οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ Marder ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ BMP-1 EXEI KONTA ΠΟΔΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ....



Ομολογώ ότι διαβάζω συνεχώς όσα γράφει το περίπτερο της «ΕΣΤΙΑΣ», συμφωνώντας πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό. Όλως ιδιαιτέρως γιά όσα γράφονται επί θεμάτων γιά τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως στο φύλλο της Τετάρτης 19/10/22 γιά τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Mάχης Marder Γερμανικής κατασκευής που-επιτέλους, αν και με καθυστέρηση-έρχονται να αντικαταστήσουν τα ΤΟΜΠ ΒΜP-1 κατασκευής πρώην ΓΛΔ, με τα τελευταία να αποστέλλονται στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας από την Ελλάδα. 

Ο θόρυβος που ήγειραν σχετικώς οι πρώην κυβερνήσαντες ΣΥΡΙΖΑίοι προσέλαβε διαστάσεις υστερίας, με κορυφαίους στρατιωτικούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός-σύντροφος Γ.Καμπάς, να σέρνουν το χορό.Και χθές ήλθε να διερωτηθεί μήπως το πάμε γιά αποστρατιωκοποίηση στα νησιά ένας πρώην στρατιωτικός και νυν στρατιωτικός συντάκτης. 

Είναι να διερωτάται ποιά προτέρα στρατιωτική γνώση και εμπειρία του, τον οδήγησε στην σχετική του «διάγνωση», ει μη μόνον να ενσπείρει ανησυχία γιά θέματα που δεν σηκώνουν τέτοια και δη με περισσή ευκολία, όση χαρακτηρίζει το μιλιταίρε ιστότοπο-παρακολούθημα του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου «Militaire», όπου και στεγάσθηκε...






















Γιά την πληρότητα, πάντως, του θέματος παραθέτω μερικές από τις απαντήσεις-αναρτήσεις σε χθεσινή σχετική ανάρτηση του έγκριτου Σάββα Βλάσση:

Οι απίστευτοι ζαιοι, που όσο ήταν κυβέρνηση ψελλιζαν «και να χάσουμε νησιά, δεν τρέχει τίποτα», «έχουν οι θάλασσες σύνορα και δεν το ξέραμε» και πως «θα το ρισκάρουμε», ανησυχούν για το γιατί δεν πάνε Marder στα νησιά. Τσουτσουριασα με τις ανησυχίες τους περί στρατιωτικών θεμάτων! Εδώ εκείνος ο απίστευτους Καρανίκας είχε μιλήσει για εθνική ασφάλεια και σύνορα της χώρας. Ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ! Θα σου πούνε τα πάντα τα απάτριδα σκουπίδια αυτά, μπας και βρούνε καταλαθος καμία ψήφο από κάνα κορόιδο.

Τα ΒΜΡ αρχικός σχεδιασμός ήταν να πανε στη περιοχή του Δ’ ΣΣ. Αλλά όταν είδαν ότι ουσιαστικά ήταν άχρηστα σαν ΤΟΜΑ, τα έστειλαν στα νησιά.

Στραβώνουν οι Κάνες τους, μετά 1.5 γεμιστηρες. Βάλλουν και φυσιγγιο που είναι πλαστικό και μόνο τραυματίζει

Καλά οι Ζαίοι ξέρουμε οτι έχουν μαύρα μεσάνυχτα σε αυτά τα θέματα και φαίνεται με τις ανοησίες που λένε όταν ανοίγει το στόμα τους. Οι "άλλοι" γιατί δεν έχουν το θάρρος και την τόλμη, που τους δόθηκε αυτή η μοναδική ευκαιρία, να αντικαταστήσουν στο σύνολο τα ρωσικά συστήματα τα οποία σε λίγο καιρό θα είναι εντελώς άχρηστα και δεν θα τα παίρνει κανείς; Τι φοβούνται δηλαδή; Την κριτική του ξαδέρφου του Τσίπρα, του Καρβουνόπουλου ή του Καμμένου; Έχουμε κάνει θέμα τα 40 Μarder τόσο καιρό την ώρα που οι Ζαίοι ήθελαν να δώσουν 100 κοψοχρονιά στην Αίγυπτο , το Ιράκ κτλ. Κανονικά έπρεπε κάθε μέρα να τους κάνουμε κριτική ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ κι ΑΜΕΣΑ γιατί σε λίγο καιρό θα λέμε ότι έχουμε S-300 , ή ΤΟR-M1 που απλά θα βρίσκονται σε αχρηστία εξαιτίας έλλειψης ανταλλακτικών και συντήρησης.

Οσοι ασχολουνται λιγο σοβαρα ξερουν .

Αυτα που εχουν παει στα νησια ειναι κατα πολυ ανωτερα των τενεκεδων Bmp-1 και η θεση των marder ειναι διπλα στα leopard 2A6 ,όπως τα Μ-113 και Μ-117

Οσοι έκαναν τη συμφωνία ανταλλαγης μόνο συγχαρητήρια αξίζουν

Τα Marder δεν είναι για τα νησιά. Αν θέλουμε σταθερά πυροβολεία βάζουμε κάτι άλλο δεν χαραμίζουμε αξιόμαχα ΤΟΜΑ σχεδιασμένα για πόλεμο κινήσεων. Οι ζαίοι είναι άσχετοι, ούτε τι πυροβόλο έχει το BMP δεν ξέρουν - το βάπτισαν 75άρι σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος - όπως δεν ξέρουν και το βεληνεκές από το 0.50 τις ταχυβολίες, τις θωρακίσεις. Τα BMP είναι τενεκέδες άχρηστοι. Όποιος έστελνε φαντάρους να πολεμήσουν με αυτά θα έπρεπε να δικαστεί.

Τόσο ψέεεμα, λοιπόν, και δεν έχουν την παραμικρή συστολή αυτοί οι απίθανοι τύποι, ουστε ρε!


Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου