουν μυαλό εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τίποτε όμως. Υποτίθεται ότι έχουν αναγνωρίσει τα λάθη τους, θα τα αλλάξουν όλα ενόψει της εκλογής της 25ης Ιουνίου, όμως, τίποτε δεν δείχνει ότι θα το κάνουν. Ολο λόγια είναι. Εξηγούμαι. Οπως είναι γνωστό, ένα από τα σημαντικά που πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (και πλήρωσε ακριβά) στις εκλογές του Μαΐου, ήταν η δήλωση-πρόσκληση (και μεγάλη πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη) Τσίπρα, προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη που απέκλεισε, όπως τον χρεώνουν, το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Κατακυριευμένο από την αλαζονεία και τον εγωισμό που το διακρίνει, το middle age άλλοτε αριστερό αγόρι δεν αναγνώρισε ποτέ, το σοβαρό λάθος που διέπραξε. Τα έριξε όλα για την ήττα στην κυρία «δηλαδή απατεώνες είμαστε;» Φωτίου, και στον φίλο μου, τον ευπρεπή Γιώργο Κατρούγκαλο. Και προς επίρρωση όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο, για την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη και στις προσεχείς εκλογές, όπως έκανε πρώτα το ΠΑΣΟΚ και χθες η ΝουΔου. Ακριβώς, για να μην του πουν πως αναγνώρισε το λάθος του έμπρακτα. Μιλάμε για την αποθέωση του εγωκεντρισμού. Δηλαδή, επιβεβαιώνει ένα λάθος, με ένα άλλο λάθος για το ίδιο πράγμα. Οχι, δεν τον λυπάμαι...

(Να δεις που με κάποια ευκαιρία, θα ανοίξει και πάλι την αγκαλιά του στους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους - αγωνίζεται να κρατηθεί. Βλέπεις, στο 20%. Τους χρειάζεται...)



....από την πατσαβούρα της Κολοκοτρώνη 8






https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/392439_epikindyna-galazia-paihnidia-sti-rodopi-pros-agran-psifon



Και η προβολή Κοττάκη, από τη "δημοκρατία"



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου