οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Με την ευκαιρία και μία απορία: Καλή η εγρήγορση γιά τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη, αρκεί βεβαίως να μην καταλήξει σε αντίστοιχη φασίζουσα επιλογή, δηλ. την απαγόρευση(....) τηλεοπτικών συνεντεύξεων από εκπροσώπους της ΧΑ. Αυτή η ορθή- αν και επιλεκτική...-ευαισθησία, δεν θα έπρεπε να εκδηλωθεί και σε φαινόμενα φραστικών επιθέσεων ή απαράδεκτων χαρακτηρισμών από συνεντευξιαζόμενους προς τους προσκαλούντες δημοσιογράφους; Έπ’ αυτού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ποιείται την νήσσαν, ώς εάν να μην υπάρχουν- αν και υπάρχουν πολλά...-τέτοια φαινόμενα, διότι το κομματικό συμφέρον της ετερόκλητης πλειοψηφίας του ΔΣ αλληλοστηρίζεται σχετικώς....

Από το ημερολόγιό μου στο fb

προ εννέα ετών




ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ"


«Ρεπορτάζ Τρίμη» υπάρχει ανελλιπώς εις την «Αυγή», όπως αρμόζει σε κάθε μεγαλόσχημο συνδικαλιστή, ο οποίος έχει το συντάκτη «του», ο οποίος πληροφορεί γιά τις μείζονες κινήσεις του, ώς πρωτοπορεία της πρωτοπορείας της παρατάξεως της οποίας ηγείται και του Σωματείου του, της ΕΣΗΕΑ, όπου-φευ-προεδρεύει, συνεπεία ανίερων συμμαχιών.

Η υπογράφουσα το σημερινό ρεπορτάζ μνημονεύει από ένα δημοσιογράφο που τάσσεται υπέρ ή κατά των συνεντεύξεων με Χρυσαυγίτες και πληροφορεί ότι: Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί διεθνώς, όπως ενημερώθηκε αρμοδίως ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων(ΕΟΔ). Έτσι η αντιμετώπιση μπορεί να κρίνεται συγκυριακά και κατά περίπτωση. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επιφυλάχθηκε και αναγνώρισε ότι αναλογεί ευθύνη και στους δημοσιογράφους, όμως, όπως είπε, «θα καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο, με γνώμονα την υπεράσπιση του δικαιώματος πληροφόρησης του ελληνικού λαού. Αρκεί να το κάνει εγκαίρως...

Τι σημαίνει «εγκαίρως»; Το υποδεικνύει η «Συσπείρωση Δημομοσιογράφων», μετωπική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεχόμενη «φυσικά» δικαίωμα λόγου εις τα μέλη της ΧΑ, όπως ακόμη και όλοι οι υπόδικοι ή κατάδικοι, «αλλά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ώς ισότιμα μέλη ενός ισότιμου διαλόγου, εφ’ όσον έχουν επιλέξει ώς "επιχείρημα" τον τραμπουκισμό και τον έγκλημα».

«Από το δίλημμα βγάζει τον δημοσιογραφικό κόσμο η ίδια η ΧΑ, με την απόφασή της να αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά πάνελ», συμπληρώνει η υπογράφουσα το ρεπορτάζ. Τότε προς τι ο κόπος, γιά να καταλήξει στην τελευταία της φράση; Μα γιά να δείξει, ότι υπάρχει πάντοτε πλούσιο «ρεπορτάζ Τρίμη», που πρέπει να πληροφορηθεί η δημοσιογραφική πιάτσα, ώστε να στρωθεί ο δρόμο του Τρίμη προς την ενεργό πολιτική, μέσω της ΒτΕ, εις το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, γέννημα-θρέμμα του οποίου αποτελεί ή έστω συνιστωσών του, όπως η ΚΟΕ, η ΔΕΑ κλπ.

Με την ευκαιρία και μία απορία: Καλή η εγρήγορση γιά τους τραμπουκισμούς Κασιδιάρη, αρκεί βεβαίως να μην καταλήξει σε αντίστοιχη φασίζουσα επιλογή, δηλ. την απαγόρευση(....) τηλεοπτικών συνεντεύξεων από εκπροσώπους της ΧΑ. Αυτή η ορθή- αν και επιλεκτική...-ευαισθησία, δεν θα έπρεπε να εκδηλωθεί και σε φαινόμενα φραστικών επιθέσεων ή απαράδεκτων χαρακτηρισμών από συνεντευξιαζόμενους προς τους προσκαλούντες δημοσιογράφους; Έπ’ αυτού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ποιείται την νήσσαν, ώς εάν να μην υπάρχουν- αν και υπάρχουν πολλά...-τέτοια φαινόμενα, διότι το κομματικό συμφέρον της ετερόκλητης πλειοψηφίας του ΔΣ αλληλοστηρίζεται σχετικώς.

Εντάξει «πουλάκια» μου;

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

"Η ΑΥΓΗ", 10/06/12

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου