οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΒΙΤΣΑΣ, ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΕΘΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΙΧΕ ΣΠΕΥΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ "F-35"....




Τείνω να πιστέψω ότι μάλλον ξυνή τού βγήκε του συντρόφου Π.Καρβουνόπουλου η συνέντευξη που έλαβε από το Σμήναρχο ε.α. Τάκη Κουρή γιά τον ιστότοπό του, του γνωστού «Militaire», κάτι σαν Μέκκα της ΣΥΡΙΖΑίϊκης προπαγάνδας επί θεμάτων άμυνας και ασφάλειας κι όχι μόνον, επιλεκτική πηγή διαρροών και όχι μόνον...

Προσεκτικός στις διατυπώσεις του ο  Τάκης Κουρής, από τους καλύτερους γνώστες των θεμάτων περί τα εξοπλιστικά, όλως ιδιαιτέρως εις ό,τι αφορά τα της Πολεμικής Αεροπορίας, ξεδίπλωσε, με τις απαντήσεις του, τα θέματα με τα Αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη «F-35», τις δαιδαλώδεις διαδικασίες προμήθειας στους εξοπλισμούς, τα θέματα της πολυτυπίας στον στόλο της ΠΑ σε συνδυασμό με τη διαφοροποίηση των πηγών εξοπλισμού που επελέγη από το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1980, στην πρώτη «αγορά του αιώνα» (40 αεροσκάφη «F-16»+40 αεροσκάφη «Μirage-2000»), τις διαδικασίες στη λήψη των σχετικών αποφάσεων κ.ο.κ., σε μία αποκρυπτογράφηση χρήσιμη γιά τέτοια θέματα, που συνήθως είθισται να παραμένουν άγνωστά στο ευρύ κοινό, με την επίκληση του άκρως απόρρητου, τελικώς εις βάρος της ίδιας της κατά περίπτωση καλύτερης δυνατής επιχειρησιακής απαίτησης που πρέπει να υπηρετείται. 


Ιδιαιτέρως, όμως, αυτό που «φωτογράφισε» ο Τάκης Κουρής θυμίζοντας (06:00 του σχετικού αρχείου) το «αμίμητο» -δική του διατύπωση- του ΑΝΥΕΘΑ επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συντρόφου Βίτσα, να «φέρει» πρώτος τα «F-35» στην 116ΠΜ του Αράξου, πριν από το νυν Πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, δεν άρεσε διόλου στον ερωτώντα Καρβουνόπουλο, αποκαλύπτοντας την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση πλέον. 

Αλλά απείρως πιό φαρμακερός ήταν ο σχολιασμός του στις αιτιάσεις του Στρατηγού ε.α. Γ.Καμπά, Αρχηγού ΓΕΣ επί ΣΥΡΙΖΑιοκρατίας και σήμερα εκ των επιλέκτων της Κλαδικής Αποστράτων της Κουμουνδούρου, συνωστιζόμενου γιά θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ, γιά ....«ρίξιμο» του Στρατού Ξηράς, υπέρ της Πολεμικής Αεροπορίας πρωτευόντως και του Πολεμικού Ναυτικού δευτερευόντως (34:00-26:00 του ίδιου αρχείου). «Καλώς ή κακώς-εσημείωσε ο Τάκης Κουρής-το αεροπορικό όπλο έχει την πιό βαρύνουσα σημασία στις σημερινές συγκρούσεις», θυμίζοντας ότι ο πόλεμος δεν είναι κλαδικός και συνεπώς ότι τα περί «ισόρροπης ενδυνάμωσης» των Κλάδων των ΕΔ είναι «λάθος λόγια», καθώς ζητούμενο είναι ένα «ενιαίο σύστημα και η συναντίληψη».

Κατά τα λοιπά, τα ειδικότερα που παρέθεσε σε σχέση με την τακτική και το περιεχόμενο στη διαδικασία δρομολόγησης της συγκεκριμένης προμήθειας των «F-35» προφανώς και έχουν τη σημασία τους και πρέπει να αποτελέσουν σημεία αναφοράς στη διαδικασία πρόσκτησης αυτών των αεροσκαφών μέχρι το πέρας της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει, στο επίπεδο των αρμοδίων Επιτροπών του ΓΕΑ και της ΓΔΑΕΕ.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου