οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....



Μιά όμορφη και πλούσια σε περιεχόμενο εκδήλωση, όσο και σε αλήθειες που προβλήθηκαν σε αυτήν, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022, στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι Δράμας, γιά τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία.  Την έκδήλωση οργάνωσαν ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, ο Ποντιακός Σύλλογος Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Σύλλογος Μικρασιατικών και Καππαδοκικών Θεσμών και ο Πεζοπορικός-Ορειβατικός Σύλλογος  Κάτω Νευροκοπίου. 

Με τις εμπεριστατωμένες και  αποκαλυπτικές εισηγήσεις του; στην εκδήλωση, οι ομιλητές Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, διεθνολόγος-καθηγητής ΑΠΘ ανέδειξαν κρίσιμες λεπτομέρειες εκείνης της δραματικής περιόδου, φωτίζοντας γεγονότα και υποδεικνύοντας το δέον γενέσθαι,  με αφορμή τη Μικρασιατική Κασταστροφή, γιά το σήμερα και το αύριο της Πατρίδας. Πρόκειται γιά εκδήλωση με βαρύτητα και δυναμική πολύ πέραν της γεωγραφικής περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου και στην προβολή της, ώς τέτοιας, φιλοδοξεί να συμβάλει η ανάρτηση αυτή. 

Συγχαρητήρια, λοιπόν στους διοργανωτές γιά την πρωτοβουλία και στους δύο ομιλητές γιά όσα είπαν στην εκδήλωση, η οποία συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε, με συναυλία στο Κλειστό Γυμναστήριο, από τον αγαπητό συνθέτη και τραγουδιστή Παντελή Θαλλασσινό και την ορχήστρα του, πλαισιωμένη από χορούς χορευτικών συγκροτημάτων της πόλης. Ήταν μία εξαιρετική βραδυά.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου